Осуетиха опит за кражба на дизел от цистерна на БДЖ

600-те литра били скрити в туби из локомотивно депо София
6 юли 2012 12:22,
31
Осуетиха опит за кражба на дизел от цистерна на БДЖ
Снимка: архив, Булфото

Около 600 литра дизелово гориво, готово за изнасяне и продажба, е открито от инспектори в локомотивно депо София в близост до жп цистерна.

Открити са и маркучи, с които най-вероятно е източен дизелът, съобщиха от БДЖ.

34 от пълните туби са били скрити в района на депото, други 28 - в ремонтния цех за пътнически превози.

Намерени са и около 400 празни туби и ламаринени съдове.

Шефът на железниците Йордан Недев обави, че има заподозрени за кражбата от цистерната, която е пристигнала снощи.

По думите му в схемата е участвала цялата нощна смяна в депото.

"Схемата е перфектно изпипана. Шапка им свалям, но ще направим всичко по силите си и повече от това, за да си получат заслуженото", заяви Недев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-н Недев цистерната от която се източи нафта около 700 литра нафта беше претеглена на ж.п. кантар. Въпроса ми е колко литра липсва от нея или не липсва нафта. Кога ще оволните бригадата от Свиленград, а също и г-н Юруков също.
25
0
 
2
 
! Отговори
уво преди 11 години
в Европа дето все се мерим с нея при такава корупция на висше ниво и кражби началниците си подават оставките. А нашите далавераджии ????? Г-н Джуров време ви е да си ходите на село
24
0
 
2
 
! Отговори
Тубаджия преди 11 години
За тубите ясно, само не разбрах какво стана с изчезналите 1000 вагона които дянкофф намери в сръбско.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да дават заплати на хората да видим дали ще крадат
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Удри, тая мачка не е наша :D
21
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисията на това Оправление е да гонят крадци които те създават с мизерията която докараха.Няма такъв идиотизъм.
20
3
 
3
 
! Отговори
Бойкомраз преди 11 години
Ще се пробвам да ти запаля леко пламъче- с всяка нова власт се сменят всички директори - съответно и повечето началници ако не са хамелеони , съответно крадат тези които са на власт !
19
0
 
4
 
! Отговори
Елена преди 11 години
Вижте досиетата на предишните хванати(всички със стари присъди).Е,скакъв конкурс са назначени?Чистото досиес не е гаранция,но цяла бригада сприсъди,малко множко.
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ниските заплати просто принуждават да крадат работниците. Пък отгоре на всичко си имаме ежедневни примери за безнаказано узаконяване на кражбите от дупетати и държавни чиновници.Е как да не крадеш? Може ли да возиш влакове за милиони всеки месец и да ти дават някви мижави 500лв с които да се чудиш кое по-напред да покриеш, а в същия момент гледаш как висшестояшите ядат парите изкарани от твоя труд, чрез комисионерстване или явни далаверки и правят тумбаци, вили, къщи и прочие?
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кражбата си е кражба и преди и сега. Разликата е, народната власт здраво удряше през ръцета. За празни бутилки от супера - 15 дни общественополезен труд, а за суми над 20 хил лева - поне 20 години. Първия обир на банка в Хасково 84 000 лв + телесна повреда на охраняващия милиционер през далечната 1982 - 3 смъртни присъди на млади хора под 30 години
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледам снимката и се чудя, как може от цистерна за втечнен газ да се източи дизелово гориво ? Не мога да проумея, автора на статията толкова ли не знае, каква е разликата ?
15
10
 
7
 
! Отговори
от народа преди 11 години
Народа краде защото не получава достатъчно пари за да си посреща нуждите и да живее съвсем простичко, с хляб и мляко. Нали тия от горе ни дават пример.
14
10
 
14
 
! Отговори
ан преди 11 години
АМИ ЩЕ КРАДЪТ ХОРАТА. ТЕ ДЪРЖАВАТА ОТКРАДНАХА ТА НЯКОЛКО ТУБИ НАФТАЛИ Е ПРОБЛЕМА? АКО ЗАПЛАТИТЕ И ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА БЯХА КАКТО ТРЯБВА ЩЕШЕ ПАК ДА СЕ КРАДЕ НО НЕ В ТАКИВА РАЗМЕРИ. ЗАЩОТО НЯМАШЕ ДА ИМАТ ПАЗАР. А СЛЕД КАТО НЯМА НА КОЙ ДА Я ПРОДАДЪТ НЯМАШЕ ДА ИМА И КРАЖБИ. ОТИВАШ НА БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА ПЪЛНИШ РЕЗЕРВОАРА ЗА 50 ЛЕВА И КАКВО ТИ ДРЕМЕ НА ДЕДОВИЯТ? А СЕГА ЗА КОЛКО ЛЕВА ЩЕ НАПЪЛНИШ 60 ЛИТРА? АМИ МНОГО ЯСНО ЧЕ ЩЕ СИ КУПИШ НА 1.50 НАФТА ВМЕСТА НА 2.50.ЗАТОВА КРАЖБИТЕ ЩЕ СПРЪТ АМА НА 36 МАЙ.
13
2
 
9
 
! Отговори
гацо преди 11 години
за всички безкомпромисно наказание---уволнение.няма ли да се потърси отговорност на виновните за зарязаните 1000 товарни вагони из бивша Югославия.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАКРИВАЙ!
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки краде от БДЖ според поста си.Тази смяна-600 литра нафтаДругата нещо друго(колко вагона се изпариха от компанията).Този Недев като висш началник сигурно му е най-дебела далаверата
10
9
 
15
 
! Отговори
optimist преди 11 години
до 9 - другарю, БДЖ е 1/1000 от това, което прибират червените всеки ден. Така са се навързали като черва в държавата, че Бойко трябва 20 години да управлява за да ги разкара всички до последния комунистически ***. Нека ти кажа още нещо. Всеки месец внасям над 500 лв. под формата на осигуровки и данъци. Повече или по-малко от мен внасят още поне 4 млн. души и ми казваш, че сме бедни? Луд ли си, тия пари се крадат ежесекундно за някой да си купи яхта, хотел и т.н.
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имало заподозрени!!! Браво! Чудесно! Ми те заподозрени трябва да са всички, работещи в тези звена. От години се краде в БДЖ, от години!
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
значи демократчетата се научиха след 10 ноември по ванчокостовски да приватизират,чети далаверизират всичко което им попадне пред очите-голяма напаст са...гмо значи!!!!
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какви комунисти, какви 5 лева ? нафтата я точат работниците, които искат да си докарат нещо отгоре, ти сиг. гадаеш кой, с каква партийна принадлежност еС това мислене може да работиш светофар за пешеходци, явно знаеш само герб или комунист.