"Ако Кирилов не е бил освободен, вероятно нямаше да бъде убит"

Бизнесменът Киро Киров за убийството на сочения за негов похитител
25 мар 2012 10:28, Елка Василева
63
"Ако Кирилов не е бил освободен, вероятно нямаше да бъде убит"
Киро Киров. Снимка: архив, Булфото

Не знаех, че убитият Кирил Кирилов – Шкафа е бил на свобода. Ако не бяха го освободили, вероятно това нямаше да се случи. Това каза за bTV бизнесменът Киро Киров, който преди време беше похитен от групата на „Наглите”.

Убитият вчера Кирил Кирилов е сочен като пряк извършител на отвличанията на Киров и на студента Румен Гунински.

Киро Киров за пореден път заяви, че не познава никой от „Наглите”, но подчерта, че когато е бил в съда, убитият Кирилов го е попитал дали знае кой го е отвлякъл.

„Това е може би единственият от похитителите, които са в съда, който, когато аз бях в съда във връзка с делото да дам показания, ми зададе въпрос, тъй като аз казах, че съм възприел хората, които са ме отвлекли, като полицаи, ми зададе директния въпрос: „Мислите ли, че са ви отвлекли полицаи?”. При което аз му отговорих, че съм в съда не за да казвам какво съм мислил, какво съм видял и че отхвърлям въпроса му", каза Киро Киров.

Още по темата

На въпрос дали той е разпознал своя похитител, Киров отговори: „Нито един от тези хора, чиито гласове съм чувал, не е имал някакъв дефект, за да мога да го разпозная и не съм разпознал. Сега научавам от вашето предаване, че той е участвал в моето отвличане”. Според Киров убийството на Кирилов може да е свързано с делото и издаването на евентуална осъдителна присъда, която да прикрие истинските извършители на похищението.

Кирил Кирилов беше застрелян тази нощ в софийския квартал "Младост". Кирилов не е успял да избяга от нападателите си и е бил прострелян на три-четири места. Той се опитал да избяга от нападателите, но е бил ранен в крака и убийците му го настигнали пред входа, в който живеел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
26
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Предизвестена смърт...
6
0
 
11
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Нищо изненадващо в тази новина...
5
0
 
8
 
! Отговори
Миусуче Мъдете преди 12 години
Стига бе психар, няма ли модератори тук?
4
2
 
8
 
! Отговори
chach преди 12 години
tozi kolko xora e napravil bedni samo,ama sno6ti e napravil niakogo bogat.
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи тази екзекуция не е венде,остава другата версия че е убит за да му затворят уста да не свидетелства срещу шефа му трактора и гоце...
2
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лелеее! Пък този "бизнесмен" като го видя и ми се повдига и не знам на кого да симпатизирам!
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато бяха оповестени имената на "Наглите" и после някои от тях бяха пуснати под домашен арест или подписка - беше ясно че някои от тях няма да доживеят да си чуят присъдите. Този явно се е разпял на процеса и е осигурил панделата на останалите и вече е непотребен.