Антимафиоти разбиха група за трафик на кокаин

Трима нигерийци и четирима българи за арестувани при операцията
30 ное 2012 15:15,
19
Антимафиоти разбиха група за трафик на кокаин
Снимка: МВР

Международна група за трафик на кокаин е разбита при операция на антимафиоти, съобщиха от полицията. Задържани са  трима нигерийци,  сред които е и лидерът на групата, и четирима българи. Повдигнати са им обвинения и са им наложени 72-часови мерки за задържане. Спецакцията е проведена на територията на осем града в страната под наблюдението на Специализираната прокуратура.

Кокаинът бил прекарван през границата чрез мулета. Членовете на престъпната група набирали хора, които срещу заплащане пренасяли наркотици до различни дестинации в целия свят.

„Стоката“ често била облепяна около тялото на мулетата или скривана в дрехи, пренасяни в ръчния багаж. За транспортирането на нелегалния товар на участниците в престъпната схема били изплащани различни по размер суми – в порядъка от 800 до 3000 евро.

Пътуването на преносвачите било изцяло организирано от членовете на групата. Те закупували самолетните билети на мулетата, правели хотелски резервации, след което давали конкретни напътствия за преминаването им през граница.

Ръководител на престъпната група е 41-годишен нигериец, известен с прякора Дани. Мъжът живее в София и е осъждан за незаконно преминаване на държавната граница, използване на неистински документи, притежание и разпространение на наркотични вещества.

Хората, които били използвани за пренасяне на наркотичните вещества, той набирал заедно с двама свои сънародници – 31-годишен мъж с прякор Майк, който също живее в столицата и е осъждан за незаконно преминаване на границите на страната и за документна измама, и 53-годишен, който живее на територията на Великотърновска област.

В престъпната си дейност нигерийците били подпомагани от български граждани от различни региони на страната. Те също участвали в набирането на мулета.

В рамките на разследването на незаконния трафик на наркотици било установено, че двама от преносвачите вече са задържани в чужбина. Криминално проявен мъж на 33 години от София бил арестуван в Бразилия за трафик на наркотични вещества, а 25-годишният кюстендилец, също с криминални регистрации, бил заловен в Турция с един килограм кокаин, облепен около краката и кръста.

Спецполицаите са задържали тримата нигерийски граждани в обитаваните от тях жилища. При извършените на място претърсвания са конфискувани мобилни телефони и SIM карти, записки и списъци с имена, преносими компютри, документи за задгранични пътувания, банкови документи и разписки за парични преводи, копия от лични документи на български граждани.

На територията на София, Русе и Силистра са задържани четирима български граждани, съпричастни към дейността на групата. У тях спецполицаите открили малко количество амфетамин, таблетки „Ривотрил“ и три пакета с прахообразно вещество, на което предстои да бъде направена експертиза.

В хода на операцията са установени и разпитани още 15 български граждани, запознати с престъпната дейност на групата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: наркогрупакокаинГДБОП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
х преди 11 години
още велики българи ,днес това е петия случай в българия и чужбина все на едро.*** на дребно ,българите на едро.днес информацията е само за българи,те са по големи специалисти в бранша.
14
0
 
5
 
! Отговори
kuni преди 11 години
Po to4no poreden kanal na Gerbajiiskite Bokluci izgorq
13
0
 
3
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Нашите да не са балами да насят тежки пратки. Затова се използват носачи и какви по -добри и снажни от *** нигерийци .
12
0
 
2
 
! Отговори
Бургас преди 11 години
Като хванат такива трябва да се действа по бързата процедура - съд и в затвора. Не да се протакат делата и продажни корумпирани елементи да затриват улики и накрая ги пускат
11
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 11 години
От ведомството на ЦЦ само тези си гледат работата. А битовата престъпност е на заден план и никой нищо не прави - направо отказват да работят като се обадиш за нещо. И даже да се захванат с някое престъпление така го претупват, че не издържа и ден пред прокуратурата. Е затова го пускат престъпниците. Ама ще вземем ние секирата ....
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е оставили са ги да разработят канал и сега ще работят за който трябва.
9
6
 
8
 
! Отговори
Швейк преди 11 години
АнтиМафиоти разбиха група за трафик на кокаин.... Ама то всъщност НЕ БИЛ кокаин а било кафе... безкофеиново!!! И не било чак "група" а бил един.... И те в интерес на истината не го "разбили" ами той сам се издал без да иска.... И честно казано те не били "АНТИМАФИОТИ" а си били най обикновенни пожарникари.... тръгнали да гасят МОЛ-а :) :) :)
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И най-якото е,че са хванали 2 прашинки амфетамин,няколко ривотрила и 3 пакета с прахообразно вещество/брашно,сода,винервайс и др./ .Е много наркотик почти като 3-те тона бравос....
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом са ги хванали, значи са пречели на местните играчи. Подобни арести не са случайни.
6
5
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
това вече е удар...но да ходят по къщите на хората за да ровят за 4 или 5 кила тютюн..това вече е прекалено
5
4
 
7
 
! Отговори
7777 преди 11 години
Всички задържани ще минат между капките!Работата е ясна.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малко ли са нашите *** ,че и внасяме!!
3
9
 
14
 
! Отговори
Така се говори преди 11 години
Вярно ли,че МВР не унищожават задържаните наркотици,а ги препродават на децата?
2
7
 
7
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Ликвидират конкуренцията.
1
3
 
24
 
! Отговори
ЯСЕН преди 11 години
А ТЕЗИ *** КАКВО ПРАВЯТ В СТРАНАТА НИ ЩОМ СА ПРЕМИНАЛИ НЕЗАКОННО!!!ТАЗ АДМИНИСТРАЦИЯ В БГ. ТРЯБВА ДА СЕ СЪКРАТИ С 70% ЗА ДА СЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТА!!!