СДВР: Пистолетът, насочен срещу Доган, трудно ще убие

Намерени са и три патрона, но те не са опасни за живота
Обновена: 19 яну 2013 22:17 | 19 яну 2013 21:09,
269
СДВР: Пистолетът, насочен срещу Доган, трудно ще убие
На делегатите също може да им бъдат повдигнати обвинения. Снимка: БТА

Газовият пистолет, с който е нападнат лидера на ДПС Ахмед Доган, е малко вероятно да успее да убие, съобщи директорът на СДВР Валентин Йорданов.

Днес по време на Осмата конференция на ДПС 25-годишният бургазлия Октай Енимехмедов насочи срещу Доган пистолет, докато политикът четеше доклада си. Доган първи се защити и побягна, а секунди по-късно Октай Енимехмедов бе съборен и бит от делегати на ДПС. Директорът на НСО Тодор Коджейков обясни, че служители на службата са успели да разпръснат делегатите.

Открити са три патрона – два сигналнозвукови и един с "технически пипер" – използва се при нападения от животни.

Трите патрона не са смъртоносни, защото със звуковите може да бъде само уплашен човек, а с другия - да му залюти на очите, посочи Йорданов. По думите му все още не е ясно дали при боричкането или преди това долната част на пълнителя на пистолета е била счупена.

Пистолетът е технически изправен, но е малко вероятно да убие с него, допълниха от полицията.

Йорданов сравни днешния инцидент с нападението срещу кортежа на вътрешния министър Цветан Цветанов през септември. Тогава психичноболен устрои импровизирана засада на министъра и го заплаши с газов пистолет, но гардовете от НСО го обезвредиха.

Директорът на СДВР допълни, че тогава на нападателя са били повдигнати обвинения в едро хулиганство. По думите на Йорданов най-вероятно и в случая с Доган става въпрос за същото. Според шефа на столичната полиция обаче всичко е в ръцете на прокуратурата и обвинението ще реши какви обвинения да повдигне на Енимехмедов.

Йорданов обясни още, че на делегатите, които биха нападателя, може би също ще бъдат повдигнати обвинения, ще бъдат изгледани записите и те ще бъдат разпознати.

Енимехмедов е влязъл в залата със стар бадж, който наподобява тези за днешния форум. Йорданов цитира думи на младежа, който заявил, че е член на младежкото ДПС. Към момента задържаният не дава обяснения защо е извършил нападението. С него работят от Института по психология, каза още Йорданов.

Типът на поведението на Октай Енимехмедов и това, което е установено от разговори с негови близки и познати, показва, че става въпрос за младеж, който е търсил някаква реализация или изява, коментира шефът на СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имаше и един бабаит, който методично риташе в слабините пишмян атентатора, откъм *** му . На този , също трябва да му се потърси отговорност за едро хулиганство !
195
1
 
1
 
! Отговори
Мнение преди 11 години
Накратко моите изводи:НСО-пълна издънка. Недопостимо е гарда да реагира след атакувания!!! Недопостимо е атентора да не бъде неотрализиран и изведен веднага след атентата. Събарянето на атентатора иначе беше красиво :-) Доган-тоя гад малко ми се издигна в очите. Реагира отренирано и полупрофесионално. Мъжкар си е явно, но това не го прави по-малък ***.Атентатора-бабаит момче,боксьорче. Момчето е гледало много филми.ДПС-грозна картинка. Загадка остава защо му събуха гащите на човека :-)
194
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 185. Българите ще останат толкова , колкото са , и парите няма да се раздават за тези " постоянно безтаботни ".
193
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В белите държави в такива случаи на насилие над беззащитен младеж полицията блокира изходите и прави обиск и разпит на място. Какво видяхме тук - половин часова "почивка" след саморазправата, липсващ пълнител, делегати и журналисти по коридорите - *** ги хвани.
192
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този "атентат" идва в много удобен момент,*** стадо сега ще слуша само за него,и тихомълком ще мишнат всички далавери на ГУРБ ,и Иракли,и Несебър,и Корал,ще се забрави и как фалираха ВМЗ,и подигравката на главния *** с женицата с лука.Идеален момент!ще дигнат и рейтинга на ДПС,защото ще им трябват за коалиция след изборите.Тър *** *** народ!
191
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДПС е заплаха за сигурността в България !
190
1
 
2
 
! Отговори
Счупен е . преди 11 години
Долната част на пълнителя е счупена !Е как че гръмне , даже за сплашване ?Голям цирк е това .Ако е счупен повреме на боричкането ,счупената част да е там .Мнимото пистолетче напълно е обезвреден, преди да влезе в залата .
189
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Новия сезон на изцяло нов турски сериал. Това е трейлъра: покушение срещу лидера с три патрона два сигнални и трети много по- опасен - с черен пипер и свинско.... Скоро и на наградите ОСКАР.
188
3
 
2
 
! Отговори
ПРОВОКАЦИЯ преди 11 години
***,МИЛИЦИОНЕРСКА,ГЕРБАДЖИЙСКА ПРОВОКАЦИЯ.ПО РЕЗУЛТАТА ОТ"ПОКУШЕНИЕТО" ЩЕ СТАНЕ ЯСНО КОЙ ГО Е ПОРЪЧАЛ,МАКАР ЧЕ СЪС СИГУРНОСТ СА ГЕРБ.САМО ЦЕЦО И НСО СА ЗНАЕЛИ,ЧЕ ВЪТРЕШНАТА ОХРАНА ЩЕ Е НА ФИРМАТА ОХРАНЯВАЩА НДК,СПРЕТНАЛИ СА ВЛИЗАНЕТО НА ОКТАЙ.НО НАЙ-ВАЖНИЯТ ВЪПРОС Е ЗАЩО ОТ НСО СА ОСТАВИЛИ БЕЗ ОХРАНА ДОГАН, ЕДИН ОТ НАЙ-ЗАСТРАШЕНИТЕ ОТ АТЕНТАТ.ЦЕЦО И НСО ВЕЧЕ СЕ БЪРШАТ.ТОВА ПОКАЗВА,ЧЕ СА ЗНАЕЛИ ИЛИ СА АВТОРИ НА НАПАДЕНИЕТО.МОМЧЕТО СЕ ДРОГИРА И СЕГА ЩЕ ГОВОРИ КАКВОТО МУ ВНУШАТ.ГЕРБЕРАСТКС ДЪРВЕНА
187
1
 
6
 
! Отговори
:) преди 11 години
ако беше успял октай ,щеше да е втори левски
186
0
 
5
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Знаете ли, че хората на Цецо установили, че ДПС не са могли да набавят истински пистолет!
185
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тото момче Енимехмедов "атентатора", ще го пуснат след 48 часа с обвинение в "хулиганство".Брат му взе Ферарито, да видим на него какво ще даде Доган за свършената работа.
184
0
 
5
 
! Отговори
atanas преди 11 години
реакцията на тълпата делегати след шоуто "атентат срещу Доган", която можем да приемем за интелегентния елит на ДПС показа грозното лице на тази партия, насилието на която е символ. Да си припомним и арогантното изказване на Доган "имам такива екстремисти, че ако ги отпусна Косово ще ве се види детска градина"
183
0
 
5
 
! Отговори
dragko преди 11 години
Да повярвам на този "атентат"все едно да повярвам на Настрадин Ходжа!По-оригинално щеше да е деянието да бе извършено с прашка на която ластикът се къса в сюбливния момент.
182
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
Liberastkite otvrashtenija-iz4adia ot sataninskata Zapadna Evropa stojat zad gnusnoto nezakonno DPS.
181
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
Ako go nemashe fashistkoto,nezakonno,neverni4esko DPS,sega tazi novina nemashe da ni "razstroiva".
180
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
Gnusnoto gubre Lutvi Mestan i to li e vzelo u4astie v poboja?....Vijda se na snimkata.
179
1
 
2
 
! Отговори
Иван преди 11 години
На това момче Октай Енимехмедов, президента да даде орден "Стара Планина".
178
0
 
10
 
! Отговори
грозно преди 11 години
ами,ако това момче е болно защо го ритаха така,да сте видяли при задържане при покушение такова изстъпление,те го биеха защото го мислеха за българин,крайно време е при обществени прояви единствения език да е официалния по конституция-български,не може ли невин иванова да ни каже какво се говореше когато го ритаха ,защото май имаше нещо като *** и т.н. видяхте ли истинското лице на мюсулманите-тръгнал да обива човек пред жени,това си говореха,сякаш е нормално да убива,но само пред мъже..
177
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хехе как да дава показания задържания, след като те го пребиха от бой. Супер грозна гледка, уж интелигентни хора са там. Вързаха човека на земята и почнаха да го ритат.Нека съдят нападателя, но аз искрено се надявам и тези от НСО и другите, където го ритаха да си получат наказания. В край на сметка това може да е психично болен човек, то дори не знам дали се смята като опит за убийство, при положение че не е имало смъртоносни патрони. Дори не е стрелял. За мен тези от НСО са шайка бандити..