Таксиджиите с най-много нарушения на пътя

Нощна акция на полицията спря две незаконни гонки
Обновена: 31 мар 2012 14:43 | 31 мар 2012 14:43,
46
Таксиджиите с най-много нарушения на пътя
Таксиметровите шофьори с най-много нарушения за една нощ. Снимка: Impact Press Group

Две гонки бяха предотвратени по време на поредната акция на столични пътни полицаи и представители на ДАИ, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Спецакцията започна снощи в 22.30 ч. и приключи в 05.30 ч. тази сутрин. Целта на поредната съвместна операция беше установяване на шофьори, управлявали автомобили след употреба на алкохол или упойващи вещества, както и на такива, които извършват таксиметрова дейност без необходимия лиценз.

Десетте мобилни екипа насочиха вниманието си най-напред към централната част на столицата, а впоследствие извършиха многобройни проверки и в периферията на града.

В хода на акцията са проверени 540 автомобила, от които 340 таксита. Около 250 са проверените водачи за шофиране след употреба на алкохол, като е засечен само един, седнал зад волана пиян.

Проверяващите тествали друг шофьор за дрога след съмнение за неадекватно поведение, но се оказало, че пробата е отрицателна. Установени са трима неправоспособни водачи, които управлявали таксиметрови автомобили.

Общият брой на санкционираните за нередовни документи шофьори е 43, от които 41 са водачи на таксита.
Органите на пътната полиция са съставили 53 акта на шофьори за различни нарушения, от които 51 са на таксиметрови водачи. Глобените с фишове са 12, половината от които отново са таксиджии.

Пътните полицаи предотвратили организирането и провеждането на две незаконни състезания с автомобили – в района на ТЕЦ-София и голяма търговска верига за строителни материали в покрайнините на столицата.

Екипите на пътната полиция са извършили оглед и на три тежки пътни инцидента, станали на територията на столицата през изминалата нощ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
3
 
! Отговори
,,LARI,, преди 12 години
ZA TAKSIMETROVITE,OGROMNI PROVERKI I GLOBI.
31
1
 
8
 
! Отговори
Смут преди 12 години
Мечта ми е таксиджия да пребия.
30
3
 
11
 
! Отговори
с. преди 12 години
Изобщо не става въпрос за бакшиша!То е ясно,че само *** или мега *** ще си чака рестото до стотинка!Закръгля се и това действително е световна практика!Това не променя факта,че таксаджиите са *** обаче!То не са помпи,циркове,измами,чалга,смрад,селяния и какво ли още не!Колко чужденци изгоряха по летището!?*** са!Единствените по-големи ***,за които се сещам са шофьорите на маршрутките!
29
4
 
12
 
! Отговори
konsa преди 12 години
който се в возил на такси в чужбина знае,че бакшиш винаги се оставя или се закръгля към най-близката горна цифра.Същото важи за професия пиколо,сервитьор,барман,камериер,вале на паркинг,автомивка и т.н.Но балканският ни манталитет не разбира тази западноевропейска и американска практика и я оплюва с негативно звучене.А че шофьорите на такси не бива да се слагат под един знаменател,за това никой не се замисля.Защото са ме возили и *** и изрядни...
28
3
 
23
 
! Отговори
с. преди 12 години
Бакшишите са противна пасмина!Навремето преди да ги озаптят колко хора пребиха за няма нищо!Засекат се лекичко и таксаджията веднага реве по станцията за проблем!Довтасат 20 коли и пребият човека!Повечето карат като бесни!Много от тях се занимават с разнасяне на наркотици,*** и така нататък!Замесени са във всякакви свинщини!Аз да не съм расъл в чушките!Видял съм ги тия неща и ми е супер смешно като почнат да се правят на Лили Иванова тия!
27
3
 
5
 
! Отговори
аварски хаганат преди 12 години
Гледах им глупостите при проверките ---били открили нарушения в документите ? Нямате си на представа колко много документи мькне един таксиметров шофьор то са разрешителни от кьде ли не ,наи--различни сьответствия ,годности психо удостоверения ,пьтни книжки ,па колко часа бил работил колко бил почивал па междуседмични почивки па дали ти свети табелката ,на кои се води апарат ,имали рекламни надписи ,имали навсякьде и в купето стикери за цени ,застраховки ,фирми договори ????--какво заете вие
26
2
 
6
 
! Отговори
До ,,смело сьрце,, преди 12 години
Да ни си мислиш ,че само ти имаш право да си пишеш каквото си искаш, пьрвото нямаш право да казваш на някои ,,бакшиш,, когато лично ти не си му давал ,,бакшиш,, а смятам,че не даваш ,,бакшиш,, тьи като изключително мразиш таксиметровите шофьори / причината ти си я знаеш / отделно ,не всички са *** и миришат и т.н.т. А наи естественото нещо е един истински таксиметров шофьор е да има повече нарушения от един които кара в десетки пьти по - малко от него . Другото е нереално на практика....
25
5
 
8
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
Тези полицейски акции са за събиране на пари от таксиметровите шофьори за закъсалият бюджет на Дянков.Пред мен полицаите съставиха акт на таксиметровия шофьор , който ме чакаше пред блока чрез заявка от мен за услугата.Обяснението им беше че, затруднявал движението/ на трилентовия булевард само в едната посока / и трябвало да се качи на тротоара/ Безумието на полицайчетата след заповед от горе " Събирайте пари!" е нечувано.
24
3
 
2
 
! Отговори
PAVE преди 12 години
VSI4KI BAK6I6I V URANOVITE MINI.DA SE NAU4AT DA UPRAVLQVAT AVTOMOBILI, SPORED PRAVILNIKA ZA DVIJENIE PO PUTI6TATA I PRILUJENIETO NA ZOKONA.NE TRQBVA DA IMA KOMPROMISI.
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Факт. ЗА пръв път съм съгласен със статия на сайта ви. Бакшишите минават на червено, карат без колани, правят забранени обратни и куп други нарушения. Дано в бъдеще има санкции.
22
1
 
11
 
! Отговори
tonnnkata преди 12 години
на незаконните таксиджий да ми отнезат книжките,за голям период от време и автомобилите с които возят хората в полза на държавата и ще се оправят нещата,много е просто!И тогава тези дето дават коли под аренда ще се замислят на кой да си дават колите,а не като сега!Бай *** не може да чете и пише кола ще кара!!!
21
7
 
3
 
! Отговори
Дядя Коля преди 12 години
Интересно! Излиза, че всички таксиметърджии са истински софиянци. Браво бакшиши. От това следва, че селяните ви управляват. ГОРДЕЯ СЕ, ЧЕ СЪМ СЕЛЯНИН.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kak opedelq6 dr be kato parvo trqbva da se vidi6 sebe si i nedavai ocenki po sebe si ,koi znae kakav selqk si i pro6lqk 4e si tragnal da obijda6 horata ako be edin normalen 4ovek nqma6e da plye6 i da sedi6 samo po forumite i da dava6 tricatelni ocenki ssamiqt ti si edna takava
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tova s akciite do koga 6te e dnes i utre li vsqko 4udo za 3 dena ako e taka pone 2 meseca 6te ima efkt
18
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Онзи ден един караше зад мен по Гурко и на всяка пешеходна пътека, където спра почваше да ми свири отзаде. Накрая не ми издрържаха нервичките и се обърнах, щедро размахвайки среден пръст в муцуната на трола *** в разбрицаното 15-годишно такси. Добре че кретена си затрая иначе щях да го вържа за колата и да го влача по цариградско...
17
6
 
4
 
! Отговори
До ,,Смело сьрце,, преди 12 години
Ти и още двама -трима *** тука сте утаиките на обществото ,не таксиметровите шофьори и сигурно си изключително грозен и миризлив с такива комплексарски драсканици няма начин да си нормален човек ! На нормалния човек му е необходимо време да изригне с такава злоба ,просто му трябва време за да се настрои , докато при тебе душичката ти е травмирана иска се лечение , не отлагаи обьрни се кьм специалист и си намери работа , така може сьстоянието ти да се влоши още повече......ужас нещастен !!!!!
16
4
 
9
 
! Отговори
шофи преди 12 години
Има си хас! С толкова ограничения и толкова камери, няма начин някой шофьор, па било и таксиджия да няма нарушение. А кой да глобява тези,Не превръщайте България в полицейска държава в която шофьорите пълнят касата на определена банка!!! отговарящи за ямите по пътя, изтритата маркировка, неадекватните знаци и катаджиите скрити зад всеки храст?
15
4
 
22
 
! Отговори
до 15 преди 12 години
Ето , красноречиво . Очевидно си от прослойката , която визирам . Ниско образование , ниска култура , нисък интелект , вероятно ниска хигиена и вероятно *** или бивш затворник . Защо се обиждаш от истината ? И имам в момента 300 лв в джоба , но пак няма да се кача при вас . *** в жълти таксита.
14
2
 
9
 
! Отговори
do 12 преди 12 години
А бре човек в София ,ако си опиташ да платиш с жълти стотинки те питат от кое село си какво ми говориш!!
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И защо това , че някой си е свършил работата е новина ? Преди време имаше заглавие на статия , което гласеше , че глобили някакъв министър и това било нечувано . Не мога да разбера !