Счетоводителка гушна 200 бона от шефа си

Пет години 34-годишната Людмила "източвала" фирмата
Обновена: 29 мар 2012 17:35 | 29 мар 2012 17:22,
41
Счетоводителка гушна 200 бона от шефа си
34-годишна счетоводителка свила 200 бона от шефа си. Снимка: архив, Dnes.bg

34-годишната Людмила Пашева е арестувана, след като завлякла собственик на пловдивска фирма с 200 хиляди лева.

От 5 години тя му водила счетоводството, но измамите й лъснали сега, след като източването на сметките станала прекалено видно.

Шефовете на охранителна фирма гласували пълно доверие на счетоводителката, като й разрешили да се разпорежда със сметките.

При счетоводна проверка обаче се оказало, че голяма част от плащанията са пренасочвани към сметки на бизнесмени, с които компанията няма взаимоотношения, или към личните сметки на счетоводителката.

Част от парите Пашева твърдяла, че внася за осигуровки на служителите, но отново прибирала парите в джоба си.

Срещу 34-годишната жена ще бъдат повдигнати обвинения за набавяне на имотна облага в особено големи размери, съобщиха за Dnes.bg от прокуратурата.

След сигнала за крупната измама полицията е претърсила жилището на счетоводителката в пловдивския район „Южен”.

Иззехме множество платежни нареждания и други счетоводни документи на фирмата, както и два компютъра, чрез които са вършени измамите, заявиха от „Икономическа полиция”.

Недобросъвестната счетоводителка е в ареста за 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: Пловдивсчетоводителка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
10
 
! Отговори
до 22 преди 12 години
Трябва да си пълен *** за да дадеш пълномощно да управлява всичките ти пари счетоводител! А и да може ,а то НЕ може ,банката иска подписите на ДВАМА души! Няма как да тегли само с нейния си подпис ако ще и пет пълномощни да има!
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
20, ти за пълномощно чувал ли си? Айде извади си мозъка отзад и опитай пак.
16
2
 
7
 
! Отговори
гаро преди 12 години
Браво на Дянков,тепърва ще излизат много счетоводни далавери, след като стана задължително връзването към НАП на всички фирми..В Германия след като регистрираш фирма поне 2 год. си под постоянен контрол,за да са сигурни ,че не си менте бизнесмен който ще се опитва да пере пари или да завлича работещите за него,тук с един лаптоп и регистрация в интернет вече си готов за подвизи.
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нещо мирише историята ,която поднасяте. Каквито и пари да се теглят и прехвърлят се искат подписите на двама души. Обикновенно гл. счетоводител и шеф ,зам.шеф на фирмата. Сама да оперира с парите е абсурдно. Още повече че явно не е малка фирмата и не е едноличен търговец. Явно се е крало от мутрите и е най- лесно да си измият ръцете със счетоводителката ,чиито имена вече знае всеки ,но не и името на фирмата...
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Vsi4ki PI6MAN bosove na ohranitelni firmi sa zatvora.Ne pla6tat normalni zaplati. I iznudvat horata. Bravo na tazi
13
0
 
6
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
журналистите пишат всичко което им се каже.ако им дадат само инициали - няма какво друго да напишат.полицията избягва да дава пълните имена на *** за да се избегнат саморазправи.тези,които евентуално биха прибегнали към саморазправи с тази счеотоводителка така или иначе знаят коя е.иначе съм на мнение че е добре за гражданите да знаят имената й,ако излезе и реши да си търси работа.а като си знаем съдебната система - след 2-3 месеца ще е на свобода с условна присъда и пак ще пържи народа.
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само да не се окаже че е точила по заръка на шефовете
11
0
 
41
 
! Отговори
Черен Петър преди 12 години
Цели 5 години да не усетиш липсата на 200 000 лв? Явно мнооого дебели пари са минавали от там. И през черно-бялото счетоводство.
10
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** ли е? За коментиращите в сайта всички, които крадат са *** :)))
9
0
 
5
 
! Отговори
към 1 преди 12 години
ми те реално и политиците ни не вземат полагаемото си спрямо колегите им от европа и затова по твоята логика би трябвало да си покрадват по 200 000 евро на година за да може да им изравним доходите с европейските. то с тия мизерни министерски заплати ще крадат не ами и пушек ще се вдига. то реално в политиката в бг ако не крадеш работиш за чест и слава, а малко са кандидатите за такава работа и от там ни идват проблемите
8
6
 
67
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
Искам да попитам господата от Днес.бгГ-да ако статията беше за някой смрадлив крадлив мръсен *** щяхте да му изпишете само инициалите нали.Но понеже става въпрос за образована българка дайте да извадим едва ли не и кръщелното на показ.За това което е извършила има закони и тя ще си го получи.Но на вас какво ви пречи да запазите поне малко достойнството и.Или политиката на сайта е да се толерират *** и да се унижават българите.Започвам все повече да ви виждам като *** ***.
7
2
 
18
 
! Отговори
с. преди 12 години
Абе като ги знам българските "бизнесмени" какви *** са добре го е праснала!5 години да го щави и да не се светне означава,че е мега зашморцан собственика!Въпреки,че всички знаем,че за българските цървулкьовци най-маловажните неща са заплатите на хората и осигуровките и може затова да не се е усетил!Я да беше бръкнала в фонда избиване на комплекси,(любовници и джипове),и да видиш!
6
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крала от охранителна фирма ? Тая си играе с огъня :))
5
1
 
19
 
! Отговори
VASILISQNISGERMANI преди 12 години
EVALA....OPRAVNA JENA...I ZASPAL SCHEF.....
4
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
браво колежке , добре си ги обрала те това заслужават , обаче две качества са ти попречили да свършиш нещата както трябва - алчност и некомпетентност .
3
2
 
15
 
! Отговори
към Анонимен преди 12 години
Реално жената е следвало да взима договореното полагащо се за труда й. Всички знаем, че не живеем на Запад и не само главните счетоводители са тези, които вземат по-малко от колегите си на Запад. Това не може да е оправдание да станеш крадец ;)
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво дело, какъв съд тези охранители се излагат? Направо е трябвало да гушне босилека!
1
21
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Реално жената е взела полагащото се за труда й в нормални условия. Това са около 2 000 евро на месец. Даже тези пари са малко за главен счетоводител на Запад.