Трима в ареста за убийството на Банскалията

Все още обаче няма повдигнати обвинения
31 мар 2012 10:50,
11
Трима в ареста за убийството на Банскалията
Снимка: архив, МВР

Трима души са били арестувани във връзка с убийството на председателя на фен клуба на футболен отбор Пирин Димитър Сукалински – Банскалията, съобщи „Фокус”. Те са задържани за 24 часа, като срещу тях се извършват проверки за съпричастност към престъплението.

Очаква се прокуратурата да прецени дали да им бъдат повдигнати обвинения. Все още досъдебното производство за убийството се води срещу неизвестен извършител.

От полицията обясниха, че от показанията, на арестуваните ще се установява истинността на алибито на останалите. На този етап съпричастност към убийството не е доказана категорично за нито един от задържаните. И тримата са криминално проявени.

Още по темата
 Показанията им ще определят дали в ареста ще влязат и други, свързани с престъплението. Не се изключва възможността в убийството на Сукалински да са участвали повече от двама души, както бе съобщено по-рано.

Вчера вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че единият от задържаните е криминално проявеният Златко Георгиев-Златния. Преди повече от две години той бе прострелян с няколко куршума пред къщата си в "Струмско", но лекари спасиха живота му.

Георгиев е бивш бодигард на Венцислав Сотиров - Мишката. Известен е на полицията като извършител на кражби, грабежи и изнудвания. Осъждан е, но до този момент са му налагани административни наказания.

Шефът на фенклуба на местния футболен отбор "Пирин" беше открит мъртъв в четвъртък малко след 22 часа вчера в жк „Еленово” в Благоевград.

Банскалията е открит в коридора на жилището му, заклан с нож. Вратата на апартамента е била отворена от ключар, а извиканият медицински екип само е констатирал смъртта, причинена вследствие на кръвозагуба.  Той имал дълбока рана на гърлото и порезни рани по ръцете. Съседи на Сукалински твърдят, че час преди убийството той се е качил в апартамента си с двама души.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Мери преди 12 години
Седнали тези от в-к Дневник и ПраЗен свят да плачат, че мин.Ковачева изискала американски магистрати да разследват защо се бавят знаковите дела и защо не вкарват в затвора отявлени престъпници. Как така защо: ами богатите престъппници "захранват" магистратите с хонорари и те правят-струват, нали са хора, вземат, та ги оправдаят! А пък жертвите са много често хора без необходимите пари, задоволяващи апетита на тези с тогите и последните отсъдят: жертвите са виновни! Така и сега: медиите се разсипаха да пишат за Банскалията, а набързо замълчаха затова, че Марчева, Дишева Мавродиева , Петкова от ВАС оправдаха колегите си Икономов, Урумов, Генков заради далаверите им с ОПС-имоти в Приморско. И всичко това под благосклонния поглед на шефа на ВАС! И после медиите пишат защо не хващат престъпниците! Чакайте, за кои престъпници става въпрос?!
8
1
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
Стига с този Банскалия! Престъпници са убили престъпник! То отдавна е ясно,че тези с черните раса нищо няма да свършат, само разхождат престилките; ясно е, че и прокурорите и следователите са от един дол дренки, така че остава да разчитаме престъпниците да се требят един друг... Иначе ако искаме да вкараме бандитите и мафиотите на топло, трябва да започнем от правоохранителите и парвораздавателите! Те ни докараха на този хал!
7
1
 
0
 
! Отговори
milata преди 12 години
nali ima svideteli koito sa vidyli ka4va6tite se v apartamenta mu.
6
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Мале, с какво криминално досие са и двамата?Значи престъпниците закона ги държи така че да извършват само престъпления.Нещо гнило има в таз държава! За жалост неможем нищо да направим, то и хората стачкуват за едното парче хляб, и това че са работили за управниците, и нищо накрая.Много лошо, много на лошо отива цялата ни родина.
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Банскалията,Златният,Мишката и още безброй ***!Добре,че се избиват един друг!
4
7
 
12
 
! Отговори
До Цвък. Цвък. преди 12 години
А КАКВИ СА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ РАЗСЛЕДВАНЕТО НА УБИЙСТВОТО НА МОМИЧЕТО В БОРИСОВАТА ГРАДИНА ПРЕЗ МИНАЛИЯ ЮЛИ???ЦВЪК. ЦВЪК. ОСЪДИЛ ЛИ Е ВЕЧЕ УБИЙЦИТЕ???ОТГОВОРА Е ИЗЛИШЕН-ВСИЧКАТА ПАРА НА ЛОКОМОТИВА НА МВР ОТИВА ВЪВ СВИРКАТА...
3
2
 
11
 
! Отговори
един преди 12 години
*** ли са?? Май не са ,ама то каквито *** такива и българите.
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАКВИТО СА ЕДНИТЕ ТАКИВА И ДРУГИТЕ , НО НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ОТНЕМА ЧОВЕШКИ ЖИВОТ , НЕЗНАМ КАКВИ ХОРА СМЕ СТАНАЛИ ДА УБИЕШ ЧОВЕК И ПОСЛЕ С ТЕЗИ РЪЦЕ ХЛЯБ ДА ЯДЕШ , ЗАТВОР ЗА ВСИЧКИ
1
0
 
31
 
! Отговори
Фен преди 12 години
ей,не остана фен-клуб който да не е забъркан с дрогата! И тоя убавец като го прочетеш така :"председателя на фен клуба на футболен отбор Пирин" и ще си помисли човек ей,тоя човечец милее за спорта. Да е!ба и крими *** ви !