СДВР: Пистолетът, насочен срещу Доган, трудно ще убие

Намерени са и три патрона, но те не са опасни за живота
Обновена: 19 яну 2013 22:17 | 19 яну 2013 21:09,
269
СДВР: Пистолетът, насочен срещу Доган, трудно ще убие
На делегатите също може да им бъдат повдигнати обвинения. Снимка: БТА

Газовият пистолет, с който е нападнат лидера на ДПС Ахмед Доган, е малко вероятно да успее да убие, съобщи директорът на СДВР Валентин Йорданов.

Днес по време на Осмата конференция на ДПС 25-годишният бургазлия Октай Енимехмедов насочи срещу Доган пистолет, докато политикът четеше доклада си. Доган първи се защити и побягна, а секунди по-късно Октай Енимехмедов бе съборен и бит от делегати на ДПС. Директорът на НСО Тодор Коджейков обясни, че служители на службата са успели да разпръснат делегатите.

Открити са три патрона – два сигналнозвукови и един с "технически пипер" – използва се при нападения от животни.

Трите патрона не са смъртоносни, защото със звуковите може да бъде само уплашен човек, а с другия - да му залюти на очите, посочи Йорданов. По думите му все още не е ясно дали при боричкането или преди това долната част на пълнителя на пистолета е била счупена.

Пистолетът е технически изправен, но е малко вероятно да убие с него, допълниха от полицията.

Йорданов сравни днешния инцидент с нападението срещу кортежа на вътрешния министър Цветан Цветанов през септември. Тогава психичноболен устрои импровизирана засада на министъра и го заплаши с газов пистолет, но гардовете от НСО го обезвредиха.

Директорът на СДВР допълни, че тогава на нападателя са били повдигнати обвинения в едро хулиганство. По думите на Йорданов най-вероятно и в случая с Доган става въпрос за същото. Според шефа на столичната полиция обаче всичко е в ръцете на прокуратурата и обвинението ще реши какви обвинения да повдигне на Енимехмедов.

Йорданов обясни още, че на делегатите, които биха нападателя, може би също ще бъдат повдигнати обвинения, ще бъдат изгледани записите и те ще бъдат разпознати.

Енимехмедов е влязъл в залата със стар бадж, който наподобява тези за днешния форум. Йорданов цитира думи на младежа, който заявил, че е член на младежкото ДПС. Към момента задържаният не дава обяснения защо е извършил нападението. С него работят от Института по психология, каза още Йорданов.

Типът на поведението на Октай Енимехмедов и това, което е установено от разговори с негови близки и познати, показва, че става въпрос за младеж, който е търсил някаква реализация или изява, коментира шефът на СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цирк след цирк, дпс като съдръжник на герб не можа да измисли нещо по умно! Народе , ставай тези ни мислят за ***, да покажем че държавата това сме ние!!!
175
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Anonim .V vsiaka dirjava si ima problemi ,bilgarite ne gi smiatat za dirjava.Turcite ako zaminat zastoto Turcia priema i ***,bilgarite kolko ste ostanat?
174
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Циркова постановка. Боят също на нападателя.
173
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Anonimen Sprete s tezi "Turci de ne sa nikakvi turci da zaminavat ,stom sa v bg znaci saB i l g a r i aaaaa.
172
0
 
7
 
! Отговори
ivan.ynkov преди 11 години
До Анонимен Да ритат и бият 100 *** един паднал човек в безпомощност Това да е елит на партия Това е най големия срам -жалко че ще го гледа Европа и ще бъде негатив за България Просто ще ни мислят за жестоки хора за Европа това е българска партия -не на етническите турци анадолци
171
0
 
8
 
! Отговори
ИЗОБРЕТАТЕЛ преди 11 години
С тоя пищов капсалия нищо не направиха, а горкия пишман АТЕНТАТОР само изяде няколко ритника в сурата от своите. Мисля, че ако пищова беше воден и зареден с червена боя ЭФЕКТА щеше да бъде по-добър . . .
170
0
 
2
 
! Отговори
Мехмет преди 11 години
Аз турчин и не обича Доган. нищо не направиха и крадяха . .
169
0
 
5
 
! Отговори
Митко преди 11 години
ИНСЦЕНИРОВКА . . . лоошо изиграна, разбира се . . .
168
0
 
4
 
! Отговори
ПУК-УПУК-ПУК преди 11 години
Эфенди Доган започна с триковете на Помака-Трактор . . . сами да си се покушават . . .
167
0
 
4
 
! Отговори
смехурко:)))))))) преди 11 години
Колко много и ниско са паднали от ДПС лидерите скалъпен колаж за деца от забавачката:))))))))))))))) Старят се всячески да злепоставят България пред Света и да свалят ГЕРБ от власт със всички долно методи.
166
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До турчин антидоган,браво бе!!!!
165
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DA SE IZBIQT PO MEJDU SI NAI-DOBRE, NO TUK NQMA NIKAKVO ETNI4ESKO NAPREJENIE TUR4IN STRELQ PO TUR4IN, AIDE HOLYM BEZ DA NAMESTVATE I NAS
164
1
 
1
 
! Отговори
турчин антидоган преди 11 години
до 169..ето това твоето е *** провокация..не разбирате ли, че сами правите така всички да ходят при доган? ако учехте история, щяхте да знаете, че кърджали е част от източна румелия и е върнат на султана доброволно от българите след съединението..както и помашките области около доспат..това, което се случва днес, е закономерност..кога ще проумем заедно, че братята 'роми' са проблемът на всички ни?
163
0
 
0
 
! Отговори
hssk преди 11 години
:D :D :D :D :D
162
1
 
2
 
! Отговори
Не сте прави преди 11 години
Биха го съвсем правилно човека -- много слабо си изигра ролята.Ядосаха постановчиците, че лъсна нагласената работа и му теглиха един як бой за това, че не е бил по-артистичен.
161
0
 
0
 
! Отговори
hssk преди 11 години
До Цвети na pulno sum saglasen
160
0
 
3
 
! Отговори
Гацко преди 11 години
Освен с газов пищов, нападателят е бил подготвен и с гумен нож за всеки случай.
159
0
 
1
 
! Отговори
Оперета преди 11 години
Оперетъчния спектакъл беше слаб.Стреля, но няма патрони.После се намират патроните, очевидно подхвърлени -- това е най-смешното.Тъпите турци, толкоз могат да измислят. Виж жестокия побой на паднал беззащитен човек -- определено беше истински.Абе тези хора съвсем са оскотели!
158
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До турчин антидоган 166Пиши по-често по форумите, братко.
157
0
 
4
 
! Отговори
Не сме малоумни преди 11 години
Разбрахте ли сега как може една партийна конференция да се излъчва по всички телевизионни канали без да плати и една стотинка?! :)