Четирима арестувани след бой в Студентски град

Те нахлули в общежитие и нападнали три момчета
Обновена: 16 окт 2012 14:48 | 16 окт 2012 11:03,
96
Четирима арестувани след бой в Студентски град
Полиция е пристигнала на мястото. Снимка: архив Impact press group

Четирима души са задържани заради бой в Студентски град, съобщиха от пресцентъра на МВР за Dnes.bg.

Снощи четири момчета, на възраст между 21 и 27 години, нахлули в стая в общежитие и нападнали тримата, които били там.

Едното от нападнатите момчета успява да подаде сигнал на телефон 112 и на мястото пристигат полицаи.

Битите момчета не са сериозно пострадали и са освободени. Нападателите им са арестувани.

Това е поредният случай на насилие в Студентски град. Зачестилите инциденти предизвикаха полемика за мерките, които трябва да се вземат, за да станат общежитията по-безопасни.

Едно от предложенията е да се затворят нощните заведения, които се намират близо до общежития.

Собствениците обаче смятат, че това ще усложни още повече ситуацията, защото в заведенията има охрана, а в общежитията няма кой да пази студентите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: студентски градпобой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
4
 
! Отговори
7 преди 11 години
KAKVO SE PRAVITE NA SOFIANCI ??? SAMO 4E JIVEETE V SOFIQ OT 50 ,60 ,30, 20 10 GODINI INA4E STE SI SELINDJAR
30
0
 
12
 
! Отговори
do 29 преди 11 години
Mantaliteta se promenq sys zakoni. Towa e FAKT, kojto dejstwa w mnogo dyrjawi. Za6to bylgarite, kato ni e takyw mantaliteta si traqt w Germaniq, a? Za6toto 6te ima 6ut w gyza, mar6 ot universiteta, nqma da ima prawo da kandidatswa we4e da u4i kakwoto i da e bilo wis6e, 6te plati mnogo solena suma za naneseni telesni 6teti. Za6toto ako nedaj si boje se sbie6 s nqkogo i mu stro6i6 samo ryka, edno 15000 EUR Schmerzengeld ne ti myrdat. Zakoni, nakazaniq, RED. Eto towa e istinata.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ГУРБЕТЧИЯ- PR E SPECIALNOSTTA
28
2
 
19
 
! Отговори
Селска кифла преди 11 години
Аз пък дойдех у Софету да си покажа новите дрешки и да ходя на шопинг у мола, щот у наши селу няма мол, пък аз многу искам да съм модерна и да приличъм на мойте идули от Пайнер! И посли като си купя модни дрешки щи ходя у Син сити да си хвана гаджи да *** вози с голем джип. Е, то верну чи у нас сички мислят, чи съм душла да уча вишу, ама ни мисля, чи ща ми са разсърдят ако ни си взема изпитите, стига да имам пари.
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
W dne6no wreme wsqkakyw *** se prawi na student zawedeniqta nqmat nikakwa rabota na campusa na universiteta. Ama absoliutno nikakwa rabota. Towa e studentski grad. Kakto e pisal 33 mnogo *** se sybra w universitetite, za towa 4itawite izbqgaha na zapad. No winowna e dyrjawata. Tezi kele6i trqbwa da gi opandizqt, da im nalojat globa i da platqt obez6tetenie na postradalite, kakto se prawi w edna normalna dyrjawa. Ako edin student se prowini, to togawa shuta i kraj s wis6eto obrazowanie.
26
2
 
10
 
! Отговори
ало софиянците преди 11 години
не сте 2ри РИМ, стига с тия селяни и провинциалисти... който е бил в София поне за ден знае що за чудо и приказ сте! а "мафия културата" сред младите ви е на много по-високо ниво от колкото предполагате... слава на Люлин, слава на ***! да си надменен не е хубаво! успех на другия протест когато от един милион ще излезете хиляда души...
25
1
 
16
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Съгласен съм с този ,който е писал ,че не са виновни заведенията ,а че се приемат във ВУЗ всякакви от кол и въже събрани ,т.е. всеки който си плати !! В Бг. имам комшии българи ,дъщеря им скоро ще завърши "вишото си образование" ,както се изразява самата тя ! Достатъчно е да я видите как решава кръстословици с елементарна сложност и ще я разберете какъв специалист ще бъде ! Доколкото знам специалността и е "връзки с общетвеността" ,не се и интересувах повече ,но за първи път чувам такава спец.
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все повече почвам да се питам защо идват тия хора тук? Май не е за да учат. А ако е заради к...те, евтиния алкохол и боя, това със същия успех могат да го намерят и в родното си село. Тогава защо харчат парите на родителите си? Не ми е ясно, ама явно друго си е да гъзарееш и да си показваш селския манталитет в София и после като се върнеш на село да разправяш, че учиш вишУ в София. Ехееее!
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наистина от кол и въже вече ги приемат за студенти. Който не е решил, той не е записал. Затова и безработицата такава, гони половин милион. Не се ли въведе някаква плановост за прием, особено в някои специалности-това ще е дереджето. Университетите ще бъкат безработни никому ненужни специалности и кадри.
22
1
 
11
 
! Отговори
студент преди 11 години
не съм посещавал това колоритно място... но проблема не е в общежитията ! манталитета е такъв, почти всеки като ученик е ходил на саморазправи с ударни групи в други училища или здания... в случая явно са правили вендета, закона не може да спре замислено отмъщение - проблема е в МАНТАЛИТЕТА!!! а за корупцията в университетите направо не ми се говори... аз съм на едно от малкото все останали без тази практика места!
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България отдавна не се отдава значение на първите седем години.Как да се възпитават децата в семейство,в което родителя отива да шамаросва чуждо дете,затова,че е обидило или се сбило с неговото.Така е ,когато няма твърди и строги правила и правна защита,а ако има - не се прилага.Я накажете някой с 1000 лв. за един шамар,я му сложете обществено полезен труд 14 дена,също,допълнително ,за един шамар и ще видим.На адвокатите наказания за умишлено протакане,осуетяване,заблуждаване,подвеждане ...!!!
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А в общежитията на Американският университет в Благоевград подобна простотия е невъзможна.Що така бе български ***?То бяха мерки, то бе дискусия...
19
2
 
17
 
! Отговори
. преди 11 години
Собствениците никой не ги пита за мнение , когато се иска затварянето на бардаците им , кви са тия глупости ? Който иска да провери нека се разходи из нощните заведения в София и ще установи , че дори при сбиване входа на самите заведения въпросната охрана не се намесва никога , дали по собствена воля или по указания на шефовете си , не знам. Всички бардаци вън , ограждане , полиция , повече библиотеки , игрища , компютърни центрове и контрол при пропускането на външни лица , сериозни глоби , а за четиримата "щурмоваци" 1 година пандиз при *** + общественополезен труд и 5 годишна условна , след изтичането на годината и се оправят нещата , законност трябва , не умуване.
18
0
 
8
 
! Отговори
До Станков преди 11 години
Вие драг явно не сте били студент! По Бай Тошово време си пиехме и се веселяхме на воля, а вие сте били ученик в милиционерското училище. Пропуснали сте да пишете , че само Белене и лагера край Ловеч ще оправят България.
17
0
 
21
 
! Отговори
... преди 11 години
Проблемът е, че университети приемат вече хора от кол и въже. Мога да кажа за УНСС, че ако имаше едно лесно сигурно и с 2-ки на приемния изпит щяха да ги приемат. И магаре да влезе пак ще завърши. Не е нормално това. Университети бълват "специалисти" като китайска конфекция.Тези специалисти не знаят защо са в Студентски град. И дискотеките да им махнете пак няма да станат по-дисциплинирани.Желание за учене и много много хъс му е майката.
16
1
 
18
 
! Отговори
FaTdOgMeNdOsSa преди 11 години
До СтанковЯвно живееш още във времето на бай Тодор. Не искаме полицейска държава искаме да си възпитавате децата за да мога като ида да пия бира на готино място да няма ***, които да ми чупят кефа. А пиенето на бира си ми е в правото :) Айде стига забрани. Дайте да видим 10 показни процеса срещу дребното хулиганство и няма да се бият. Докато саморазправата е безнаказана и се приема за нормална проблеми ще има из цялата страна. Студнтски не е толкова различно място колкото мислите.
15
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проблема може да се ре6и много бързо като оставят само дневни кафета и пицарии в Студентски Град, но ... на някои дебелогъзи декани и ... хемероидни ректори - педофили, това не е изгодно.
14
1
 
30
 
! Отговори
none преди 11 години
Да копаят сега 3 месеца градинките пред университетите, де*ба и селяните *** де*ба!
13
2
 
16
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Мисля ,че заведенията не са причината ! Хулиганите могат и вкъщи да се напият и пак да отидат някъде да правят бели !!! Лошо е ако са се познавали студентите и неграмотните хулигани ,това вече ми говори за нещо съвсем друго ,а именно че бъдещата българска интелигенция си избира за приятели хулигани и неграмотници !!! През комунизма това беше хубаво ,че образовани хора не общуваха много-много с необразованите ,караха на здравей-здрасти ! ВСЯКА ЖАБА ДА СИ ЗНАЕ ГЬОЛА , казали са мъдрите хора !
12
0
 
23
 
! Отговори
Димитър преди 11 години
И така ще е дълго, докато по-голямата част от родителите в ученическите години на тези ходят да се саморазправят с учителя, който си позволил да направи забележка на отрочето им. Не дай си боже да си позволи да му напише 2-ка, затова че е без домашно и не си е прочело урока!