Акция "Тарикатите" лови ММА бойци

Закопчани са 7 души за силово лихварство
Обновена: 29 май 2020 11:05 | 7 юни 2012 17:08, Екип на Dnes.bg
57
Акция "Тарикатите" лови ММА бойци
Още седем души са в ареста. Снимка: МВР

Силови лихвари задържа полицията при продължението на акция ”Тарикатите”, съобщиха от МВР.

Антимафиотите са закопчали още седем участници в организирана престъпна група за незаконна банкова дейност, заплахи и насилие спрямо длъжници. Тримата лидери са под стража, след като бяха арестувани в първата фаза на операцията на 31 май. Повдигнати са им обвинения.

Тогава бяха претърсени десет адреса на територията на София - три жилища и седем заложни къщи, откъдето екипът иззе записи на заповеди, нотариални актове, банкови документи, бележки с отчети и сметки, мобилни телефони, ключове от банкови касети. Намерени бяха 30 000 лв. и около 12 кг златo и сребрo с неизяснен произход.

Изяснено е, че потърпевшите са били принуждавани да прехвърлят имотите си на подставени лица, близки до лихварите. Структурата е прикривала незаконната си дейност и легализирала придобитите от нея средства чрез бизнес със заложни къщи.

В процеса на работа разследващите установили и други участници в престъпното сдружение. Те са криминално проявени, прилагали са насилствени действия спрямо длъжници, практикували са незаконна лихварска дейност с предоставени от лидерите на групата средства, разпространявали са и наркотични вещества.

Днес антимафиотите пристъпили към втората фаза на операцията. Шестима от задържаните общо седем души са криминално проявени. Част от участниците в престъпна структура са ММА бойци, съобщиха по-късно от прокуратурата. Седмината са задържани за 72 часа, повдигнати са им обвинения.

Шестима от участниците в групата са задържани в София, седмият – в Банско. Според събраните доказателства групата е действала от 2009 г. 

Установени са и потърпевши от престъпната дейност на участниците в организираната група, като те и членове на семействата им са били заплашвани, изнудвани и многократно им е нанасян побой.

Предстои да бъде внесено искане в Специализирания наказателен съд да им бъде наложена постоянна мярка „задържане под стража“.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Na vseki e iasno, che MMA boicite sa si hora zamrusni poru4ki.Koga li 6te mu pisne na nekoi s patlak ili avtomat i da gi natru6ka po asfalta ili v nekoi koridor.Pomnite li Malkia Rij v Burgas?Onzi mu sveti masloto bez da mu misli mnogo mnogo.I tuk 6te stane taka 6toto durjavata mnogo ne i puka, gleda si dalaverata. A horata ve4e si imat orujia i ..da mu misliat MMA-cite.Te se misliat za bezsmurtni ama ppo-burzi ot kurshuma dosega nema!!!!
22
19
 
4
 
! Отговори
Явор преди 11 години
Абе заложните къщи са ти виновни на тебе! Ти какво работиш?
21
6
 
12
 
! Отговори
Н преди 11 години
Ама вие да не си помислихте,че Цецо Хитрецо има някакви познания по история? ахахах Че знае с кого се е била сражала четата на Ботев.. ами откъде накъде да знае.. Има някой неща на които ни учи живота, но има и такива, които се учат само в училище.. На въпросния човечец тези първи 12 години ( уч-ще + университет ) му се губят тотално.. мисля,че няма 2 мнения по въпроса
20
2
 
50
 
! Отговори
Zdravko преди 11 години
Хайде отпадна гала вечерта на бойните изкуства в зала Армеец :)
19
8
 
8
 
! Отговори
ае момчета... преди 11 години
кой *** дава имена на акцийките ви? Ама смИшници сте...
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сега адвокатите ще има да ядат много бял хляб покрай тях ще ги пуснат и пак ще я карат така
17
7
 
13
 
! Отговори
чел съм доста преди 11 години
14, ами какво да отговори Цв, като ТУРСКОТО РОБСТВО официално беше наречено ПРИСЪСТВИЕ. Дори в учебниците се смениха определенията. НО ТОВА НЕ ГО НАПРАВИХА ГЕРБ, А ТЕЗИ ПРЕДИ ТЯХ!
16
2
 
14
 
! Отговори
продължение преди 11 години
Сидеров се обърна и към представителите на ГЕРБ с въпроса: Защо идвате да почитате Ботев, а в същото време отказвате да смените турските имена с български на селища, улици, реки и местности в България?.ЦВ: Нека в такъв ден, в който трябва да отдадем почит на загиналите за свобода, нека да не говорим за противопоставянето. Трябва да имаме толерантността всеки да изповядва неговата религия. Също родителите да кръстят децата си с имена, примерно, с които ги свързват с техните деди" - ? ?!?
15
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Забележете как хубаво са изписани всички имено в цялост. Ако бяха *** щяха да са само инициали. Или дори просто бройка, без инициали.Сега ММА с *** под инициали у панделата дано.
14
13
 
21
 
! Отговори
ММА-фен преди 11 години
Побългарихме и ММА за съжаление! MMA - mixed martial arts. Подчертавам последната дума - изкуство. Изкуствата се показват в галериите, в този случай - на ринга или октагона. Тези дето са ги опандизили само излагат ММА като спорт, който е уважаван в целия свят. Дано си получат заслуженото виновниците, честно казано аз не съм чувал нито един от тях, бах ги в емемейците!
13
7
 
23
 
! Отговори
А четохте ли за преди 11 години
изцепките на Цв на връх околочица.. където незнаеше срещу кого се е сражавала Ботевата чета и на всичкото отгоре пристигна по анцунг.. "Това обаче не остана единственият му гаф. Цветанов не знаеше също с кого се е сражавала Ботевата чета. Сражавала се е с турските представители, които са били в България и аз смятам, че историята много ясно е отчела тяхното присъствие, се изцепи МВР шефът.Няма нищо по-тъжно от това един *** да се опитва да се прави на умен
12
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да му мислят оплакалите се, щото тези юнаци нашият справедлив съд ще ги пусне обратно за нула време. Тогава ще стане екшън. Ще падне яко млатене на тези дето са се осмелили да пропеят. Е, ако нещата бяха нормални, бандюгите остават в ареста до делото, което е в рамките на дни и оттам в панделата. А сега дори и да има дело, те ще са си на свобода. Така се ражда българският фрномен - престъпници с по 10-ина "висящи" дела, естествено на свобода в правене на нови "геройства". Да ни е честито!
11
3
 
28
 
! Отговори
селянин преди 11 години
Незаконна банкова дейност?Ох каква хубава работа!Тя щото пък банковата ни дейност много законна?Узаконените лихвари -банки дерат по сто кожи с лихвите си от народеца.
10
3
 
43
 
! Отговори
мдааа преди 11 години
Ся разбрахте ли що обагниха багата?
9
6
 
43
 
! Отговори
BG преди 11 години
Силови спортове=мафия
8
5
 
58
 
! Отговори
БРАВО ! преди 11 години
На бялото черно не можеш да кажеш. Браво за подобни акции.
7
4
 
71
 
! Отговори
пешо преди 11 години
Заложните къщи трябва да бъдат затворени. Те са си развъдник на престъпност, също като складовете за изкупуване на метали.
6
25
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези хора са се обърнали за помощ към лихварите щото са били на зор я от банка я от друга кредитна институция! Когато някой друг ги натиска не се оплакват но когато лихварите започнат да си търсят парите ревът до небесата!? Що са взимали пари от лихвари и защо са обещавали срокове които не могат да изпълнят!? Сами са си виновни да бяха теглили от банки!
5
2
 
60
 
! Отговори
mu3 преди 11 години
Първо бяха борците, после дойдоха каратистите, след това бокссьорите, а сега ММА извергите. Аман от мутряци!
4
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дрън дрън... това са празни приказки - никого и за нищо не са хващали полицаите, новината е фалшива. Съчиняват си да се правят на активни борци с престъпността, а всъщност самите полицаи са в съюз със престъпниците. Полицаите имат кураж да скочат само на беззащитни хора - старци, пенсионери, сами жени, деца или на възпитани и образовани хора, а на ММА бойци дори не помислят да посегнат. Фантасмагории уж че правят нещо!