Разбиха нелегален цех за производство на цигари

Задържани са десет души, сред тях и организаторът Тотко Поршето
Обновена: 10 дек 2012 20:22 | 10 дек 2012 19:05,
32
Разбиха нелегален цех за производство на цигари
Снимка: архив, Булфото

Започна специализирана полицейска операция „Поршето” срещу нелегалното производство на цигари. В хода на операцията е разбит нелегален цех за производство на цигари в Костинброд. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред Агенция Фокус.

Акцията е проведена в няколко града. Освен цеха в Костинброд групата е използвала и помещение в Пещера като база за тютюна. В Павликени, Великотърновскозапочват претърсвания и изземвания в помещения, където се предполага, че се намира опаковъчната хартия за цигари.

„В столичния кв. „Дружба” се проверява за складирани количества цигари, произведени от нелегалната костинбродска фабрика“, каза още Цветанов.

Групата е наблюдавана няколко месеца и е проследен целият процес по доставянето, инсталирането и настройването на машините за пускането им в експлоатация.

„Задържани бяха организаторът Тотко Поршето, неговата дясна ръка, седем работника на място в Костинброд и едно лице, което е осигурявало логистиката на работещите“, допълни министърът на вътрешните работи.

Тодор Хаджижеков, познат повече като Поршето, е известен в средите на организираната престъпност с възможностите да осигури нелегално производство на цигари.

"Винаги е успявал да се измъкне от подобни специализирани операции, защото винаги е организирал, но не е участвал пряко", каза министър Цветанов.

Той посочи още, че това е шестата нелегална фабрика за цигари, разбита през последните три години.

"Ще бъдем натоварени доста около празниците, за да направим коледно прочистване от престъпни групи", коментира още министърът.

Действията са под ръководството на Специализираната прокуратура. Продължават претърсванията и изземванията на доказателства. До момента са открити заготовки, тютюн, над 80 мастербокса, произведени в днешния ден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Ей го тоя "Дебел Депутат" веднага сметка направи колко се печели, вместо да каже добре си върши работата полицията той *** сметки прави. Скапан народ, заслужава си съдбата, омразата ще довърши българската история. *** дебел, защо не смяташ ти какво донасяш за държавата като ползи бе изсрано *** размазано.
26
0
 
2
 
! Отговори
? преди 11 години
това да не е нонстопа до бл.511 в дружба?за него се знае от поне от 3-4 години , че е меката на контрабандните цигари в района (даже и полицаите си купуват от него )тактиката е - плащаш на продавачката и отиваш някъде да чакаш - идва друг който ти носи в непрозрачен плик стека с папиросите (плика не се плаща 15 стотинки!)
25
0
 
1
 
! Отговори
do 21 преди 11 години
q razkaji za toq weso 4e mi stana interesno
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен Това е оборот, а НЕ печалба!!!
23
3
 
8
 
! Отговори
манифактура преди 11 години
Е кво, ако взема да си свивам в къщи цигарки с машинка за лично ползване. И мен ли ще ме прибере БОПа при операция "Машинката". Оставил съм им 2 лева за акциза под изтривалката.Това ще е повече от колкото ще вземат от Поршето. Защото не прочетох да има конфискувани коли, машини или пари. Докато ги съдите тия, машините ще произвеждат в друг нелегален цех. Да има да се плаща на адвокати, съдий и полицейска закрила.
22
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разбиха нелегален цех за производство на цигари .....а така , що тези КОЛЕГИ на ТИКВАТА не са се ОТЧЕЛИ .
21
5
 
16
 
! Отговори
ф преди 11 години
При цялото минало на ББ мислите ли,че не знае къде как и какво?Нещата се разделят на такива,които си му плащат и такива,които са заловени
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Икономиката на ГЕРБ бачка с пълна сила.Ама що требеше да се разбива големата манифактура?А сега още безработни ще излезнат на улицата.
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ima edin ot plowdiw wikat mu Weso Mar6rutkata Predi tyrse6e po 2 lv na zaem za da si sipi benzin ot tam mu e i prqkora sega se vozi s Maybah i bentli za ohranata ama si pla6ta nali se setihte ot kyde sa mu parite ot cigari
18
4
 
21
 
! Отговори
НИЕ-ОТ4-ти КИЛОМЕТЪР преди 11 години
Хайде на бас,че след15-20 години Поршето ще стане Министър-председател!През90-те години подобен цех имаше и в Бургаско,но работеше с цигари от Стара Загора и какво стана после...?
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Емо Фаса празнува! А цвинокио си заработи 7,8 и 9-ти х'апартаменти! :D
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха Тоти хванали, спокойно ще го пуснат него винаги след акция го пускат.Простичко правило на МВР, като не си плащаш ти вземаме и пак си плащаш, само че по-дебело.Информативно Тоти вече не е ПОршето мрази да го наричат така от както си смени Порше 911 за луксозна лимузина на Мерцедес, но да не задълбаваме, този филм с тези герои сме го гледали точно за 3-ти или 4-ти път и само гмежта може да повярва, че някой ще го отнесе.Той адвоката на Тоти даже е бивш висш МВР функционер от 7-мо
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега поне се разбра защо бяха хвърлени толкова усилия за пресичане на нелегалния внос на цигари.........
14
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Навсякъде цари хаос, само престъпността е организирана!
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Въпрос40 000 кутии х 2,50 лв = 100 000 лв, това е за един ден, сам можеш да сметнеш за месец колко пари могат да направят
12
1
 
14
 
! Отговори
NEO преди 11 години
Браво,браво.Само че след 72 часа тези хайдутище платят на който трябва и лайф.След малка пауза тези машини ще се монтират в друг регион.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ВъпросЕдин мастърбокс съдържа 50 стека, а един стек - 10 кутии тоест 80 х 50= 4000 стека или 40 000 кутии цигари.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"и едно лице, което е осигурявало логистиката на работещите...т.е. шофьора на буса, дето кара работниците от селата
9
2
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
от 1 година не съм си купувал цигари от магазина...вземам си тютюн и си ги правя сам...и вече имам постоянно пари в джоба си..тютюн се намира на страхотни цени..вземам си го на килограм по няма и 50 лв...никога повече цигари от магазин ...и не мисля че нарушавам някакви закони..всеки се спасява сам щом засяга личният му бюджет
8
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОКО И ЦВ.ЦВ. унищожават конкуренцията. То хероини, цигари......................................