Арестуваха младежа, убил Борис след скандал в Студентски град

23-годишният нападател е криминално проявен - кражби и дрога
Обновена: 11 юли 2012 21:23 | 11 юли 2012 19:50, Красимир Ангелов
67
Арестуваха младежа, убил Борис след скандал в Студентски град
Полицията задържа убиецът на Борис Киряков. Снимка: Архив Булфото

Полицията арестува предполагаемия убиец на 24-годишният Борис Киряков, който почина след нанесен побой в Студентски град, съобщава МВР.

След проведено разследване криминалисти от столичното Седмо РУП задържаха 23-годишния криминално проявен Л.Д., който има регистрации за кражба, хулиганство и притежание на наркотици.

Срещу него е повдигнато обвинение по чл. 124 от НК ал.1 от НК за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена телесна повреда. Той е с мярка за неотклонение „подписка”, уточняват от полицията.

Разследването започна в нощта на 29 юни, когато е получен сигнал за сбиване между клиенти на нощно заведение в "Студентски град".

На място е изпратен автопатрул, екип на спешна медицинска помощ и дежурна оперативна група, които изясняват, че около 03.35 ч. на паркинга пред дискотеката непознат е ударил с твърд предмет по главата 24-годишния Борис Киряков от Гоце Делчев.

Жертвата бе откарана в болница в кома с опасност за живота, а на 4 юли късно вечерта почина от нанесените тежки травми.

Изяснено е, че скандалът тръгнал след запой в дискотеката, като по думите на брата на починалото момче в нощта на инцидента те заедно с двама приятели и момиче празнували рожден ден на човек от компанията. Под въздействието на алкохол те започнали да общуват с момичета от съседното сепаре, които потърсили съдействие от охраната.

В крайна сметка до инцидент в дискотеката не се е стигнало, но при излизането на компанията от нощното заведение на паркинга възникнала свада и сбиване между тях и непознати младежи, в следствие на което се стигнало до фаталния инцидент.

Още по темата

Разследващите разпитали всички охранители в нощното заведение, персонала, както и други свидетели.

Издирени били и шофьорите на таксиметровите автомобили, с които се оттеглили евентуалните извършители на престъплението, потърсили медицинска помощ в столична болница.

Така в хода на разследването криминалистите установили членовете на другата компания – четирима на възраст от 23 до 31 години. По думите им Борис Киряков започнал да се саморазправя с техния познат и замахнал да го удари, и за да се защити Л.Д. /23г./ го отблъснал и опонентът му паднал на земята, в следствие на което получил тежката травма, от която по-късно почина в болницата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
0
 
! Отговори
попа преди 11 години
За доживотна работа на кариерата са и тоя, и съдията който го е пуснал да се разхожда на свобода с "регистрации"... Трябва тия да ги изринеме на изборите, както предните.
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво става , това е държава на престъпления и убииства!
45
0
 
3
 
! Отговори
---- преди 11 години
Жалко за убитото момче. За нещастие всеки ден има убити. Българинът май вече е деградирал от агресия, злоба , омраза. Опомни се народе!
44
0
 
5
 
! Отговори
под ножа преди 11 години
Не виждам проблем престъпниците да се обезглавяват,особено тези,които тровят деца с наркотици,А?
43
0
 
5
 
! Отговори
до 46 преди 11 години
Умнико, скоро четох за непълнолетен с 85 регистрации за кражби . Ако му беше повдигнато обвинение за някоя , едва ли щяха да са 85 .
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз оттук нищо не разбрах ! Значи първо си общували с момичета в дискотеката . Голямо общуване ще да е паднало, щом чак и охраната са викали тези момичета, и после се сбили с друга компания отвън . Един от компанията се оказало , че има регистрации за кражба, хулиганство и притежание на наркотици и е на свобода. И така, той бутнал починалия , който си ударил главата и умрял . Един читав няма в цялата история .
41
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 11 години
В наказателния кодекс може да е повреда в съдебната медицина е увреда, но да не спорим за глупости... Тази трагедия е по-вина на всички нас който тъпим това което се случва и само си затваряме очите... Всичко в тази държава е объркато като се започне от родителите и псевдо образователната ни система и се стигне до псевдо съдилищата ни
40
1
 
5
 
! Отговори
Бивш студент преди 11 години
Ама, какъв студентски град е това !,...че то си е сборище на "контингента" !!!
39
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Извън тази голяма човешка трагедия и простотията и мезхаберието в тази мутренско-селска държавам - *** журналисти казва се телесна увреда, не повреда, това да не ви е телевизор да се поврежда!?!
38
2
 
2
 
! Отговори
до 23 преди 11 години
***, регистрация означав, че му е повдигнато обвинение от прокуратурататази статистика се дава от полициятазатова какви присъди има се пита съда, ама те не казват ...
37
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 11 години
basi mnogo zloben narod se navudi.Mladi hora mesto da se zabavliavat se iztepaha.A v o4ilishtaata kvo stava samo bog znae
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
30На тиквата май започва да му пари под дупето.Аревидерчи Рома!Щом като започнаха да излизат подобни случаи значи Тиквата си отива.Хората започват "ДА ГОВОРЯТ" а вервай има МНОоооГО да КАЖАТ.Това че Тиквата жените предимно полу-доброволно е ИЗВЕСТНО на много хора но че започват да говорят за това медиите е вече новост.
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това че са го арестували НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ!!Това няма да върне убитият.Още повече че причината да бъде убит в голяма степен е на Боко-тиквата и Цецо-лъжецо.Докара страната до състояние на пълен хаос.Хората се избиват като диви зверове а тези *** ми се кипрят по вестници и телевизиии ми обясняват как хванали този и онзи които в последстви дори не може да бъдат осъдени ЩОТО НЯМА ГОДНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА от МиеВиеРие-то.Но ако пожарникар и физкултурник ставаха за тази работа отдавна целият
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Под въздействието на алкохол те започнали да общуват с момичета от съседното сепаре, които потърсили съдействие от охраната."Как ли точно са общували с момичетата от съседното сепаре, чак чак мутреските се е наложило да викат охраната!? Хмм... Поредната просташка история...
33
3
 
10
 
! Отговори
До 36 преди 11 години
Студентски град не е София :)
32
1
 
0
 
! Отговори
дф преди 11 години
но честно, виждал съм такива *** - в един момент битият си наема печени адвокати и ги вкарват в затвора, там ги ***. Иначе аз съм форумния , де, просто познавам един такъв човек - носи женски дрехи в момента :/
31
9
 
6
 
! Отговори
PERNIK преди 11 години
AZ GI VIDEH PO NOVINITE. I TOQ I BRATMO BEHA GOVEDA. SMURT ZA SITE GOVEDA! EDNO GOVEDO PO MALKO.
30
7
 
16
 
! Отговори
манипулация преди 11 години
Тази статия е тенденциозно написана.Умело ни подхвърлиха версията за невинния убиец.Цитирани са думите на софийската компания, за да се наложи мнението че убитото момче от провинцията е виновно за всичко. Вече си мосля, че София е наистина опасно място за живеене за несофиянци.
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Под въздействието на алкохол те започнали да общуват с момичета от съседното сепаре, които потърсили съдействие от охраната" - Какво да коментираме повече не знам!!!СВИНСКА ЧАЛГАРСКО-СЕЛСКА СВАДА!!!!
28
1
 
0
 
! Отговори
@33 преди 11 години
еми бате, щом казваш, явно съм форумния *** :)