Човек от службите изнесъл информацията за Брендо

Бивш служител на ДАНС и МВР е разследван за изтичането, обяви Цветанов
29 май 2012 18:31,
68
Човек от службите изнесъл информацията за Брендо
Цветанов е предал данни на прокуратурата. Снимка: БТА

“Служител от структурите на МВР и Държавната агенция за национална сигурност, който вече не е в системата, ще бъде разследван заради изтичане на информация към структурите на Брендо”.

Това съобщи в Пазарджик вътрешният министър Цветан Цветанов.

Вчера МВР шефът обяви акция “Кокаиновите крале“. При нея бяха задържани 30 души, сред които и Евелин Банев – Брендо.

Още по темата

Цветанов обясни, че разследването е започнало много отдавна, но през 2008 година е имало сериозно изтичане на информация към задържаните.

От думите му днес стана ясно, че висш служител е издал подробности по операцията по залавянето на “кокаиновите крале”.

Във вторник следобед Цветанов изпрати до главния прокурор Борис Велчев информация за иззетите доказателства, които говорят, че човек от системата е предупредил за готвената акция сочения за кокаинов бос Брендо. За него се знаело, че бил основен доставчик на кокаин за италианската мафия.

За акцията срещу босовете на кокаин са знаели тесен кръг от хора, които са били на съвещание преди удара срещу "кокаиновите крале”.

“В процеса на разследването най-тревожното е, че цялата документация, обменяна между партньорите от България, Швейцария, Испания и Италия, беше намерена в колата на Брендо”, заяви вътрешният министър.

Според него всички лица, които са участвали в тогавашната работа по случая, би трябвало да дадат смислени обяснения за това как документите са попаднали у Брендо.

Освен всички 30 задържани, има още няколко лица, които ще бъдат арестувани във връзка с мащабната акция срещу кокаиновите босове.

В 3 часа тази сутрин е арестувано лице, от обкръжението на Васил Горчев Върбанов - Кьоравия, който беше убит в Благеовград през 2005 година. Кьоравия беше известен като един от най-големите наркобосове на Югозападна България.

Вътрешният министър съобщи, че издирването на братя Галеви продължава, въпреки че обявата не е качена на сайта на Интерпол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ei ma tozi brendo na snimkata e sas vratovraska BRENDO e 4ovek na tezi na snimkata
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Говорят,че Гриша Ганчев правил измами с ДДС!?????ЗАЩО ЦВЕТАНОВ И СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ПРОКУРАТУРА НЕ ПРОВЕРЯВАТ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ОТ ШЕФА НА НАП "МИТНИЧАРСКИ И ПРОКУРОРСКИ ИМОТИ,ДВОРЦИ И ПАЛАТИ????????????ИМАШЕ ВИДЕОМАТЕРИАЛ ПО МЕДИИТЕ?ЗАЩО НЕ Е ОГЛАСЕНО КОЙ ЗАПУШИ УСТАТА НА ШЕФА НА НАП?НЯМА ДА СЕ ЗАКАНВА ГАНЧЕВ ЛИ??????????ГЕРБ СА НАГЛИТЕ РЕКЕТЬОРИ!!!!!!!!!!
51
1
 
5
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
и защо информацията за братя галеви не е качена на сайта на Интерпол?подали ли сте я или им оставяте още време за да се укрият и прикрият престъпленията?ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ!ИПОН се срасна с МВР и стана държава в държавата!Ипон иска да сложи ръка на финансовото и икономическото богатство на бившите служби!ще се сменят само идни ли;а с други лица доверени на дон боко и дон цеци!НАРОДА ДА ГО ДУХА!ИДВА НОВА ДИКТАТЕРА И КУЛТ КЪМ ЛИЧНОСТТА НА ДОН БОКО ВЕЛИКОЛЕПНИ В СЛЕДВАЩИТЕ 25Г!
50
0
 
11
 
! Отговори
Емигрант преди 11 години
Е най после целия свят знае че БСП създаде престъпниците в България за да управлява прехода какво има да се пените - вижте какви *** се наричат бизнесмени :)
49
0
 
4
 
! Отговори
браво преди 11 години
Най после някакво начало .Всички които плюят си имат мовиви - явно са лични и няма нужда да ни занимават с личния си живот
48
7
 
6
 
! Отговори
Tony Montana преди 11 години
ТОЗИ ЦВЕТАНОВ КАТО ГО ВИДЯ И ЗАПОЧВА ДА МИ СЕ ГАДИ.....НЕМА ПО ГНУСНА МУТРА ОТ НЕГО
47
8
 
3
 
! Отговори
До Дачков и сие преди 11 години
Не моля ви !!!не ни занимавайте с глупости Брендо и разни слушалки! Я да видим Цецо колко апартамента има ,че нещо не му е чиста работата..... Ей на такива като Дачков Мачков ,Диков и оная *** Петрашкова да ги видя сега какво ще лаят. Добре ,че е министъра та да ги излови всичките *** .
46
1
 
8
 
! Отговори
Е кой е човека де преди 11 години
Ако беше Алексей до сега сто пъти щяха да го оповестят. Явно е някой след който ще тръгне разплитането на червата комуноядни.
45
1
 
4
 
! Отговори
селянин преди 11 години
Лъжец, не го е срам да се подиграва със селяните.***.Няма да гласувам за тебе.Язък за приятеля ми Бойко.
44
3
 
8
 
! Отговори
До селянин преди 11 години
Селянино ***, този е с яко дупе щом му стиска да го прави, не е с като твоето услужливо!
43
4
 
8
 
! Отговори
селянин преди 11 години
Той мандата ще изтече тогава ще види зор.Сега е много ербап , ама после дупе да му е яко.
42
2
 
10
 
! Отговори
Мистър Пръц преди 11 години
Оппалааа, кирливите ризи вече се разплитат. Скоро ще лъсне *** на "Пикаещия във фонтаните"
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бе ти вярваш ли си ве?
40
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ ОТНОВО СРЕЩУ МАФИЯТА!!!!
39
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Приятеетата на брендо от бсп полудяват,личи си по коментерите. Бойко и цецо им разпукаха задниците!!!
38
2
 
13
 
! Отговори
Муьо преди 11 години
Е та те Трактора и Брендо са във война, как пък ша го информира ..... сигур Драшков ще да е. Ама пък те на Драшов брат му и Тиквата си менкат подписи и имоти ???
37
8
 
8
 
! Отговори
Ха ха хааааа преди 11 години
Човека е бил от структурите на бсп и е назначен от гоце в тази служба. Като се има впредвид че с парите от дрога се спонсурираше бсп ясно е защо е излязла информацията. Добре че герб уволни шпионите на мафията които и 1 ден на са работили за службите а само за бсп и дс.
36
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецо земи си поне сценарист ,че ти не ставаш...От тиа няколко дни разбрах следното:Брендо-Крал на Кокаина номер едно в света, пренася една трета от коката в Европа, разхожда се с 18 gsm-а в единия джоб и с превод на секретен италиянски документ от 2008-*** в другия.Свързан е с 30 души без имена...търсят го в швейцария, италия и каде ли не а всички си го знаят че си почива на Оазис...?!?!?
35
3
 
12
 
! Отговори
Копнато преди 11 години
Цветанов военизира МВРСпоред правилата, утвърдени и сведени за изпълнение в началото на май, те трябва да се поздравяват помежду си с израз Госпожи/господа офицери!" при влизане на по-старши служител, а ако са седнали, да станат на крака и да приветстват старшия служител.В писмо до медиите от СФСМВР определят това управленско решение като каламбур" и изтъкват, че поздравът Госпожи/господа офицери!" и отдаването на чест имат армейски произход, а МВР е девоенизирана държавна институция от 2006г.От полицейския синдикат са шокирани и възмутени от управленското решение на вътрешния министър Цветанов и го определят като: - усложняващо и утежняващо допълнително дейността на служителите в МВР от процедурна гледна точка; -намаляващо времето за изпълнение на професионалните задължения на служителите в МВР за сметка на увеличаване времето за отдаване на чест, поздравяване и спазване регламентите за вежливост между служителите в МВР изискващо освен отдаване на чест служителят да представи и специфичното наименование на категорията, фамилията, длъжността и структурата в МВР; -създаващо реални предпоставки за потъпкване на личните качества и достойнство на служителите и обезличаване на индивидуалния принос за сметка на йерархия, категория и трудов стаж; -противоречащо изцяло с тенденциите в сектор Сигурност" в Европа, където се е наложил и усъвършенствал корпоративния способ за управление, при който се делегират права и отговорности на всички служители, в т.ч. и на тези на най-ниско ниво. -нарушаващо споразумението между СФСМВР и МВР, тъй като правилата, дори проформа не са обсъдени с представители на Федерацията. От Федерацията напомнят, че в държавите в Европейския съюз понятията началник" и подчинен" много отдавна са заменени с ръководител" и сътрудник".Членовете на СФСМВР, които все пак по силата на служебната дисциплина са задължени да изпълняват заповедта на министър Цветанов отправят питане към него кои са офицерите в МВР, съгласно ЗМВР, тъй като тази длъжност не фигурира в Закона.Дали задължението за поздравяване с Госпожи/господа офицери" следва да се използва по отношение на всички служители в МВP, в това число всички категории държавни служители и лицата, работещи по трудово правоотношение, питат още от синдиката. Те се интересуват и дали с тези правила не се стартира реорганизация в МВР, за която служителите трябва да бъдат информирани.От СФСМВР заявяват, че не могат да си позволят да изразят явно своето недоволство, тъй като са действащи служители в МВР, а съгласно разпоредбите на от Наказателния кодекс който явно изрази недоволство против разпореждане или заповед на началника си, се наказва с лишаване от свобода до една година".Затова те отправят отново препоръки и запитвания към министър Цветанов, като се надяват, че поне този път той ще ги уважи и ще отговори.
34
0
 
6
 
! Отговори
До ГЕРБ ЗАПЛАШВАТ преди 11 години
Не само БТВ!Такива са взаимоотношенията между ГЕРБ и всички, АБСОЛЮТНО всички, популярни медии!