СДВР: Пистолетът, насочен срещу Доган, трудно ще убие

Намерени са и три патрона, но те не са опасни за живота
Обновена: 19 яну 2013 22:17 | 19 яну 2013 21:09,
269
СДВР: Пистолетът, насочен срещу Доган, трудно ще убие
На делегатите също може да им бъдат повдигнати обвинения. Снимка: БТА

Газовият пистолет, с който е нападнат лидера на ДПС Ахмед Доган, е малко вероятно да успее да убие, съобщи директорът на СДВР Валентин Йорданов.

Днес по време на Осмата конференция на ДПС 25-годишният бургазлия Октай Енимехмедов насочи срещу Доган пистолет, докато политикът четеше доклада си. Доган първи се защити и побягна, а секунди по-късно Октай Енимехмедов бе съборен и бит от делегати на ДПС. Директорът на НСО Тодор Коджейков обясни, че служители на службата са успели да разпръснат делегатите.

Открити са три патрона – два сигналнозвукови и един с "технически пипер" – използва се при нападения от животни.

Трите патрона не са смъртоносни, защото със звуковите може да бъде само уплашен човек, а с другия - да му залюти на очите, посочи Йорданов. По думите му все още не е ясно дали при боричкането или преди това долната част на пълнителя на пистолета е била счупена.

Пистолетът е технически изправен, но е малко вероятно да убие с него, допълниха от полицията.

Йорданов сравни днешния инцидент с нападението срещу кортежа на вътрешния министър Цветан Цветанов през септември. Тогава психичноболен устрои импровизирана засада на министъра и го заплаши с газов пистолет, но гардовете от НСО го обезвредиха.

Директорът на СДВР допълни, че тогава на нападателя са били повдигнати обвинения в едро хулиганство. По думите на Йорданов най-вероятно и в случая с Доган става въпрос за същото. Според шефа на столичната полиция обаче всичко е в ръцете на прокуратурата и обвинението ще реши какви обвинения да повдигне на Енимехмедов.

Йорданов обясни още, че на делегатите, които биха нападателя, може би също ще бъдат повдигнати обвинения, ще бъдат изгледани записите и те ще бъдат разпознати.

Енимехмедов е влязъл в залата със стар бадж, който наподобява тези за днешния форум. Йорданов цитира думи на младежа, който заявил, че е член на младежкото ДПС. Към момента задържаният не дава обяснения защо е извършил нападението. С него работят от Института по психология, каза още Йорданов.

Типът на поведението на Октай Енимехмедов и това, което е установено от разговори с негови близки и познати, показва, че става въпрос за младеж, който е търсил някаква реализация или изява, коментира шефът на СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мръсни ***, този клип трябва да обиколи Европа за да видят всички истинското лице на борците за права и свободи - стадо побеснели нерези убиици
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Евалата за театъра където го изиграха и язък за младежа където го потрошиха тия охранени толупи .
14
0
 
1
 
! Отговори
Направете така: преди 11 години
Ако не се премахне забраната, да се гласува от не регистрирани, предлагам да се пускат празни коментари само с точки "......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................."
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес.БГ страх Ви е да се виждат гласовете на потребители, които не са регистрирани.Жалки сте!
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес.БГ страх Ви е да се виждат гласовете на потребители, които не са регистрирани.Жалки сте!
11
1
 
1
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Сега вече ми стана...ясно,това е...подигравка на Касим Дал с Доганя.Даже не...искат вече и да го убият;толкова се е...обезличил.
10
0
 
0
 
! Отговори
Bunarov преди 11 години
pistoleta e samo seir da stane, dokato Boiko efendi kara ski - i da razberem dali ima obhvat Avstria na skipistite...
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези, които го биеха - също да им бъде повдигнато обвинение. *** в костюми!
8
0
 
2
 
! Отговори
/// преди 11 години
Турците се самоизбиват - коледата тази година е подранила
7
0
 
3
 
! Отговори
Дидо преди 11 години
Голям цирк! И ножовете за какво са? Да транжира после Догана? Хахаха, смях до сълзи. Диков, дай на каданс делегата с раираната блуза как изважда ножа от задния джоб на Октай. Може да стане интересно, защото повечето хора в спектакъла бяха аматьори.И защо никой до сега не отговори на ЕЛЕМЕНТАРНИЯ въпрос- защо и от кого се пази Меди? В света само най-големите мафиоти ходят с голяма охрана. В БГ даже е и безплатно за ДПС-ра.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съд за биячите на Октай!!! Да си подават веднага оставките от заеманите обществени длъжности!!! Не може такива хора да са депутати, кметове, министри, общински съветници и т.н.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ciganiq,kato v cqlata durjava!
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уйдурма, турска уйдурма!
3
3
 
4
 
! Отговори
ЕВВВ преди 11 години
Днес.БГ, и вие тръгнахте по кривият път на BTV... това че забранихте гласуването на анонимни коментари показва, че ви е страх от истината - а тя е , че хората не харесват *** и паплачта около него... всяко мнение против него, *** и против гестаповщината събираще стотици плюсове...ама явно това не се хареса на господарите, чиито *** лижете..
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я да ги чуя пишмян политиците, дето са против етническото напрежение, произлязло от комичната сценка между турчин и турчин!
1
0
 
8
 
! Отговори
Дуде преди 11 години
Трябваше Октайчо да извади лютия пипер от патрона и да намаже гъзъ на Сокола. По-ефектно е. А цяла България чака извинения от Местан и съд за развилнелите се животни в костюми.