Хамстера сгащен при акция срещу склоняването към проституция

Той прибирал заработените пари, още двама души са задържани
27 юни 2012 15:22,
25
Хамстера сгащен при акция срещу склоняването към проституция
ГДБОП спипаха Хамстера и още двама души. Снимка: МВР

Антон Петров-Хамстера е задържан при спецакция на ГДБОП и Националната следствена служба, която разби   организирана престъпна група за склоняване към проституция, съобщиха от МВР.

В хода на операцията са арестувани трима души.

В 12.55 ч. на Летище "София" са спрени за проверка непосредствено преди полет за чужбина две жени, работещи в модна агенция, и придружаващият ги мъж.

Извършен им е личен обиск. Иззети са 3 преносими компютърни конфигурации, 3 SIM карти на български мобилни оператори, 3 SIM карти на белгийски мобилни оператори, договори за наем на помещения в чужбина. Тримата са разпитани като свидетели.

Още по темата

По време на операцията са задържани за срок от 24 часа двама мъже, за които има данни,  че са събирали пари, заработени от проституция. 26-годишният Ц.Ц. е служител в охранителна фирма, криминално проявен, а 29-годишният М.Й. – собственик на модната агенция.

Те предавали парите на Антон Петров-Хамстера, който е с криминална регистрация за побой на обществено място през 1997 г., криминално проявен за отвличане през 2009 г., припомнят от МВР.

Предстои повдигането на обвинения на тримата задържани.

По-рано днес стана ясно, че Хамстера е задържан на столичния булевард "Г. М. Димитров". Той се е придвижвал с джип "Мерцедес", когато е бил изненадан от антимафиотите.

Това не е първият арест на Антон Петров.

През май той беше задържан от полицията заради оперативна информация, че подготвя покушение срещу председателя на Софийския градски съд Владимира Янева. Тогава на Хамстера му беше съставен само предупредителен протокол.

Преди това пак се разигра подобен сюжет, когато Хамстера беше задържан заедно с бургаския наркобос Димитър Желязков-Очите.

Двамата обаче бяха пуснати от ГДБОП, след като подписаха предупредителни протоколи, тъй като бяха заподозрени за готвено покушение срещу антимафиота Валентин Цоновски.

Антон Петров-Хамстера е обвиняем по делото "Октопод". Първоначално той беше задържан и като част от организираната група за отвличане "Наглите", но участието му не беше доказано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
32
 
! Отговори
Розовата пантера преди 11 години
Абе тоя Хамстера защо още не сте го дали на котката?