Операция "Митници" удари митничари, събирали рушвети

Акцията се е провела на ГКПП Капитан Андреево
3 май 2012 07:44,
42
Операция "Митници" удари митничари, събирали рушвети
Преминаването през ГКПП Капитан Андреево е безпроблемно. Снимка: архив, Impact Press Group

Операция „Митница” се проведе на ГКПП Капитан Андреево. Тя е насочена към пресичане на порочни практики за изнудване на преминаващи през ГКПП Капитан Андреево – предимно спедиторски фирми, съобщи МВР шефът Цветан Цветанов пред „Фокус”.

Операцията е реализирана от служители на ГДБОП и отдел „Вътрешна сигурност” на МВР под прякото наблюдение на Софийска градска прокуратура.

Акцията е започнала вчера  след 19,30 часа. Системно се случвало  в края на всяка смяна да се разпределя дивидентът или рушветът, събран от преминаващите.

„Колегите влязоха на работните места, където се установи, че се разпределят събраните средства от смяната, от главен митнически инспектор и митнически специалист. Предприети са процесуално-следствени действия срещу всички 32-ма души, които са били на смяна, за изясняване на тяхното участие”, каза министър Цветанов.

Прокуратурата ще прецени за кои от 32-мата има достатъчно доказателства, за да бъдат повдигнати обвинения.

Работата по случая продължава. В момента се извършва преброяване на паричните средства, които са открити разпилени по масата и в помещението, където се е извършвало разпределението на парите. Открити са банкноти в различна валута - долари, евро, турски лири и левове.

Процесуално-следствените действия ще продължат през цялата нощ, както и обиските и претърсвания на служители, на автомобили и домашни адреси.

Създадена е организация за безпроблемното преминаване през ГКПП „Капитан Андреево”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
rosen преди 11 години
Nqma zakoni v bilgariya nema takava dirjava kato Bilgariya
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОНФИКСАЦИЯ на ПАЛАТИТЕ ИМ И АЙДЕ У ЗАТВОРО.
33
0
 
6
 
! Отговори
ТР преди 11 години
Няма какво да преценява прокуратурата кой колко е виновен.Митничар без пачка не се прибира в къщи.Уволнение за всички 32-***.Достатъчно са се подсигурили с пари и имоти.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами шефовете на РУ на МВР в Свиленград, Симеоновград, Хармални и Любимец които също са в схемата и ''покриват'' контрабандата?
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Беден митничар няма и сигурно няма и да има!!!!!!! И сега какво ще ги пратят на друго КПП??????
30
0
 
5
 
! Отговори
точно преди 11 години
...особено имотите ,колите/които са регистрирани на баби,дядовци и "приятели"/ ДА СЕ ПРОВЕРЯТ !
29
1
 
6
 
! Отговори
Граничаря преди 11 години
Мен.Цветанов,това трябва да се направи сега и на ЮМ/Кулата-Златарево/.Защото и тач си е така от 22 години.А мин.Дянков и ген.Танов казаха,че няма вече корумпирани митничари в РБ,те били отстранени с конкурсите.Браво на МВР,доказват обратното.А сега проверете имотите им,банкови сметки...и т.н.Успех.
28
0
 
9
 
! Отговори
Гудьо преди 11 години
Не вярвам! Няма такива митничари. Няма логика при такъв щастлив живот в Родината!
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧЕ Свиленград и митничарите му на Капитана са от 20 години ясни на всичк иправителства.Там винаги е било и винаги ще бъде щото нали се сещате какъв поток и какви канали минават не случайно Свиленград е столицата на митничарите.
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо ново под слънцето. Всяко правителство 'лови' корумпирани митничари и вдига пушилка около митниците. След което нещата си продължават по същия начин.....
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това са само димки и пушек,а като се вдигне пушека същата картинка си продължава.
24
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Властта не ги натиска достатъчно корумпираните митничари и катажии, но и голяма част от народа си е за е.... не.щом видят фуражка и вече пригитвили парите (за да си нямат неприятности) ... аз предлагам, освен пари да готвят и вазелин, ако нещо дъщери имат - и тях да готвят ... така де (за да си нямат неприятности)*** народ, народ робски, народ за е...не.Техните внуци, може би, ще станат нормални хора.
23
2
 
15
 
! Отговори
до 26 преди 11 години
Митниците са златната кокошка за всяка управляваща сила и борбата не е за закона а за кокала...Не случайно всяко ново правителство започва с рокади именно в митниците.Просто тези на Кап.Андреево в момента са отчели по-малко пари нагоре по веригата и са настъпили нечии планове
22
2
 
14
 
! Отговори
:))) преди 11 години
добро утро, сетих те се, открихте топлата вода :))))))
21
6
 
10
 
! Отговори
аватар преди 11 години
ЦЦ си прави предизборен ПР,българина вечно е мечтал да бъде митничар на някоя митница,това и Ал.Константинов го е казал,така че рушвети е имало и пак ще има такъв е живота,а ЦЦ да не се прави че открива "топлата вода" и неговото време си отива.Митницата си е златната мина за работещите в нея !!
20
3
 
19
 
! Отговори
бг преди 11 години
Тя само тая смяна е корумпирана......другите смени си нямат идея кви са тия глупости....
19
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Злите езици разправят, че същата смяна е треснала контрабандна пратка цигари на когото не трябва..!
18
8
 
8
 
! Отговори
hagen преди 11 години
Еййй, забавихме малко месечната вноска за Цвъки... и глей ся :))) Сигнализирахте за неуместен коментарИзлиза според теб че на предното правителство са се отчитали редовно щом не са ги закачали.
17
25
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей *** какво лаете срещу ГЕРБ.Мислите ли че е лесно да се бориш с корупцията? Това най-накрая е ясен знак че управляващите имат желание да се борят с корупцията на митниците. Кой досега го е правил ? Никой. Всички знаят че митничари с 300лв. заплата живеят в разкош и никой нищо сериозно не направи. сега и другите малко ще ги е страх. Надявам се този път наистина да има вкарани в затвора.
16
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
виште големите палати построени от тях ,на каква сума отговарят , по морета и балкани имоти имат взети , на внуци и пра внуци имат имоти купени , безобразието е от всякаде , много лестно се доказват тези безобразия , само да има мерак държавата