Арендатор на язовир гърми с пушка по бракониери

Единият е прострелян в краката
27 фев 2013 11:45,
15
Арендатор на язовир гърми с пушка по бракониери
Снимка: Архив Булфото

Арендатор на язовир е прострелял бракониер, съобщават от полицията.

Случката се разиграла край водоем в землището на с. Нова Върбовка, Великотърновско.

Снощи, около 22,30 ч. 63-годишният Н. К. от същото село, заедно със своите съселяни 56-годишният С. К., и 55-годишният С. Б., и тримата известни на полицията за кражби, отишли за риба във водоем край селото, стопанисван от 39-годишният Д. Д., също криминално проявен, с условна присъда за кражба.

След като тримата хвърлили въдиците и уловили около 5 кг риба, Н. К. чул изстрел зад себе си и усетил болка в краката, след което видял към него да се приближава стопанинът на водоема, придружаван от 28-годишен мъж от същото село.

39-годишният арендатор прибрал улова и въдиците на неканените риболовци и поискал да закара пострадалия в болница. Той обаче отказал и Д. Д. ги закарал в домовете им.

Днес простреляният мъж се почувствал зле и отишъл в горнооряховската болница. Едва тогава медицинските служители сигнализирали за случая в полицията. След преглед в Спешна помощ – Г. Оряховица и направена рентгенография е установено, че Н. К. има сачми в краката, в областта на прасците.

Той е настанен за лечение в горнооряховската болница, без опасност за живота.

Арендаторът е задържан за срок до 24 часа.

Оръжието, законно притежавана ловна пушка, е иззета. В полицейското управление в Стражица е образувано досъдебно производство за употреба на огнестрелно оръжие, без да се предприемат необходимите мерки за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
ГГГ преди 11 години
До РРРЕ тва е коментар :) А.С.А.Б
13
1
 
6
 
! Отговори
РРР преди 11 години
Какви са тези закони бе??? "без да се предприемат необходимите мерки за сигурност при стрелба на група *** бракониери..."? Едно време *** с бертолетова сол и сачми са ги пуцали по нивите и бостаните когато са крали. Това са МЕРКИТЕ ЗА СИГУРНОСТ!!! Да си пазиш земята и реколтата и семейството и да застреляш всеки хъхрещ *** понечил към твоето...! Това ако е в САЩ, ЮАР, Австралия, Нова Зенландия, канада и т.н. нормални държави нямаше и да я има тази статия, а само статистика. A.C.A.B!!
12
2
 
5
 
! Отговори
! преди 11 години
<водоем край селото, стопанисван от 39-годишният Д. Д., също криминално проявен, с условна присъда за кражба.><Оръжието, законно притежавана ловна пушка, е иззета> Нещо не разбрах как е осъден макар и условно, а има законна пушка, кой знае колко пари и банкети е направил на някой КОСаджия да му издаде разрешително.. Е затова няма да се оправим още 10000 години, а Буда се изцепи че сме готови да браним Шенген.. Скрий се бе *** !
11
3
 
4
 
! Отговори
банкеръ преди 11 години
Не съм чувал гладкоцевно оръжие да може да се ползва за охрана,още повече нощно време,стрелба направо на месо.Верно е,че кражбата е поминък,но законите са такива и арендатора ще гризка дръвцето.Едва ли оръжието е законно,което утежнява вината.Тук 240 души в парламента имат също вина,защото те пишат законите нали така.
10
1
 
11
 
! Отговори
Янки преди 11 години
Внимание ! Частна собственост ! Стреля се на месо !
9
0
 
5
 
! Отговори
АМАН преди 11 години
***!!!!!! Евала на Човека. Сега човечеца който си Бранил Водоема ще го отнесе... на Хората им Писна от Простаци изпили Две Ракии и мислейки се за Мъже обикалят и Вредят на Хората... Гадни Човекоподобия нямащи нито Чест камоли Морал... в България явно е Гордост да си ПРЕСТЪПНИК... Без Чест ли си Правят ти Чест - на гости у дявола
8
1
 
3
 
! Отговори
az преди 11 години
А дали бракониерите са използвали въдици или мрежи!
7
1
 
10
 
! Отговори
игнат преди 11 години
то май,в България са останали само криминално проявени.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
EMI ZA6TO NE E ZANESAL TIGAN OLIO I BIRA EMI STRELY PO HORATA
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брей, какво високо ниво на самоуправление по места крадци наказват крадци! Къде да беше така и във властта. Цъ, там се покриват взаимно.-
4
2
 
9
 
! Отговори
оху боху преди 11 години
АРЕНДАТОРА Е СБЪРКАЛ ТРЯБВА ДА ИМ НАЛОВИ РИБАТА ДАЖЕ И ОПЕЧЕ СЪС БИРИЧКА И ИЗПРАТИ С ПЕСЕН ТА ТОВА СА ПРЕСТЪПНИЦИ СПОРЕД МЕДИИТЕ БОГОПОМАЗАНИ КОИ Е ТОИ АРЕНДАТОР МЪЧИ СЕ С ТРУД ДА СИ ИЗКАРВА ПРЕХРАНАТА
3
1
 
37
 
! Отговори
Андрешко преди 11 години
Значи,крадците на свобода,окрадения - в зандана?Ей затова са протестите.
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Селски екшън с участието на собственик на водоема-мутра и апаши-***:)
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Снощи, около 22,30 ч. 63-годишният Н. К. от същото село, заедно със своите съселяни 56-годишният С. К., и 55-годишният С. Б., и тримата известни на полицията за кражби, отишли за риба във водоем край селото, стопанисван от 39-годишният Д. Д., също криминално проявен, с условна присъда за кражба.....................................................................................................Каква Европа ви гони? Поне 600 год тази територия няма общо с Евроа.