Митничари кътат хилядарки в зелено под дюшека

Повдигнаха обвинения на 8 от задържаните при акция "Митници"
Обновена: 3 май 2012 18:25 | 3 май 2012 18:25,
149
Митничари кътат хилядарки в зелено под дюшека
Цветан Цветанов Снимка: архив, БТА

Осем митничари са с повдигнати обвинения след снощната операция "Митници", която се проведе на ГКПП "Капитан Андреево". Това съобщи днес вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Операция "Митница" е подготвяна в продължение на повече от 3 месеца и цели пресичане на порочни практики за изнудване на преминаващите и на спедиторските фирми.

Бяха задържани 32-ма служители на граничния пункт. След разпит обвинения бяха повдигнати само на 8 от тях.

Групата е искала от преминаващите през пункта шофьори различни суми. В края на работния ден митничарите се събирали и разпределяни изкараните по време на дежурството си пари.

Още по темата

Сумата, конфискувана по време на задържането на митничарите, набъбна до 15 000 лева в различна валута.

Днес след операция "Митница" са обискирани домовете на двама от митничарите. В каса в жилището на единия са намерени 5000 долара. В дома на другия пък същата сума пари е открита под дюшек.

Днес вицепремиерът Цветан Цветанов посети Пъстрогор, където откри първият в страната Транзитен център за бежанци. Центърът е изграден със средства по Програма ФАР на ЕС и от републиканския бюджет.

Там ще бъдат настанявани чужди граждани, търсещи закрила, влезли в страната през ГКПП Капитан Андреево. Центърът е с капацитет 300 души.

Сградата има общо перално помещение с 10 перални машини за индивидуално пране и сушилни, общ кухненски блок и медицински кабинет. Има оборудвана и голяма мултифункционална зала с обособени места за отдих и културни развлечения, информационен център, интернет клуб, клуб на жената, стая за деца и библиотека. В двора са изградени спортно игрище и детска площадка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още по темата: акциявалута
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
0
 
! Отговори
секретарицата преди 11 години
Бе тия корумпирани митничари няма ли да се кротнат вече ? Не стига че са на смяна, а отгоре на всичкото искат и пари от преминаващите. Това е чиста проба престъпление. Трябва да се сложат камери навсякъде на митническите пунктове, за да престанат да взимат рушфети. А доколкото се правят на тарикати - мястото им е в затвора или вън от митническите пунктове.
111
0
 
2
 
! Отговори
Алеко преди 11 години
Даи ми Солунската митница да ти покажа как се става милионер.
110
0
 
0
 
! Отговори
tuluma преди 11 години
bez kameri dori i v WC tata nyama kak da se opravyat mitnitsite. Drugiyat nachin e pone edns vtora ot sumata da e za tzvetanov i sie. Sega za 1 2 sedmitsi sijelyavam murgavite minavachti granitsata. aZa chtyalo i necstyalo im razglobyavat opelite za tsigari.
109
0
 
4
 
! Отговори
55445 преди 11 години
Iskame po strogi merki na Mitnicata s Turciq, ot tam vlizat kvi li ne bokluci i stavat evropeiski produkti ...
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абре убре шлифер
107
1
 
11
 
! Отговори
74067 преди 11 години
Така е , като си нямат богати тъщи и не дават консултации на фирми...Тоя *** на снимката също е за кауша , но пак натрапва тъпата си кратуна и наглия празноговор.
106
7
 
16
 
! Отговори
А ЗА ЦЕЦО КОГА? преди 11 години
АМИ ЦЕЦОВИТЕ МИЛИОНИ ОТ КОНТРАБАНДАТА НА ЦИГАРИ. ЗА ТЯХ НЯМА ЛИ СПЕЦАКЦИЯ И ДОКОГА ЩЕ ГО ТРАЕМ. СПРАВЕДЛИВОСТТА ПРЕДИ ВСИЧКО, КАКТО КАЗВА ПИПИ ДЪЛГОТО ЧОРАПЧЕ
105
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България лесно може да се вдигне жизнения стандарт ! Всеки да бъде назначен за по няколко месеца , като митничар и готово! Даже бюджета ще е на излишък с бая милиарди ! Да видят тогава смотльовците от Шенген , кво се казва Швейцария на Балканите , а нафтата , ако ще и 10 кинта да стане !
104
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой чул ли е до сега да има осъден митничар ? Щото аз не съм !
103
3
 
3
 
! Отговори
хах преди 11 години
спасител на плажа вижда мъж на средна възраст да плува странно. на место да гребе навън с ръцете, той гребе с две ръце навътре към гърдите.колегата му го успокоява:- Спокойно, нищо му няма, тоя е митничар
102
0
 
5
 
! Отговори
breneke преди 11 години
Явно митничарите получават още един стимул от съпругите или любовниците си.След като знаят,че под дупетата им има втори дюшек от валута,явно правят въздушно врътки, за да не ги повредят.
101
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чудесно, свършили са някаква работа. Ха сега всички граждани да попитаме защо няма акция срещу Цеко Минев и защо, вместо да се премахнат незаконно построените от 'Юлен' писти, се променя тихомълком закона и тези грабежи се узаконяват?
100
0
 
8
 
! Отговори
бюро по труда преди 11 години
Добра акция.Ще се отворят нови 32 работни места.А що се отнася за тия митничари,те няма смисъл вече да работят,защото са осигурили три поколения като депутатите .
99
6
 
10
 
! Отговори
до 123 преди 11 години
Прокурор: Г-н Цветанов, откъде взехте парите за тези апартаменти?Цветанов: От скрина!П. : А кой ги сложи там?Ц. : Тъща ми.П. : А тя откъде ги е взела?Ц. : Аз й ги давах.П. : А вие откъде ги вземахте?Ц. : Нали ви казах вече - от скрина!:))))))
98
0
 
9
 
! Отговори
ПАРТИЗАНСКА БАЛАДА преди 11 години
Трийсет и двама те бяха на брой,и паднаха завчаска първи при първий бой.Ще им издигнем паметник със сърп и ***,да се знае ,че последният корунпиран митничар е цоцал тука.
97
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАШ ГОЦЕ Е "МЛАД" МИЛИАРДЕР
96
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наш Цвъцко пък ги къта хилядарките в скрина на тъща си :)))
95
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Случаят предизвиква въпрос - защо тази акция е проведена сега. Митничарите не крадат от три месеца?
94
0
 
5
 
! Отговори
партизански стих преди 11 години
Трийсет и двама те бяха на брой,и паднаха първи при първия бой.Ще им издигнем паметник със сърп и чук,да се знае ,че последният корунпиран митничар е цоцал тук.
93
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
има ли някой българин дето не знае що е това чудо митничар.когато и да го арестуваш ще е късно.