"Ако Кирилов не е бил освободен, вероятно нямаше да бъде убит"

Бизнесменът Киро Киров за убийството на сочения за негов похитител
25 мар 2012 10:28, Елка Василева
63
"Ако Кирилов не е бил освободен, вероятно нямаше да бъде убит"
Киро Киров. Снимка: архив, Булфото

Не знаех, че убитият Кирил Кирилов – Шкафа е бил на свобода. Ако не бяха го освободили, вероятно това нямаше да се случи. Това каза за bTV бизнесменът Киро Киров, който преди време беше похитен от групата на „Наглите”.

Убитият вчера Кирил Кирилов е сочен като пряк извършител на отвличанията на Киров и на студента Румен Гунински.

Киро Киров за пореден път заяви, че не познава никой от „Наглите”, но подчерта, че когато е бил в съда, убитият Кирилов го е попитал дали знае кой го е отвлякъл.

„Това е може би единственият от похитителите, които са в съда, който, когато аз бях в съда във връзка с делото да дам показания, ми зададе въпрос, тъй като аз казах, че съм възприел хората, които са ме отвлекли, като полицаи, ми зададе директния въпрос: „Мислите ли, че са ви отвлекли полицаи?”. При което аз му отговорих, че съм в съда не за да казвам какво съм мислил, какво съм видял и че отхвърлям въпроса му", каза Киро Киров.

Още по темата

На въпрос дали той е разпознал своя похитител, Киров отговори: „Нито един от тези хора, чиито гласове съм чувал, не е имал някакъв дефект, за да мога да го разпозная и не съм разпознал. Сега научавам от вашето предаване, че той е участвал в моето отвличане”. Според Киров убийството на Кирилов може да е свързано с делото и издаването на евентуална осъдителна присъда, която да прикрие истинските извършители на похищението.

Кирил Кирилов беше застрелян тази нощ в софийския квартал "Младост". Кирилов не е успял да избяга от нападателите си и е бил прострелян на три-четири места. Той се опитал да избяга от нападателите, но е бил ранен в крака и убийците му го настигнали пред входа, в който живеел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кире,кире АКО ЛЕВСКИ БЕШЕ С БОТУШИ ,И БОТЕВ С КАСКА НЯМАШЕ ДА ИМА *** В ТАЗ ДЪРЖАВА ДА И МАЙКАТА ЗА НУЛА ВРЕМЕ ,НЪЛ ТЪЙ
26
4
 
17
 
! Отговори
кърджалийски времена преди 12 години
Сега Шкафа, после следват Трактора, Хамстера, Сумиста, Дъмпела и т.н., и т.н. та чак до Гоце!
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Струва ми се, че това се случва не за първи път . Защо напоследък , ако някой известен с прякора си човекоподобен прояви желание да проговори , държавата го изоставя без защита и предопределя леталния му край.
24
0
 
15
 
! Отговори
mhm преди 12 години
"Да би мирно седяло, не би чудо видяло".....казал го е народа!
23
2
 
9
 
! Отговори
ace of spades преди 12 години
поне да беше съдията убития... не тъпия престъпник... престъпници винаги ще има, всичко зависи от съдебната система и държавата...
22
7
 
17
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
Е как Цветанов да си гледа работата като министър на вътрешните работи като той няма нито образованието, нито акъл за това. Ако трабва да си я гледа, значи трябва да ходи в няко СПТУ и да надува свирката в двора. Тава му е работата на този ***!
21
0
 
16
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Каквото и да говорим, мутренската Темида продължава да води убедително пред законната си посестрима. Докато едната раздава активно "правосъдие" по улиците, другата ги пуска преди това, за да е по-удобно на първата-на улицата...За съжаление това убийство не е раздаване на справедливост, защото просто го е поръчал, някой по-голям от веригата ,за да му затвори устата и остане той в сянка...и винаги има вероятност да пострада някой случайно намиращ се наблизо....Цв.Цв. и съдебната система да започнат да си гледат както трябва работата
20
2
 
12
 
! Отговори
Дражко преди 12 години
Въвеждане на военен режим!И няма да може да четете за подвизите на такива "животни".Колкото до бизнесмена Киров-тоя така се изказва,сякаш жали похитителя си.Това може да стане само при тази система, изкривяваща мисленето.
19
1
 
22
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Каквото и да говорим, мутренската Темида продължава да води убедително пред законната си посестрима...докато едната раздава активно "правосъдие" по улиците, другата ги пуска преди това за да е по-удобно на първата - на улицата...
18
1
 
20
 
! Отговори
асфх преди 12 години
Хубаво са го отсТреляли иначе можеше т.н. съд и да го оправдае, но ясно се вижда корумпираността на съдиите, които са го пуснали на свобода!
17
2
 
14
 
! Отговори
ops преди 12 години
Има "оправия" ама трябва да играе "сопата"!
16
9
 
18
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
13 пише: "Киров, ако ти не беше крал и забогатял от крадене нямаше да те отвлекат!"Типичен пример за олиго-френия, от която вече 23 години се ползва червената хидра и на която се крепи "управляващата" ни в момента мафия.
15
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо не напишат името на този, който го е пуснал на свобода и да се изясни от правозащитните органи на какво основание е пуснат под гаранция. Такова чудо го няма никъде в нормалния човешки свят. Как ни търпят в ЕС с тая мафия и бандитизъм.
14
0
 
15
 
! Отговори
блага вест - 25 март преди 12 години
Кирил Кирилов с прякор Шкафа, един от групата за отвличания, известна като "Наглите", е убит тази нощ в столичния квартал Младост.
13
3
 
6
 
! Отговори
към БАН преди 12 години
Кирил Кирилов Шкафа...Някой може ли да ми каже колко подобни "псевдоними" се въртят в медийното, а и изобщо в пространството - най-вече в това, на престъпния свят ????Да се направи нов български именник.....да си избираме имената от там - това са значими имена !!!
12
0
 
15
 
! Отговори
оня с коня преди 12 години
Утре пускайте следващия да видим кой е на ред-а казват че за там нямало?!Да ама ето ,че има :):):)
11
0
 
35
 
! Отговори
17 преди 12 години
Пускайте "Наглите" на свобода!!! Отвън ги чакат много хора да ги "помилват"!!!
10
0
 
52
 
! Отговори
тъпчо преди 12 години
Ако не беше тъжно, щеше да бъде смешно. Изобщо не вдявам, как аджаба, подсъдим по тежко престъпление ще е ба свобода. Нека някой да обясни кой съдия , как и по какви мотиви го е пуснал навън.Баси държавата отвратителна!
9
2
 
9
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Ааа...ама това новина ли е...?
8
11
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Киров, ако ти не беше крал и забогатял от крадене нямаше да те отвлекат!