СДВР: Пистолетът, насочен срещу Доган, трудно ще убие

Намерени са и три патрона, но те не са опасни за живота
Обновена: 19 яну 2013 22:17 | 19 яну 2013 21:09,
269
СДВР: Пистолетът, насочен срещу Доган, трудно ще убие
На делегатите също може да им бъдат повдигнати обвинения. Снимка: БТА

Газовият пистолет, с който е нападнат лидера на ДПС Ахмед Доган, е малко вероятно да успее да убие, съобщи директорът на СДВР Валентин Йорданов.

Днес по време на Осмата конференция на ДПС 25-годишният бургазлия Октай Енимехмедов насочи срещу Доган пистолет, докато политикът четеше доклада си. Доган първи се защити и побягна, а секунди по-късно Октай Енимехмедов бе съборен и бит от делегати на ДПС. Директорът на НСО Тодор Коджейков обясни, че служители на службата са успели да разпръснат делегатите.

Открити са три патрона – два сигналнозвукови и един с "технически пипер" – използва се при нападения от животни.

Трите патрона не са смъртоносни, защото със звуковите може да бъде само уплашен човек, а с другия - да му залюти на очите, посочи Йорданов. По думите му все още не е ясно дали при боричкането или преди това долната част на пълнителя на пистолета е била счупена.

Пистолетът е технически изправен, но е малко вероятно да убие с него, допълниха от полицията.

Йорданов сравни днешния инцидент с нападението срещу кортежа на вътрешния министър Цветан Цветанов през септември. Тогава психичноболен устрои импровизирана засада на министъра и го заплаши с газов пистолет, но гардовете от НСО го обезвредиха.

Директорът на СДВР допълни, че тогава на нападателя са били повдигнати обвинения в едро хулиганство. По думите на Йорданов най-вероятно и в случая с Доган става въпрос за същото. Според шефа на столичната полиция обаче всичко е в ръцете на прокуратурата и обвинението ще реши какви обвинения да повдигне на Енимехмедов.

Йорданов обясни още, че на делегатите, които биха нападателя, може би също ще бъдат повдигнати обвинения, ще бъдат изгледани записите и те ще бъдат разпознати.

Енимехмедов е влязъл в залата със стар бадж, който наподобява тези за днешния форум. Йорданов цитира думи на младежа, който заявил, че е член на младежкото ДПС. Към момента задържаният не дава обяснения защо е извършил нападението. С него работят от Института по психология, каза още Йорданов.

Типът на поведението на Октай Енимехмедов и това, което е установено от разговори с негови близки и познати, показва, че става въпрос за младеж, който е търсил някаква реализация или изява, коментира шефът на СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
този театър ще има обратен ефектза дпс и хората ще се отдръпнат от тях!!!!!
215
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде да не се занимаваме с вътрешните борби в ДПС,управлявани от БСП.Може би целта на театрото бе да се смени Доган,защото в Турция не го тачат,тъй като е бил и е сол *** на комунистите.А останалите депутати линчували главния герой явно не са знаели за сценария и са приели в първия момент всичко за реално.А и с юмрученото си хулиганско поведение са искали да демонстрират предаността си към посредника между ДПС и БСП агент САВА.Извода е,че депутатите от ДПС са комунисти.
214
0
 
4
 
! Отговори
Ф-1 преди 11 години
Погледнете само какви дебели ***! Отвратителни!Всеки ден най-малко стотина подобни случаи стават с обикновенните хора.но никой не чува за това,нито пък някой е задържан. Нали УЖ всички сме равни? Що се отнася до театъра- посредствен сценарий и посредствено изпълнение с цел стягане на редиците.
213
0
 
2
 
! Отговори
бай Иван преди 11 години
Целият цирк е съчинен от БСП и ДПС.Целта е да провалят Цветанов,наслагвайки и атентата в Бургас.Явно Цветанов е настъпил по мазола някои приватизатори.За изборите е ясно,че и ДПС с Доган и БСП са умрели кучета,както каза един от младежкото ДПС.С тоя лошо режисиран цирк трябваше да свалят доверието от Герб,да пренасочат гласовете към БСП и ДПС,след което да си спретнат коалицийка и да им дойде доброто старо време на заменките и аферата "Батко братко".
212
0
 
1
 
! Отговори
до-Нашец преди 11 години
Защото като го преправиш за 1-2ч. става боен!
211
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С 8мм газов пистолет зареден с халосни патрони НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ УБИТ ЧОВЕК!Всичко е цирк!Да не забравяме че лицето трепнало на Доган е с турско име,не християнин и можеби член на младежката организация на дпс.
210
0
 
2
 
! Отговори
Нашец преди 11 години
Според МВР щом газовия пистолет не е средство за тероризъм и убийство защо промениха закона за КОС и искат всички газови пистолети да се регистрират в МВР.С този изводя че това оръжие не е за убийство, искат да обезличат собствената си некадърност и безсилие... и това на ръководитела на МВР Цветанов.Друг път Б.Б. се скапва от медийни изяви, а сега се скри .Като казва Янев първи че е инсценировка, дали Прокуратурата ще го привика да даде показания за това което знае и помогне на разследване
209
2
 
1
 
! Отговори
НАРОДЕН ИЗБИРАТЕЛ преди 11 години
Пореднотo доказателство за безсилието на държавните органи за сигурност да гарантират реда и сигурността на гражданите си не само в домовете и на улицата, но и на масови мероприятияДа спре Цвъ да се занимава с неща които не са му работа-ски лифтове, дюни, лекари... а да сложи ред във ведомството. Ако не може да си ходи. За тези оставащи 6 месеца може да навреди още повечеВидя се нямаме гаранция от външен тероризъ, сега и от вътрешен, за битовите кражби и насилие да не говоримGO HOME GERB !
208
2
 
4
 
! Отговори
БоБи преди 11 години
Сега след този бой който хвърлиха на нападателя трябва да ги осъди ДПС-сарите.Видя се че той е намерил един пистолет в залата и отиде да го предаде на лидера Доган, а той накара там присъстващите турците да го набият публично. Което си е подсъдимо !!!
207
0
 
6
 
! Отговори
лина преди 11 години
ПОЗОР! Грозна, прсташка гледка ! Какви са тези хора, които ритат, бият, събличат паднал арестуван ? А Местан, въпреки чудесната си словестност, защо остана безмълвен за позорното поведение на съпартийците си, а обвини кого, българското общество. Помислете
206
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ай стига глупости бе, българо-мохамедански политици! 100-110 кг./180-190 см. човек, с умения в бокса, явно насилието не му е чуждо, опасан с два ножа и стигнал на една ръка разстояние от тая пенсия не му трябва газов пищов ( с който никак не е сигурно, че можеш да нараниш някой) за да го ликвидира. Както писаха някъде-"...пищов без пълнител за електорат без мозък..." Циркаджии. Некой ден сички ще са по местата си.
205
0
 
3
 
! Отговори
Мария преди 11 години
Не го преписвайте на ГЕРБтеатър . Това си е театъра на конференцията, за да видят всички българи, колко са лоши.... Но не стана така. НИЕ БЪЛГАРИТЕ ВИДЯХМЕ, КОЛКО ЖЕСТОКИ СА БЪЛГОРДСИТЕ ТУРЦИ. кАТО ЧАКАЛИ РАЗКЪСВАХА МОМЧЕТО. нИЕ ХРИСТИЯНИТЕ НЯМАШЕ ДА БИЕМ ПАДНАЛ ЧОВЕК.
204
2
 
1
 
! Отговори
grajdanin преди 11 години
До :)vie vsicki si mislite 4ee in4enirovka za6to mu e na dogan tova ta toi taka ili ine4e se otgelq a gazoviq pistolet oprqn na slepoo4ite moje da ubie 4ovek opitaiite i 6te raberete sled kato ste tolkova sigorni 4e ne moje da ubie cove ako toq napadatel be6e ot ot balgarski proishod prosto neznam kakvo bi stanallo v bg .sigorno voina
203
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** скрити викаха към съвсем ненормалните дето го биха "убийте го" ама они понеже са съвсем прости и *** не чуха. И щяха да го убият за да не се размирише работата. Обаче инсценировката отначало до край не се получи. Всичките артисти ептен некадърни горките.И ся ще трябва някак си да се намери начин да го самоубият момчето. Пък и пълнителя на пищова нещо изчезнал и патроните афиф...ц ц ц колко много мазане ще има
202
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди местните избори беше инцидента с ромите в Катуница,сега преди референдум-"атентат"
201
0
 
4
 
! Отговори
До 4848 преди 11 години
Много си ограничен ....от упор с такива патрони освен повърхностна рана от изгаряне , нищо не може да се случи , евентуално на Сокола ще му пищят ушите час , два , но като си припомни за гара Буново , ще му мине !!!
200
0
 
8
 
! Отговори
Stel преди 11 години
Защо просто не му закопчаха белезниците на момчето, а трябваше да го ритат като животно? Нали уж все за правата на човека говорят! Никого не защитавам, но мисля, че и с това поведение на охранителите и политиците станахме за смях пред света. Диващина!
199
3
 
1
 
! Отговори
4848 преди 11 години
Не че защитавам Доган, но това не е вярно. Както му беше опрял пистолета до главата, можеше да го убие. Нека Цв.Цв. да пробва на себе си и тогава да говори. А от гащите му извадиха ножове, които са се напипвали през панталона.
198
1
 
0
 
! Отговори
4848 преди 11 години
Не че защитавам Доган, но това не е вярно. Както му беше опрял пистолета до главата, можеше да го убие. Нека Цв.Цв. да пробва на себе си и тогава да говори. А от гащите му извадиха ножове, които са се напипвали през панталона.
197
0
 
0
 
! Отговори
Мнение-продължение преди 11 години
ДПС- вече е минало. Без Доган и с второто дпс насреща ще се размият.Генерала-евала брат, изплю се в пазвата на отрочето на бсп :-) продължавай с магистралите.И накрая не на Белене :-)