Задържаха професор с 500 лв. подкуп

Преподавателят от Великотърновския университет първо искал 6000 лв.
16 юни 2012 10:16,
92
Задържаха професор с 500 лв. подкуп
Парите били открити у преподавателя. Снимка: архив Булфото

Професор от Великотърновския университет ”СВ. СВ. Кирил и Методий” е бил задържан с подкуп.

66-годишният мъж е бил задържан вчера в сградата на факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” малко след като получил на подкуп.

Сумата от 500 лв. му била предоставена от студент, във връзка с предстояща защита на дипломна работа.

Първоначално професорът поискал от дипломанта 6000 лв., след като младежът обяснил, че няма толкова пари, преподавателят смъкнал тарифата.

Полицаите намерили парите при извършен личен обиск на преподавателя, в чанта за документи, която той носел.

Той е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подкупи-моткупи, я вижте рекетьорите в тракийския в Стара Загора как рекетират студентите да си купят парцалите им!!!!
82
0
 
5
 
! Отговори
АВРААМ преди 11 години
и ПРОФ. М,.МАРКОВ ГО ХВАНАХА ПРЕДИ 2 ГОДИ С 1000ЛВ, АМА ВЕЧЕ СЕ ЗАБРАВИ ИЛИ НАЙ-МНОГО ДА СА ГО ОПРАВДАЛИ. ЧОВЕКЪТ,КОЙТО Е В КОМИСИИТЕ , КОИТО ИЗПИТВАТ НА КОНКУРСИТЕ ЗА МАГИСТРАТИ. В ИНТЕРЕС НА ИСТИНАТА Е МНОГО ДОБЪР ПРОФЕСИОНАЛИСТ, НО....
81
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
e tova e normalno za balgariya ne samo *** go pravyat pone *** gi vkarvat vav zatvora za stotinki a blgarite ne te nekradat
80
0
 
1
 
! Отговори
Гурбетчийо! преди 11 години
Ние знаем колко безобразия се вършат у нас.Но защо си мислиш, че не знаем какво представлява престъпността в Турция?Те са на светлинни години пред нас по мошеничества, тежки престъпления срещу личността, търговия с дрога, обири и какво ли още не.Не можем да ги стигнем в това отношение.Не мисли, че оправдавам тези полицаи,които са спомагали да бъде изнуден този човек -сигурно е бил някой най-обикновен гастарбайтер, но ти не прекаляваш ли като виждаш Бг само в най-черни краски?И други не са цвете.
79
0
 
3
 
! Отговори
simeon преди 11 години
А защо не реши да направиш нещо по въпроса??? Защо не се обади на медиите примерно или някъде другаде ?? Просто да пробваш,не е казано,че ще успееш. Прав си,ние сме корумпирана ***,но докато има хора като теб,мили овчици,ще продължаваме да сме така.Браво избягал си. Утре някой *** ще се изпикае върху теб и от там ли ще избягаш?
78
0
 
6
 
! Отговори
До Dew 82 преди 11 години
Разбирам те.Когато завърших с отличие и бях сред първите, които се дипломираха, вече имах разпределение - в научен институт.Беше края на соца.С месеци се бавиха да ме назначат и всеки път,когато отидех,ми внушаваха,че ще ми е по-изгодно да си намеря друга работа.Своевременно назначаваха хора с протекция.Ама аз - не, дете идеалистче.Накрая назначиха и мен - законът ме защитаваше.И какво?Редовни докторантури се дадоха на мои съвипускници-тройкаджии,връзкари.Аз направих на самостоятелна подготовка
77
2
 
2
 
! Отговори
Jericho преди 11 години
Може професора да му е казал на въпросния студент, че ако не си плати няма да го пусне ;)
76
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А защо не са задържали и този, който е подкупил професора?Да си беше направил дипломната работа, вместо да се занимава с глупости...Стига сте плюли по частните учебни заведения!Там преподавателите нямат нужда от подкупи и са отдадени на това да обучават студентите.
75
1
 
7
 
! Отговори
а преди 11 години
Не всички професори са корумпирани, но част о тях са такива В един град като Велико Търново се знае всичко, включително и това, кой колко струва. Когато някой от корумпираните стане неудобен за колегите и ръководството, му де прави капан и се изхвърля от университета. Това е схемата и едва ли само този чичо професор е крадлив.
74
3
 
6
 
! Отговори
dew преди 11 години
Бях преподавател в България - от тези който не могат да живеят със себе си, ако вземат или дадат подкуп. Да, имаше колеги, за които се говореше, че искат пари за да дадат изпити. Имаше и студенти, които ти навират пари насила. Разбира се на мен са ми искали подкупи, например на митницата при внасяне на кола с изрядни документи. Не дадох, от опашката ми казаха, че няма да ни пуснат до сутринта. Не можах да издържах и напуснах мутренскато родина България.
73
1
 
4
 
! Отговори
ее преди 11 години
Тая работа е малко неясна. Ректорът на университета е доносник и е от същия факултет - може да е скалъпена работа!
72
0
 
4
 
! Отговори
dedi преди 11 години
predi 25 god. imashe izraz -damadgan ingener
71
2
 
4
 
! Отговори
Раник56 преди 11 години
Затвор и забрана да практикува професията си до живот .
70
2
 
9
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Да проверят и...ректора на този университет.Няма начин да не е...запознат;те са...провинция,знаят се.Да се излагаш на тази...пенсионна възраст и да считаш,че университета ти е...бащиния,си е...двоен срам..Между впрочем имам информация,че във ВТУ са се...окопали яко и млади асистенти и...докторанти,трудно могат дапробият,за да се развиват кадрово и...научно.Камък в блатото е този случай на корупция, излага университета и града.
69
2
 
5
 
! Отговори
а преди 11 години
Сладко нещо е това да си професор. За една оценка да получиш толкова, колкото е една средна заплата.
68
0
 
4
 
! Отговори
Plamen преди 11 години
Toi studenta ako beshe kazal 4e niama 500 leva shteshe da se razmine s edna po4erpka v kaffeto, Xudojnik profesora, ami ako beshe na izspit po ikonomia?
67
1
 
4
 
! Отговори
Anonimen 2 преди 11 години
Az neznam kakvo se uchudvate-ta to si stana masova praktika tova s rushvetite za vzimane na izpiti!Iskam da kaja, che ima prepodavateli koito moje da znaesh vsichko, da si se qvil 3-4-5 pati, no te kasat narochno i nakraq nai-naglo ti zaqvqvat-vij sega za da minesh trqbva da dadesh 400-500lv.Ne sa vinovni samo studentite.Ne vsichko studenti sa marzelivi i ne uchat!Sega tozi prepodavatel trqbva da go izgonqt, bez pravo na pensiq!
66
2
 
13
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Тя престъпността и подкупите са на всякъде и във всяко ниво в Бг.!Преди много г. пред работилницата на баща ми спира една кола с турска регистрация,човекът заключва вратата и заминава.На обяд баща ми отива да си купи нещо за ядене ,връща се и тъкмо сяда идва турчина и го пита дали не е видял колата?! Обаждат се в полицията! След около 2-3 часа турчинът възмутен дошъл при баща ми и казал: по- кирлива държава от вашата няма ! Полицаите ми казаха на кого да платя за да си взема колата обратно !
65
0
 
3
 
! Отговори
???? преди 11 години
в су здраво се шири далаверата!!!!едни пиркиден от нашия курс така завърши с купени изпити и стана психолог човека!!!!
64
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дори и за тройка знания нямат