Експерт по сигурността: Жертвите ще са доста повече

Случилото се е терористичен акт, отчете Иван Бояджиев
Обновена: 18 юли 2012 21:41 | 18 юли 2012 21:26, Красимир Ангелов
80
Експерт по сигурността: Жертвите ще са доста повече
Снимка: БТА

Инцидентът на летището в Бургас е чист терористичен акт с всички последствия – силен взрив, много убити, още повече ранени и паника в обществото, отчете експертът по сигурността в Столична община Иван Бояджиев пред "Фокус”.

Той прогнозира, че жертвите ще са доста повече от обявените към този момент.

"Това е много тежък инцидент, който трудно ще бъде разкрит, тъй като това не може да бъде дело на българи", категоричен бе той.

Бояджиев припомни, че още през януари израелските специални служби отправиха предупреждение към българските, че се очаква терористичен акт за израелски граждани.

"Това, което се получава сега, в самолетите, на летището всичко минава добре, тъй като там са взети сериозни мерки. Но се оказа, че фирмата, която трябва да превози израелски граждани, трите автобуса са на частна фирма и никой от тази частна фирма не се е сетил да поиска от специалните служби проверка.

Ако бяха направили това, щяха да уловят голямото самоделно взривно устройство и да предотвратят този атентат”, отчете експертът по сигурността.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
1
 
! Отговори
kireza преди 11 години
"Специалисте",от къде знаеш че не са намесени и българи???Челопечене,Петолъчката - взривни вещества бол,а и си имаме родни специалисти по изготвяне на бомби срещу 500 - 1000 лева......Взривни вещества,готова бомба - как се прекарват през границата от сам човек,без помоща на митничарите?Невъзможно е,освен ако Уорлик не е прекарал сам бомбата през границата.....Кой пък знае,то и шефът на ЦРУ беше у нас да се любува на красивата ни природа,дали не се е любувал и на красивото ни летище?????
64
2
 
4
 
! Отговори
do 69 преди 11 години
щом не си чувал за терористични християнски о-ции взми прочети в гугъл-аз ще ти кажа една-ку ку клан(нарочно е написано така). просто на изток са по назад в развитието си и ги манипулират чрез корана и разни там свещени войни. погледнете снимката и вижте ужаса и скръбта на двете жени- е толкова ли е важно дали проповядват ислям или са християни. ако за вас религията е по важна защо се биете в гърдите за християни, след като сте с по черни души и от терористите
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ei ekspert po sigyrnosta ,ymna glava .tr.li da si ekspert za da razberesh che takova neshto ne se spira.
62
2
 
5
 
! Отговори
Open-minded преди 11 години
Бог да ни пази?! :D Вие сериозно ли? БЛАЖЕНИ СА ВЯРВАЩИТЕ!Не мога да повярвам, че в 21 век все още има хора, които четат/слушат/гледат новините, за да им вярват... Тези горе, дето дърпат конците, буквално си играят с човешки животи - все едно си редят пасианс! Написали са си хората тежка и дебела книга с твърди черни корици, наложили са я и са я превърнали в бестселър...Stop givin' us all that bulshit! We want Tangra back!!!Лека им пръст на жертвите :(
61
2
 
7
 
! Отговори
ко? преди 11 години
Да не взима страна? Ти страхлива, безгръбначна мижитурко, сви ти се трътката и си готов/а/ да клекнеш пред терористи? Вместо да ги заплюеш и да кажеш, че избиването на невинни хора е най-голямото престъпление ми говориш да не взимаме страна??? Не те ли е срам бе, овчедушна робска душо? Егати хората!
60
26
 
12
 
! Отговори
СдружениеНОВПЪТ преди 11 години
Защо почти всички подкрепяте мненията на ЕВРЕИТЕ?Толкова ли неразбрахте,че сами са си сложили бомбата в автобуса?Та те са предупредили българското правителство преди половин година,че ще направят самите те такъв атентат в България, за да могат да подпалят искрата срещу арабите ИРАН и да ни направят и нас врагове с арабските страни, като машите политици и те започнаха вече да коментират,че това действие е арабско.
59
4
 
33
 
! Отговори
Гацко преди 11 години
Аз за християнска терористична групировка не съм чувал. Само мюсулманните избиват цивилни хора целенасочено и изобщо всички удари са им насочени срещу невинни хора. Какво бяха виновни Ивайло Кепов и Георги Лазов, че им отрязаха главите в Ирак ?
58
17
 
10
 
! Отговори
до 65 преди 11 години
Я питай някой палестинец колко са невинни евреите ако искаш извади си такъв паспорт и бегай в Израел шматка.
57
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо Господ не помогна на живите преди да умрат, та сега ще помага на ранените!!!
56
1
 
41
 
! Отговори
ттт преди 11 години
Мамка и и частна фирма. Нямат експерт международно положение да предупреди, че евреите са рискови клиенти. Едно звено за борба с тероризма нямат. Един скенер за бомби нямат. Всичко искат държавата да им осигури. Сигурно и дюнерджийница нямат в гаража си.
55
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе хора сме. Тези атентати са към невинни хора. Всеки от нас може да е на тяхно място. Дано господ да помогне на ранените.
54
21
 
4
 
! Отговори
eli преди 11 години
Sega dali 6te spadnat cenite na samoletnite bileti do Burgas ot Germaniq, nqkoi imali ideq? Izvinenie za latinicita.
53
2
 
44
 
! Отговори
до v преди 11 години
Ами като се коментираше това предупреждение, нали помниш, колега, Великия Вожд Винету какво каза:На всеки ъгъл в София имало дюнерджийница! Това щяло да ни пази........
52
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде, поредния "удобен" атентат, който може да се превърно в casus belli за войната с Иран... Историята се повтаря, Луситания, Пърл Харбър, 9/11 ...
51
2
 
47
 
! Отговори
край преди 11 години
ааа това дето ще ни месят в отношенията сащ - израел ---иран сирия да го духат. Искам силана държава и достатъчна армия искам и неутрална външна политика. Българи ще бранят само България - всички наши войничета обратно тук. Това дето ще решаваме световните проблеми .- дрън дрън. Промиват ни главите да си пращаме децата да *** за световната демокрация която ще се установи дажа и в каманаците на авганистнан.
50
2
 
12
 
! Отговори
potarpev6t преди 11 години
Кой когото хранеше и въоръжаваше едно време, от тях ще си пати. Не трябва да се забравят:ЛИВАН- БЕКАА, Сирия, Ирак ,ОСВОБОЖДЕНИТО НА ПАЛЕСТИНА,ПКК, които така щедро въоръжавхте и продължавате да го правите според международните доклакади. До като търгувахте с оръжие и кръв ,след което си палите складовете. До като мислите,че болката на комшията е добре дошла за вас и мислите като ШОПА "Я НЕ САКАМ ДА СЪМ ДОБРЕ, Я САКАМ ВУТЕ ДА Е ЗЛЕ", Тя мечката май се е отбивала и у нашия дом, ширила се из съсадите когато ние сме злобеели и посрещали аблодисменти, То се указа, че и у нас е дошла МЕЧКАТА-А НИЕ ТОЛКОВА Я ХРАНЕХМЕ ЕДНО ВРЕМЕ..КОЙТО НЖ ВАДИ ОТ НОЖ УМИРА...С МНОГО КРЪВ И СЪЛЗИ ПЛАТИХА НАРОДИТЕ ЗА ВАШЕ УДОВОЛСТВИЕ
49
0
 
29
 
! Отговори
amina преди 11 години
Пет часа не им стигнаха да пропътуват разстоянието до Бургас и да им напишат речите, през това време Израел, САЩ и други страни излязоха с изявления във връзка с атентата...
48
4
 
64
 
! Отговори
реално, преди 11 години
Този жесток терористичен акт не е насочен към България.Ясна е целта му - Израел.Затова президента, премиера, министри и др. ръководни органи, трябва да бъдат много внимателни в изказванията си. Всякакви прибързани изявления може да бъдат фатални.България е длъжна да помогне на пострадалите, да разследва случая много прецизно, но в никакъв случай да не взима страна.
47
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оставки трябва да валят...
46
3
 
33
 
! Отговори
Сталин преди 11 години
C.I.A и M.O.S.A.D. ги признах за професионалисти с шепа убити и ранени обръщат цели маси против Иран и Сирия БРАВОО ПРОФИТА СТЕ :))))