Разследват полицай за побой над ученик в Пазарджик

Криминалистът твърдял, че момчето заплашвало жена му
1 апр 2012 09:19,
87
Разследват полицай за побой над ученик в Пазарджик
Снимка: Impact Press Group

Полицай от Пазарджик е разследван от прокуратурата заради жалба, че е пребил 17-годишен ученик.

Срещу криминалиста Виктор Костадинов има и образувано дисциплинарно производство, потвърждава пред в. „Монитор“ говорителят на полицията в града Мирослав Стоянов.

Проверката трябва да докаже какво точно е направил служителят на реда и дали е превишил правата си, посягайки на непълнолетния младеж.

Всичко започнало една вечер, когато пострадалият Михаил Цонев отишъл да вземе приятелката си Мая от нейното училище в центъра на града. Тя била с дъщерята на полицая - Христина, която, разделяйки се с тийнейджърите, показала среден пръст на Михаил, твърди самият той.

Обиденият Михаил обаче решил да разбере защо момичето е реагирало така към него и й позвънил по телефона. Слушалката вдигнала майката на Христина.

„Телефонът се подслушва. Не ни безпокой, защото знаеш ли кои сме?”, заявила жената.

Младежът затворил, но ядосаната майка му звъняла три пъти. Най-накрая на мобилния се чул гласът на униформения Костадинов, който попитал тийнейджъра къде се намира.

След като се уговорили, полицаят пристигнал с две патрулки и шестима негови колеги, с които прибрали Михаил и приятелите му в районното.

Ще ми се молиш на колене!, крещял полицаят и удрял шамари на младежа, после го ритал с коляно в корема и слабините, което е доказано и в медицинското свидетелство, издадено от съдебния лекар д-р Борис Пеев.

Родителите на пострадалото момче Нина и Стефан Цоневи са категорични, че ще стигнат и до Европейския съд за правата на човека, но ще търсят отговорност от самозабравилия се полицейски служител.

„Ако не беше министър Цветан Цветанов, с когото лично се срещнах, да ускори проверката, още материалите щяха да си седят на нечие бюро“, възмутена е майката.

След като пазарджишките прокурори си дали отвод заради съвместната работа с Костадинов, разследването се поело от прокуратурата във Велинград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Измислиена статия от която нищо не става ясно...
43
1
 
3
 
! Отговори
ДО 23 преди 12 години
Не си единствен!Вече втори ден на всички статии свързани с ББ и правителство коментарите им са блокирани!Явно че притесняваме съвестта/ако я имат/ на някои!
42
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Але много разбирачи сте били тука бе . Кои ви каза че момчето е хулиган бе царвули. Изобщо били ли сте някога в пазарджик та даже и мнения давате. Ако сте поне малко запознати щяхте да знаете че полицайте в пазарджик се мислят за царе на града. Искренно се надявам тая *** сега да изгние в затвора и всички негови колеги да го последват
41
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки трябва да знае отговаря за действията си.Но никой няма право да злоупотребява с властта която представлява!За това никой не обича полицая,учителя, лекаря или шефа си,много от тях направо се самозабравят.А няма незаменими и вечни!
40
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Рибата се вмирисва от главата ! Как искате да се държи едно ченге , като вижда , какво прави министърът му ? Естествено е да има чувство за непогрешимост и незаменимост , да раздава присъди срещу всеки , който не му харесва , да се държи нагло и непрофесионално ! Нека ченгето да го отнесе , ако е виновно , но да не забравяме приказката , че в царството на слепите и едноокият е цар !
39
14
 
11
 
! Отговори
саки преди 12 години
Младите *** пикльовци с качулките и тревичката в джобчето почнаха да се мислят за много важни и нямат никакъв респект към никой. Затова е хубаво ,че полицая му е показал колко суров може да е живота и че не всички занапред ще бъдат добри към глезотиите на пикльото като мама и тате. Дал му е един от най важните уроци в живота и *** трябва да му е благодарен, защото утре може да попадне на някой гаден *** и да не се размине само с шамари и едно коляно в мадете.
38
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама няма полицеиско насилие в България.
37
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя хулиган със сигурност не е бил задържан без причина -сигурно е имал цял ферман криминално досие ,и днес.бг ,моля ви се не пишете тийнеджър а хулиган ,щото сигурно този е бил престъпник !Поздравления за полицая,че е дал хубав урок на този хулиган !
36
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ave bulgaro giavurska mu rabota
35
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
6e ima li uvolneni tozi put?
34
6
 
20
 
! Отговори
Любо преди 12 години
само за това че го е задържал с 2 патрулки след уговорка по тел за разговор трябва да го водят 1 Като отвличане на непълнолетен После издевателства върху непълнолетен и да бъдат уволнени и съдени всички полицай участвали в отвличането като организатор да въпросния ние знаеш ли кои сме да е отговорен въпросния полицай !!!А прокуратурата да се вземе малко в ръце
33
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щеше да е добре наш МИЛЬО ФУРАЖКИН ,ако беше такъв ербап и срещу *** ,който ги бие където ги хване !
32
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
PR акция на Апартамента!Като има медицинско за какъв х.й е прибягнала до услугите на Апартамента?Връзкарка?Да покаже,че се има с Апартамента?Хайде ТИКВЕНИ ***,марш на свинете за храна!
31
7
 
3
 
! Отговори
policiata v BG преди 12 години
se sastoi predimno ot prosti selski momcheta. Kato napravyat staj pochvat da se izjivyava kato istinski chengeta ot L:A. (Las Vegas - poyasnenie za policai). V civilizovaniya svyat policaite sa primer za podrujanie - u nas sa beter mutri. S PARITE NA DANUKOPLATECA gi obuchavet i posle te se ebava sus sushtiya DANUKOPLATEC.
30
3
 
16
 
! Отговори
хммм преди 12 години
служители на МВР или допуснати нарушения от такива, постарайте се да насочите проверките към институции извън МВР. Т.е. подавайте си жалбите до:Окръжна прокуратура, Апелативна прокуратура, с копие до Вътрешна Сигурност-МВР. При подаване на жалбата, задължително си вземайте входящия номер, който задължително трябва да ви дадат на регистратурата.Дано съм бил полезен...
29
6
 
14
 
! Отговори
A преди 12 години
Аз ушевите не ги броя за хора.
28
5
 
22
 
! Отговори
ДО 34 преди 12 години
И АЗ ТАКА МИСЛЯ НО ТОВА НЕ ГО ОПРАВДАВА.КАК МОЖЕ ДА ИМАШ ДЕТЕ И ДА МАТРЕТИРАШ ДРУГО ДЕТЕ НА НЕГОВИТЕ ГОДИНИ.НАЙ-ВЕРОЯТНО МЛАДЕЖА Е ПСУВАЛ МАЙКАТА,ДЪЩЕРЯТА ЧЕ И БАЩАТА НО ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ ТРЯБВА ДА ГО СЧУПЯТ ОТ БОЙ И ДЕМОНСТРАТИВНО ДА ГО ПРИБЕРАТ С ПАТРУЛКА.СПОРЕД МЕН ЕДНА ГЛОБА ОТ 2000 ЛВ ЩЕ СВЪРШИ ПО-ГОЛЯМА РАБОТА ОТ БОЯ.ТОЗИ ЧОВЕК И КОЛЕГИТЕ МУ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ДА РАБОТЯТ В ПОЛИЦИЯТА-АМАН ОТ ТАКИВА ПОЛИЦАЙЧЕТА
27
5
 
20
 
! Отговори
Спокоен преди 12 години
Колко *** трябва да си, за да изгубиш пенсията си на 45 години, 20-те хилки при пенсиониране и всички други благинки ... и то за какво ? Да се правиш на мъж пред дете ... егати комплексаирте дето работят в МВР.
26
1
 
8
 
! Отговори
хммм преди 12 години
То е ясно, че ДНЕС не е най-достоверния източник, но, ако това с дисциплинарното производство е вярно-то вече има нарушаване на правата на човека. Мен лично ме съмнява. Щом има отвод на районна прокуратура (която измести старите военни прокуратури), значи би трябвало да има досъдебно производство или най-малкото проверка, понеже дисциплинарните производства се извършват в рамките на МВР.Сиреч-ничо смислено не излиза на края. За това хора, ако имате данни за извършени престъпления от ...
25
3
 
23
 
! Отговори
Ъъъ, моля ? преди 12 години
Такааа, а мен ме интересува другите ушеви ***, от 6-те патрулки защо не са озаптили малоумния си колега ? Практически те са СЪУЧАСТНИЦИ !!! Хайде сега, едни свирепи обещетения и вън от топличките места в системата. Да ровят по кофите !