"Невинен съм! От МВР ме нарочиха, че паля коли!"

Версията на обвинения за палежите на коли в София Юлиан Ковачки
Обновена: 29 апр 2012 15:26 | 29 апр 2012 15:26, Елка Василева
34
"Невинен съм! От МВР ме нарочиха, че паля коли!"
Ковачки в съда под засилена полицейска охрана. Снимка: архив, БТА

"Палежите извършиха хулигани или жертви на МВР. Не съм аз". Това каза пред БНТ обвиненият за подпалените коли Юлиян Ковачки.  След небивалия бум на палежи  в София през миналия декември само той остава в ареста. Той обаче е там по друг повод -  беше задържан за хулиганство, след като агресивно потроши килията си в 7 РПУ преди няколко месеца и заплаши полицаи, че ще ги запали.
 
"Бях в едно заведение - от един рожден ден се връщах, бях там да хапна. И дойдоха едни полицаи, не знам защо. И ми казаха - "ела с нас да дадеш обяснения и ще те пуснем да си ходиш". А това, което твърдят, че съм ги бил бутнал, те били паднали на земята, това не е вярно. Буйствах в килията, защото ме излъгаха, че ще ме пуснат, и си исках цигарите обратно. Бях пил много. Понякога прекалявам с алкохола" разказа Юлиан Ковачки.

Още по темата

"Нарочиха ме за подпалвач, защото от години си имам търкания с МВР, все си мислят, че ги надцаквам. Сутринта, когато ме арестуваха за палежите, като се събудих, още не бях изтрезнял. После от Института по психология на МВР ми дадоха да пия - водка и бира. След 10 минути шефът на Института дойде и каза, че има два варианта - или по възпитания начин, или по другия – със сила, да ми изтръгнат показанията. Аз исках адвокат, даже казах кой точно, те викат - "няма проблем, той ще дойде по-късно". И така ме държаха до вечерта", обясни още Ковачки.

29-годишният мъж каза още, че наскоро от МВР поискали да го обвинят в убийство. "В моя блок беше станало преди години едно убийство - аз тогава не живеех в този блок, искаха да ми го лепнат и него. И на детектор на лъжата казаха, че пак лъжа", твърди Ковачки.

Това, че е бил по време на някои от пожарите на коли около тях, оправдава със съвпадение."Не съм звънял на 112, както казват също, на 112 звънях много пъти, защото ме следяха две коли. Затова звънях на 112, не за пожарите. За пожарите звънях два пъти. Аз, като минавах покрай блоковете, вече имаше хора край колите. Участвах в гасенето на две коли - на моя комшия и на още една. Този път винаги го минавам, почти всеки ден. Какво съм виновен, че се е случило точно на този маршрут, на който съм минал", обяснява Ковачки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: Юлиан Ковачки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Като плюете полицията и вярвате на всеки ***, купете си пожарогасители и дежурете. Обикновенно едни и същи *** подлудяват квартала докато някой не ги претрепе, полицаите го знаят и за това са го нарочили. А вие стига гледахте CSI дето всички си признават с тъга в очите. Не сте гледали тия измамници какви циркове разиграват и как се тръшкат, как се кълнат в децата си и как се смеят после на глупостта и доверчивостта.
25
3
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
BOKLYK
24
2
 
0
 
! Отговори
do smqtai преди 11 години
priqteliu ,purvo nau4i koq uniforma e na policaite,koq na voenite ,koq na sydebna ohrana i togava pravi komentari...;)
23
2
 
0
 
! Отговори
Do no 7 преди 11 години
Sigurno si go minal toia test -za da znaesh tolkova podrobnosti po tazi shtastliva operacia?
22
4
 
5
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Ами този *** като е невинен го освободете и му спретнете една среща със собствениците на изгорелите коли и нека тогава пак да твърди,че е невинен,ще си признае и от къде е крал и запалителната течност и кой му е плащал,ако има такива.Тогава сигурно ще се моли да е в затворът.
21
4
 
0
 
! Отговори
Смятай преди 11 години
Я погледнете снимката и си представете ,че полицая посредата е облечен с дрехите на момчето .... а момчето е с униформа .. Щеше да мине не мислите ли ?
20
4
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Da si palil
19
4
 
12
 
! Отговори
куку преди 11 години
ЩО така нашата полиция ми заприличва много ама много на нашата милиция ?
18
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки който носи гориво в туба е подпалвач - каза Бойко.
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво стана с делото в Пловдив на Апартамента?Занесъл ли е свидетелство за съдимост???????
16
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ги дава на Европейският съд!Свикнали сме да плащаме,аз му вярвам,защото това е типичното милиционерско държание!Безнаказани!Огледайте се,колко МУТРИ са около вас,свободни!
15
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво е казал Исус-"Който е невинен,нека пръв хвърли камъка!"
14
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На детектора на лъжата!
13
17
 
13
 
! Отговори
@ преди 11 години
Имаше едни далавераджии от Мировяне, които даваха пресконференции,искаха оставка на Борисов и Цветанов,защото ги били и ритали..ама като показаха заснетите кадри при акцията и се видя при разследването че са платени мошенници, се омълчаха и дъщеря им от Фейса се покри..сега тоя ли е наред!?
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе като чета, май не е читав тоя, но от друга страна като знам (т.е. знам) методите на някои РПУ-та, въобще не изключвам възможността да са го нарочили наистина. Забележете, че не са отказали директно адвокат; имат известни граници, които не прескачат, но пак е голям арсенала им от методи да изтръгнат самопризнания, вкл. фалшиви. Дано справедливостта възтържествува!
11
6
 
12
 
! Отговори
ГЕРБЕРАСТ преди 11 години
Щом Цецо е казал, че е тоя престъпника, тоя ще е!Конфискация на имуществото и 10г в панделата!
10
8
 
10
 
! Отговори
До 11 преди 11 години
Уместен и доста логи4ен въпрос! За съжаление пове4ето хора се връзват сляпо на това което им се поднася. Аз също съм склонен да му вярвам. Нека докажат противното и тогава ще им повярвам.....но ме съмнява 4е ще успеят.
9
3
 
1
 
! Отговори
Az преди 11 години
Щом казваш така ще е ти по добре знаеш
8
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя всичките коли ли е запалил? И тия в София и тия в провинцията? Никъде нито един не хванаха, затова съм склонен да му вярвам.
7
5
 
16
 
! Отговори
До 6 преди 11 години
И какво ти ли ще му плащаш издръжката в затовора и разходите по делото заплатите на съдиите и така на татък ? Това , че МВР е некомпетентно и за да разгадаят каквото и да е им трябват очеизбодни улики е друг въпрос . А до алкохолизма и хулиганството , ако затваряха за тях се сетете , че трябва да затворят 20% от населението на страната . За да са прозрачни да дадат улики , доводи , свидетелски показания . МВР хващат кои да е и му лепват насилствено , ако е глупавичак и няма добър адвокат супер!