Отпечатък на член от "Хизбула" открит край взрива в Бургас

Външно отрече Ал Кайда да е поемала отговорност за атентата
Обновена: 22 юли 2012 09:08 | 22 юли 2012 09:00,
208
Отпечатък на член от "Хизбула" открит край взрива в Бургас
"Хизбула" или "Ал Кайда"? Снимка: Reuters

Пръстов отпечатък, който съвпада с този на член на иранската групировка "Хизбула", е открит край взривения автобус в Бургас, съобщи за bTV израелският журналист Охад Хемо.

"Хизбула" или "Ал Кайда"? - кой в действителност е извършил атентата на бургаското летище все още не може да бъде официално потвърдено. Въпреки изявлението на " Ал Кайда Джихад" направено снощи, родното ни външно министерство отрече групировката да е поемала отговорност за ужасяващия взрив, при който загинаха 7 души.

По информация на израелските служби е възможно атентаторът и неговата група да са замесени в два неуспешни опита в други две държави.

Още по темата

"Преди няколко седмици е имало два неуспешни опита за атентати в Грузия и Тайланд. Там не се получи, но тук нападението беше успешно. Все още със сигурност не се знае кой стои зад атентата", каза Хемо.

Според разследващите израелски органи целта на терористичното нападение в България е била да има много повече жертви, допълва още журналистът.

"Службите в Израел смятат, че бомбата е била много мощна. Това, че е била на гърдите на атентатора показва, че вълната е била насочена и срещу хора извън автобусите. Късмет е, че са загинали само 7 души. Ако можем изобщо да говорим за късмет в този случай".

Според Охад Хемо страната ни е избрана неслучайно. Мерките за сигурност по българските летища били занижени и това е надделяло при избора на терористите.

"Тук всичко е свободно. Той е могъл да влезе лесно на летището. В другите страни не е така. Мисля, че трябва да промените нагласата си. Това отнема дълго време. Не става за ден или два. Все още тук всеки може да влезе на летището. Аз влязох преди минути там с чанта и никой нищо не ме попита. Мисля, че е въпрос на време службите ви за сигурност да променят мисленето си. За да стане по-безопасно тук", смята репортерът от израелския Канал 2.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
23 godini lajete ne vi li stiga kva ste *** samo i se vijte v ogledaloto i si kajete ,az sam *** .
183
0
 
1
 
! Отговори
Monk преди 11 години
Щом са намерили отпечатък от член, значи са търсили навсякъде...
182
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как лъжат само. А редовния номер на тези долни туристи е, да се оплачат че са обрани в България. След това нашите полицаи издават от зор документче и евреинът издоява застрахователната компания. Дали пак не сме свидетели на такива случаи. България за непочтените еврейски изцепки треябва да ореже визово израелците. Такива *** и нагли не са ни нужни.
181
0
 
6
 
! Отговори
amina преди 11 години
Навсякъде по света на летището се влиза с багаж!!! А и какво общо има влизането в летището с взрива извън летището!
180
0
 
9
 
! Отговори
СМС преди 11 години
Не ми е ясно само как след взривът намериха книжката на атентаора цяла?
179
2
 
7
 
! Отговори
не знам преди 11 години
Какви бяха тия "експерти" от Израел, които за нула време ошетаха летището и обраха каквото намериха, а сега пострадалите си търсят .. бижутата?На това му се вика експерти- не откриха виновника , ама бижутата сега ги няма. Не си правя изводи.
178
0
 
2
 
! Отговори
до 199 преди 11 години
еее, много питаш - нали е следствена тайна?!За някои хора това е много удобно да се 'адаптират' някои улики дори и без да има явни, а само косвени доказателства... До сега хиляди хипотези бяха променяни, информацията беше 'филтрирана', а журналистите инструктирани... От цялата работа обаче ние- обикновените хорица изпадаме в тих ужас и страх и несигурност къде ще е следващия удар на терористите, защото е ясно,че някои от тях все още са на свобода...Аз съм притеснен, а вие ?
177
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде е открит този отпечатък,тази важна подробност е спестена...
176
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бре-е тоя Хизбула бая голям член ще да е имал,та да му открият чак и отпечатъка :)
175
11
 
4
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 11 години
Е аз съм националсоциалист, гадно ли ти е еврейска муцуно? Има много като мен. Ще дойдат още.
174
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Залагам,СРЕДЕН пръст е.
173
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Снимката кърти мивки ха ха ха!
172
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА ВИ ОТКРЕХНЕМ ПО ТЕМАТА-ОТПЕЧАТЪК МОЖЕ ДА ВИ ВЗЕМАТ БЕЗ ДА ЗНАЕТЕ И СЛЕД ТОВА МОГАТ ДА ГО ПОСТАВЯТ КЪДЕТО И КОГАТО ПОИСКАТ ЗА ДА ВИ ОМЪСКАРЯТ. ТОВА НЕ Е НИКАК ТРУДНО КАКТО ПРАВЕНЕТО НА ФАЛШИВИ СНИМКИ С ФОТОШОП. НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИЙ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ТАЗИ ИЗМАМА ВЪЗМОЖНА.
171
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да знаете няма жена на света, която да обича араби или турци. Само като ги гледам как са унижили жените си, само това е достатъчно да си ми антипатични.
170
7
 
13
 
! Отговори
! преди 11 години
Да ви *** калинките.. еврейски спецове недниГрижете се вие за туристите си.Изпращайте си спец част до всеки турист ако искате, но на мен не ми разправяйте колко свободно е тук.Има защо да е свободно... не робуваме на вашите изкривени представи за съжителство с гоите.. ай сиктир
169
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Време е да възстановим границата с Турция и да се охранява строго! Разграден двор сме, а нищо не правим. И е крайно време да се ограничи емигрантския поток от мюсюлмани. Никого на гости не съм канил, нито на трапезата си, пълзящия ислям и разпространението му в Европа трябва да бъдат ограничени, както и турцизацията на страната.Дадохме си *** под наем, ще има още атентати. Мюсюлманина е с промит мозък от раждането си, джамията им е партийното ръководство.
168
3
 
4
 
! Отговори
азз преди 11 години
разбиха ги!щото въоражението имбеше модерно спрямо на останалитедържави!командирите бяха обучени вамерика и британия!оръжието отамерика и британия!и сега до момента,израел се снаражавас най модерни оръжия от сащ!найновите технологии отново са в израел!стожер срещу исляма!!!що за простотия,бе!?!та нали. израел превзе тази тетиториясъс сила от арабите!и трябва да язадържи!как става това?арабите основно мразят еврейте итяхните християнски поддръжници!и няма как да стане,крайният ислям дапревземе целия свят!защото отпорътще е доста силен!и моге да се получисветовна араска холокоста!защитавам тези правоверни и еврейкойто не са войнствено настроени къмостаналия свят!и християните не са цвете замирисане!затова живейте така че да не пречитена другите да живеят!
167
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Израел ще ги порне много скоро! *** ще съжаляват, че са ни обявили джихад! Не стига, че Запада и САЩ за около 50 год. ги направиха милиардери, свалиха ги от камилите и ги качиха на Ролс-Ройсове, направиха им магистрали и небостъргачи в пустинята и за благодарност искат да унищожат християните, защото не живеели по закона на шериата им. Абе тия нещо са изкукали напълно! Чудя се само на тия които все още ги подкрепят и хвърлят лъжливи обвинения дали не са и те с широки ***, внедрени сред нас!
166
11
 
13
 
! Отговори
до 181 преди 11 години
Тук пишат ***, чекисти, комунисти, националсоциалисти и близки до тях хора. А както знаем от историята те са най големите антисемити и мразят еврейството и Израел защото те имали пари. Ако си зададем въпроса "Глупав човек може ли да има пари?" Отговора е категорично не, дори и да му ги изсипеш на куп той ще ги изгуби. Това е основната причина да се мразят евреите от глупавите хора и глупавите да търсят идеология с която да им отнемат насилствено парите.
165
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
179 не знам дали си чекист или нещо друго запиочващо пак с ч , въпреки че изполозваш термини от студената война " върхушката" цитат от вестник Работническо дело само , че там никога не пишеше че за да има война трябва да има две страни и ако Щатите и Запада стояха зад Израел то СССР стоеше зад Палестинците и всики видове соиалистически арабски диктатури .