МВР спипа "тесен специалист" по кражби през балкони

Задържан е и съучастникът му, който помагал като "отцепка"
Обновена: 4 окт 2012 15:52 | 4 окт 2012 15:40,
37
МВР спипа "тесен специалист" по кражби през балкони
Снимка: архив, Булфото

Великотърновски полицаи задържаха двама мъже, специализирали се в извършването на домови кражби, съобщиха от МВР.

На 29 срещу 30 септември тази година 42-годишният Б. П. от София, известен като Рака, заедно с 36-годишния С.М. от Варна, осъждан за кражби, са откраднали общо 506 лв. и бормашина от четири апартамента на територията на старата столица.

Рака осъждан многократно за кражби, отвличане, проникване в чуждо жилище и противозаконно отнемане на МПС.

Той избирал жилища на първите етажи и се промъквал в тях през тераси и прозорци. Рака е известен на полицията в цялата страна като „тесен специалист“ по проникване в жилища през балкони. С. М. му помагал като „отцепка“.

Рака използвал платнени ръкавици, за да не оставя следи и отвертка, с която отварял прозорци на стаи и остъкления на тераси. Мъжете са задържани за 24 часа. Направили са пълни самопризнания.

При проведен следствен експеримент с участието и на двамата, те са посочили жилищата, в които са проникнали.

Б. П. е привлечен като обвиняем за извършените кражби, а С. М. - като съизвършител на престъпленията.

Наложени са им мерки за неотклонение “подписка”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: домовекражби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
2
 
! Отговори
До 34 преди 11 години
Не знам защо обиждаш зидарокофражистите и таксиметровите шофьори с това, че не искаш да се сравняваш с тях, но си много далеч от истината какво означава мярка за неотклонение подписка - само да те светна по въпроса, че няма нищо общо с ежедневно подписване в РПУ или някъде другаде; подписването всеки ден е пробационна мярка, когато си осъден с присъда пробация; подписка означава да бъдеш намиран на посочен от теб адрес, когато бъдеш потърсен от полиция, прокуратура и съд до приключване на делото
32
1
 
4
 
! Отговори
The Cook преди 11 години
Да ви таковам и новината ... така ми се причдоха раци, а бирата е вече студена ще лудна вече.Тоя РАК, ако го набарам у дома, какъв коктейл от раци ще си направя бедна ви е фантазията. Ония от съдебна медицина ще се чудят, какво е това земноводно.
31
2
 
10
 
! Отговори
до 32 преди 11 години
Подписка означава да се подписва всеки ден в районното,с една дума да е на разположение в града.Това е най-леката мярка и не ограничава никакви права на ***.Така че може да сме кофражизсти или бакшиши,но знаем че това не е начина да се спре престъпността.Трябва да са в пандиза а не с поредната висяща присъда,болнични на адвокатите и подсъдимите и другите адвокатски трикове за изкарване на *** от затвора.Законите са правени от адвокати за да правят пари адвокатите.
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
още ли не сте разбрали защо отрепките не са в затворите ???? да ви светна - на държавата не и се дават пари за пандела на отрепките. били пълни затворите не им се строят нови, от старите не се знае какво въобще е останало. пари трябват обаче за полиция, милиция, администрация ..... за една камара народ дето работи пет за шест и през половината година почива докато частниците им избиват заплатите, а престъпниците ошушкват мирните граждани. трябваше да сте свикнали вече....23 години минаха
29
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
някой от вас въобще вдява ли какво ще рече мярка подписка или по инерция всеки зидарокофражист и таксиметров шофьордраскащ във форума се мисли и за юридически компетентен ??
28
1
 
5
 
! Отговори
88 преди 11 години
Явно балконите са били големи щом са пуснали престъпниците а са хванали балконите.
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Рака използвал платнени ръкавици, за да не оставя следи и отвертка" - от мен да знаете, че пунктуацията е много важна. Така излиза, че използвал ръкавици, за да не оставя следи или отвертки.
26
3
 
3
 
! Отговори
bahti преди 11 години
и държавата.
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След третото престъпление е вече рецидив.Престъпника е непоправим.Наказанието трябва да бъде само едно - доживотен затвор
24
2
 
14
 
! Отговори
Кристиян преди 11 години
ЗАТВОР !!! Как може да има толкова многобройни деяния, и все пак да е на свобода ! Не разбирам ! Корумпирана полиция?
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Супер,отново България доказа,че има най-добрата правораздавателна система.Всички престъпници от цял свят трябва да се пренесат у нас.Тук е техният рай.Все едно сме пиратският остров Тортуга.Даначен рай,законодателен рай.Това е рая за всички *** само не и за хората на тази държава.Мащеха е БГ.
22
1
 
11
 
! Отговори
none преди 11 години
ПОДПИСКА ???
21
1
 
17
 
! Отговори
другара Тодар Живков преди 11 години
Интересно решение за мярката за неотклонение.Лицата са криминално проявени,осъждани,единят е от София,другият-от Варна,престъплението е извършено във Велико Търново,направили са самопризнания,а им се взема най-леката мярка-"Подписка".Тия двамата страшно ще се впечатлят.Между две поредни следващи престъпления ще тичат до В.Търново да се "подписват".Хвала!
20
1
 
11
 
! Отговори
против преди 11 години
Като нашите мили управляващи нарочно не променят закона така ще бъде.Ще ни крадат ,убиват,а ние ще си траем защото ако ние ги убием ще отидем в затвора.Нямаме правода се защитаваме,ако го направим ни чака някакъв АД.Крадците нали се откупват са си на свобода.През тези 20 години как едни управляващи не се сетиха за народа си.Срамота.
19
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо пречите на хората да си изхранват семействата.Оставете ги,те взимат от богатите и ги дават на бедните.Трябва да се разреши кражбата от домове,коли и хора когато става въпрос за изхранване на семейство.Всеки да работи това от което разбира.
18
1
 
8
 
! Отговори
Babalu преди 11 години
Наследниците на Чочо Балконски :)
17
1
 
24
 
! Отговори
raka преди 11 години
Отивам да се подпиша в полицията и пътьом да ударя един два апартамента.Все пак съда ми е осигурил желязно алиби. Аре че скоро ще се приберат от рабта хората.
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тесен специалист, ама ако го пратят в затвора, ще стане широк...те затова подписка предписват, широкото не ги кефи
15
1
 
10
 
! Отговори
защо? преди 11 години
Защо де се хаби толкова информация ,като може да се ПРЕСКАЧАТ НЯКОИ ПАСАЖИ ,НАПРАВО ДА СЕ ИЗПИСВА ----"Пуснаха ,.....еди кой си"
14
1
 
15
 
! Отговори
САМО в Бг преди 11 години
Следва подпис и печат,....и ДИМ ДА МЕ НЯМА ,...ОТНОВО НА ПИСТАТА !