73-годишна "изгоря" с 500 лв. по нова схема за измама

Измамница я убедила, че били колежки и разказала драматична история
Обновена: 24 апр 2012 11:10 | 24 апр 2012 10:28,
65
73-годишна "изгоря" с 500 лв. по нова схема за измама
Снимка: архив, Dnes.bg

По нова схема за измама 73-годишна жена от Кърджали изгоря с 500 лв., съобщиха от полицията.

Около 13 часа вчера на бул. “Тракия” в Кърджали възрастната жена била спряна от непозната, която успяла да я убеди, че са били колежки преди време и разказала драматична история за катастрофа със сина си.

Измамницата казала, че за операция на пострадалия спешно трябват 500 лв., с които тя не разполага.

Възрастната жена отишла до близък клон на банка и изтеглила сумата, която според уговорката трябвало да бъде върната в рамките на няколко часа.

След като изтекъл срокът, жената разбрала, че е станала жертва на измама и съобщила в полицията.

Издирва се извършителката на деянието. От полицията отново предупреждават гражданите да не се доверяват на непознати и да не влизат в сценарии, свързани с даването на пари по какъвто и да е повод.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е при мен 2-3 пъти се пробваха и не ме излъгаха.
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ЗАЩО НЯМА НИКОЙ В ЗАТВОРА ОТ ТЯХ , ТЕ ЗАТОВА ТЯКА ПРАВЯТ ,АКА ОТКРАДНЕШ КОКОШКА В ЗАТВОРА ,НО ЗА ТЕЗИ *** НИЩО ,НЯМА ДЪРЖАВА ЗА НАРОДА ,НО НА ИЗБОРИ НИ ТЪРСЯТ
33
0
 
17
 
! Отговори
Разбирачев преди 11 години
Колкото и да внимава човек, винаги могат да го излъжат, това им е професията - професионални измамници. Всичките тук дето се пъчат колко са велики и как не могат да ги излъжат, като ги излъжат ще си мълчат като мишки, че така са се изложили и пак ще излезе, че само пенсионерите си признават за измамата.
32
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
33, звънят винаги от скрити номера, а като прибавим и това, че тези номера отдавна се изтъркаха/всеки е чувал за тях, много трудно ще излъжат нормален и мислещ човек, колкото и опитни да са. Пък и в повечето случаи имат *** акцент, или поне провинциален.
31
2
 
9
 
! Отговори
Б преди 11 години
Да се добави изменение в наказанията за криминалитета:- За измама на пенсионер (на възраст от 60 години) или малко дете (на възраст до 10 години) - 15 дена Обществено-полезен труд в "горещата зона" на реакторите в Козлодуй, или както по Крумово време (режат ръката)!
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези измами ще продължават да ги има, защото има твърде много наивници в България. Твърде много. Всеки ден тръбят по медиите за този род измами, и всеки ден има някой ужилен.Хора, ако имате възрастни роднини, вземете и им обяснете как стоят нещата. Ама им обяснете хубаво, така че да не се връзват на такива номера.
29
0
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 11 години
В схемите на измамниците попадат хора всякакви и от всякакви възрасти, но по-младите ги е срам, че така са ги прецакали и си траят, докато по-възрастните се оплакват в полицията, в която още вярват! И на мен са ми се обаждали няколко пъти и въпреки че веднага предполагах, че са измамници, много е трудно да не те излъжат. Опитни са и знаят как да подходят към човека, за да го измамят.
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И на мен са ми звъняли, при това 2-3 пъти (Даже май бяха едни и същи). На баба ми - поне веднъж също. На нейна позната комшийка - също. Представете си за каква наглост и мащаби става дума.
27
0
 
23
 
! Отговори
Потърпевш преди 11 години
Веднъж и баба ми се опитаха да прецакат, но и казали "ВНУЧКА ти катастрофирала", а тя има 3-*** внука ::)), но щяха да я прецакат, защото после ми вика "Леле колко страшно на някои внучката е катастрофирала, дано ги намерят за да им дадат пари и да се оправи". Опитах се да и обясня, но не съм сигурен, че ме разбра напълно.
26
10
 
2
 
! Отговори
секретарицата преди 11 години
Ей хора, не се доверявайте на измамници, защото лошо ви се пише. Опитаха се и мен да ме измамят, но аз отказах, защото не желая да давам пари на такива мошеници. Внимателно с парите, първо се убедете, че това не е измамник, след което му дайте исканата сума.
25
0
 
4
 
! Отговори
jt2 преди 11 години
До УЖАС отговор на последния въпрос- ДА
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама най-лошото е в такива случай,че като ги хванат такива измамници нищо не им правят.Би следвало да получат солидна доза бой и после затвор.Ако някоя "правозащитна" организация зареве за техните права моментално и се праща сметката за живота на тея.Пък те ако искат да си ги гледат.Ама няма интерес-разни там адвокати,прокурори съдии ще умрат от глад.
23
1
 
4
 
! Отговори
kriw makaron преди 11 години
Припознала се е бабата, а може да са и обещали и среща със стар колега,кой знае...За 500 лева може и чудо да стане, а иначе си остават само 500 лева...
22
2
 
6
 
! Отговори
:-? преди 11 години
*** народ -слаба държава!Във всяко село и град да се сложат табели с големи букви:"Внимание пенсионери!От всеки ъгъл ви дебнат мошеници и крадци!"Пък може да има ефект.Явно няма друг начин!
21
2
 
7
 
! Отговори
Марто преди 11 години
уж възрастни хора, уж видели какво ли не, уж трябва да служат за пример, а се лъжат като дете с бонбон. много е тъжно, а още по-тъжно е да вземеш парите на пенсионер...
20
5
 
6
 
! Отговори
do 5 преди 11 години
prost e bylgarina, pak 6te go napi6a
19
2
 
21
 
! Отговори
Ne znam преди 11 години
До 7 и подобните му: Абе, момче/момиче как не те е срам да бъдеш толкова нагъл/а и жесток/а. Ти нямаш ли семейство, баби, дядовци и т.н. Какво значи че кътат "хиляди левове" ( които са няколко стотачки за погрение обикновено или пък спестявания които да оставят на ТЕБ като умрат) и какво въобще ти влиза в работата?! "Прости" били българските пенсионери?! По "просто" и комплексарско изказване от това няма. Ако не уважаваш родителите си ( и техните родители) какво си!? Жалък/а си....
18
1
 
8
 
! Отговори
do 7 преди 11 години
Za6toto, glupako, sa rabotili cql jiwot i ako ne sa uspeli da spestqt pone nqkoe drugo 10-15 hilqdi lewa, zna4i samo sa pili i qli parite si.
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Prost e naroda i towa e. Prost i naiwen i pak prost. Tolkowa prost, 4e ne znam kakwa duma da izpolzwam we4e. Q otidi pri edni nemec pensioner i mu poiskaj 500 ewra, poneje ti blysnali sina. Ili 5000 ewro, 4e sa i blysnali negowata wnu4ka ili ne6to takowa. Ama ako ne be6e tolkowa prost bylgarina, Bulgaria nqma6e da e afrikanska strana sega.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Номер 7, ти си *** и живееш в някакъв сладникав филм. В юбългария 90% от инвестициите са обречени на провал поради простата причина, че сме една от страните с наи- неблагоприятен, дори липсващ инвестиционен климат, инициативите не се насърчават, а се прекършват с мноожество такси, нечовешки изисквания и данъци и в крайна сметка трябва да си Дон Кихот, за да започнеш нещо сам, без нечия протекция. Да не говорим пък да влагаш в акции или ценни книжа. Смешка! Та БФБ е селски пазар!!!