Заловиха гаджета, грабили възрастни софиянки

Двойката нападала вечер, предпочитали златни накити
Обновена: 30 май 2012 21:41 | 30 май 2012 21:21,
38
Заловиха гаджета, грабили възрастни софиянки
Снимка: архив, МВР

24-годишна бургазлийка и нейното гадже от от монтанското с. Дондуково попаднаха в ареста след серия грабежи над възрастни жени в столицата. Двойката, която живее на семейни начала, са били вече регистрирани в полицията за кражби.

Според разследващите, грабежите започнали в началото на ноември миналата година, когато били регистрирани първите две престъпления. На 4-ти ноември в „Младост-1” със златните си обеци се разделила 58-годишна жена, а на 10-ти ноември  във входа на жилищния си блок в четвърти микрорайон на ж.к. „Люлин” била нападната 65-годишна столичанка.

Крадлата опитала да отнеме златните й обеци, но след като не успяла, откраднала дамската й чанта с лична карта, шофьорски документи и ключове за кола.

Досега в същите квартали били регистрирани още десетина грабежи на златни накити над столичанки, обясняват от полицията.

На 13-ти април в ж.к. „Хиподрума”  във входа на жилищен блок била ограбена 76-годишна жена, а на 5-ти май на бул. „Житница” със златната си обеца се разделила 85-годишната й собственичка.

Жертвите описали основната извършителка на престъпленията като млада, мургава, с кръгло лице и чип нос,  симпатична и приятна на външен вид. Някои от тях дали описание и на съучастника й –  около 25-годишен, слаб, средно висок.

Престъпното дуо винаги избирало за жертви възрастни жени, които нападало привечер. Обикновено младата жена влизала във входа на жилищния блок с жертвата, отваряла й вратата, предлагала помощта си и изведнъж се нахвърляла върху нея и дърпала обиците й. В повечето случаи съучастникът й играел ролята на „отцепка“.
 
Преди седмица криминалистите влезли в дирите на бургазлийката, която живеела в квартира в кв. „Горна баня” с гаджето си.

Двамата са задържани за 72 часа и ще им бъдат повдигнати обвинения.

При извършения обиск са открити част от откраднатите вещи, както и документи от заложни къщи, където се пробвали да пласират откраднатата стока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: МВРобириСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
3
 
! Отговори
EVELINA преди 11 години
TOVA SAVREMENNA VERSIA NA BONNY I KLAID LI E?
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Linch za ***!!!
25
1
 
7
 
! Отговори
elektra преди 11 години
Като са регистрирани що дирят по улиците още? Що за държава сме? Що за закони имаме? Правото е на страната на престъпниците. Потърпешите да чакат писмо от умрял.Като нямат зад гърба си разни фондации и правозащитници.
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вярвам ти, софиянецо.Може и да нямаш село, защото то вече е част от София. Ама за разлика от тебе аз си пазя снимката с цървулите на прадядо ми от с. Подуене и не забравям, че е бил селянин, пък после административно са го направили столичанин. Е това е разликата между мен и теб, ако разбираш какво искам да кажа.
23
2
 
4
 
! Отговори
до Софиянец преди 11 години
Като имаш претенции първо се научи да пишеш правилно
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Само където някой от нас нямат..." В София така грамотно ли пишете?
21
0
 
7
 
! Отговори
Иво преди 11 години
Докато не се въведат Крумовите закони така ще е.
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде, софиянецо, хващай пътя и повеждай колоната за там, откъдето е дошъл дядо ти. Ние сме след теб
19
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
джебчийката била "млада и ***".. Нищо ново под слънцето. поредната интегрирана евроромка
18
9
 
7
 
! Отговори
Aлов преди 11 години
Те хубаво са ги грабили,но поне да ги бяха и били.
17
0
 
4
 
! Отговори
az преди 11 години
112 - elementarno e
16
14
 
20
 
! Отговори
Провинциалистка преди 11 години
Хайде, хайде, големите софиянци ... Спрете се малко - като ви питат събота и неделя къде отивате, какво казвате - "На село Карабунар/Бусманци или Мало бучино."... Да си имаме уважението, ама и на вас май не ви е мястото в гоуемия град София ...
15
3
 
14
 
! Отговори
Томас преди 11 години
20- не лъжи. Няма никаква демокрация - управляват ни комунисти. А и капитализма и комунизма са двете лица на една монета
14
8
 
16
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Копиленцата на демокрацията и цивилизационния избор... Радвайте им се; те са ваши!
13
1
 
30
 
! Отговори
Милко преди 11 години
*** ли са?
12
25
 
28
 
! Отговори
Софиянец преди 11 години
Ето затова не искаме цялата селска *** довлякла се в София...
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"При извършения обиск са открити част от откраднатите вещи, както и документи от заложни къщи, където се пробвали да пласират откраднатата стока." Къде се пласира такава стока??? Изглежда, че там само се пробват :D
10
9
 
11
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
до Бранник -сам като разбера , че трябва да ходя до София и ме хващат ортикарии и то точно от такива като теб ! НЕ съм твое "момче" и да не дава Господ да съм и роднина с теб !
9
9
 
11
 
! Отговори
Бранникъ преди 11 години
до ФашистГрешиш, моето момче, аз не ходя по другите градове, за да правя сечено на хората. Лекетата са такива като теб, които правите свинщина след свинщина само защото не умеете друго.
8
5
 
11
 
! Отговори
Калина преди 11 години
В момента имам проблеми с едни съседи. Звъня на РПУ, никакъв сигнал. Някои мойе ли да ми кайе телефон за връзка? Район Подуяне. Питам сериозно. :(