Акция "Катализаторите" лови ДДС измами

Щетите за бюджета са 930 хил. лева
Обновена: 29 фев 2012 16:06 | 29 фев 2012 16:06,
14
Акция "Катализаторите" лови ДДС измами
Снимка: МВР

Спецакция „Катализаторите“ в София разби престъпна схема за ДДС измами в особено големи размери, съобщиха от МВР.

Операцията е стартирала тази сутрин. Полицаите заедно с представители на НАП са претърсили седем адреса в кварталите “Младост” и “Дружба” и центъра на София.

Криминалистите достигнали до схемата за ДДС измами с участието на търговски дружества от типа “липсващ търговец” чрез предварително разследване.

Установили, че от април до декември миналата година осем български и едно гръцко търговско дружество са декларирали помежду си нереални сделки за покупко-продажба на стоки и услуги. По изградената ДДС верига последната фирма, която е закупила катализатори, е декларирала, че е продала стоката на шведско търговско дружество.

В главната дирекция са доведени основните „играчи” в схемата – 48-годишната П.Д., криминално проявена за измами, документни престъпления и обсебване, 37-годишният К.Л., осъждан за причинена средна телесна повреда при пътно-транспортно произшествие, и 44-годишната П.К.

По информация на НАП установените до момента щети за бюджета са в размер на около 930 000 хиляди лева.

До момента са запорирани 150 000 щатски долара по банковата сметка на една от засечените фирми под формата на предварителни обезпечения по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

В СГП е образувано досъдебно производство за извършено данъчно престъпление. Работата по случая продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
Който е чел на времето "Златният телец" и "Дванайсте стола" сега му е лесно.... Илф и Петров винаги са били актуални по всяко време!!!С уважение: Остап Бендер (ET "Рога и копита)
12
0
 
3
 
! Отговори
мяу преди 12 години
"... около 930 000 хиляди лева" са 930 милиона лева. Или нещо бъркам?
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Злоупотребите с ДДС отдавна са национален спорт.Явно нашата нация я бива само по далаверите,измамите-всичко е тотално объркано.*** също дават своя принос и крадат на поразия из цяла Европа.Крадат средни чиновници,висши чиновници-кой колкото и откъдето може.Това е онаследено от социализЪма-тогава лозунгът беше"Никога в къщи с празни ръце"-може да не ти трябва ,но не трябва да си капо.Идеални за това бяха ТКЗС и скапаните фабрики и заводи.Това е -ние сме просто българи....
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От един катализатор излизат 3.5 - 4 гр. платина.Катализаторите не отиват на вторични или в сервизи....
9
2
 
9
 
! Отговори
787 преди 12 години
Споко ! Адвокатите и съдиите утре ще ги пуснат / срещу някква дребна за тях сума /
8
3
 
32
 
! Отговори
Gargamel преди 12 години
И на мен ми откраднаха катализатора! Единственият резултат от уведомяването на полицията е едно дело повече, срещу неизвестен извършител в статистиката им! А на пръв поглед е толкова простичко и логично - влизат в първия пункт за метали или сервиз за катализатори - тип гараж, изискват документите за произход на търгуваните изделия и извършителите вече не е неизвестен! Но на кой ли му се занимава с тези неща? По-лесно е само да се мрънка, че я заплатата му ниска, я че бонус не взел!
7
5
 
2
 
! Отговори
до6 преди 12 години
тоа селио пък с две коли *** калъфа
6
4
 
17
 
! Отговори
Драмбозов преди 12 години
На мен пък ми гепиха каталазаторите и на двете коли преди месец-два ! Не съм и уведомявал ченгетата , щото като почнат едни разпити , едни викания , все едно че разследват Осама и накрая нищо ! Та като прочетох заглавието се за зарадвах , ама то се оказа друго ! Карай , то на сиромаха , кога ли му е вървяло - или жена му ще близни , или котката му ще се окучи , или телето му ще умре ...........
5
23
 
28
 
! Отговори
Смешна работа преди 12 години
"Щетите за бюджета са 930 хил. лева " Смешна работа 10 Герберски бонуса нали Боко ?
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДДС измами на снимката гърнета на коли ... нищо, че новината няма нищо общо с това освен името...
3
1
 
18
 
! Отговори
Кратун преди 12 години
но пък кокошките са щастливи!
2
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Особено големи размери пък щетата за бюджета само 930 000 лева....Комунистите + организираната престъпност у нас крадат със стотици милиони всеки месец чрез всякакви подобни схеми за да саботират всяко друго управление и развитието на страната ни.
1
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** ташака едно яйце 40ст.