Брендо не е бил заплашван, твърди адвокатът му

По три версии работи полицията за отвличането на детето
Обновена: 5 мар 2013 14:28 | 5 мар 2013 14:28,
76
Брендо не е бил заплашван, твърди адвокатът му
Евелин Банев-Брендо. Снимка: БТА

Евелин Банев-Брендо, чиято 10-годишна дъщеря беше отвлечена тази сутрин пред дома й в кв. Бояна, не е бил заплашван, твърди неговият адвокат Ина Лулчева пред bTV.

„Не е споделял с мен, майката на детето – Моника, също не е споделяла да са имали заплахи или притеснения. Шок ми е това, което чухме днес. Варианти са за пари, другият е някакво лично изнудване спрямо него“, добави тя, като уточни, че не е имала повод да смята, че може да бъде изнудван лично.

Този, който го нарече „кокаинов крал“, да отговаря за това, защото твърдя, че това предизвика до голяма степен случилото се днес, смята Лулчева.

„Когато твърдиш, че някой се занимава с тонове наркотици и държи контрабандата с наркотици в цяла Европа и половината свят, естествено, че се предполага, че той разполага с едни милиарди, които защо да не ги вземат чрез детето му“, категорична е тя.

Още по темата
Лулчева подчерта, че Брендо никога не е имал обвинения за наркотрафик в България.

„Той твърди, че в Италия не е извършил нищо и ще се бори, че не е виновен. И в момента делото там трябва да върви. Но той няма никакво намерение да се признава за виновен, защото това е становището и на италианските адвокати, че няма никакви данни за участието му в тази група“, категорична е защитничката на Брендо.

Общо три са версиите, по които полицията работи, предаде БНТ. Една от тях е виновникът да е именно Брендо с искане да бъде освободен от затвора и да се върне в България.

Друга версия е отвличането да е опит за сплашване на Евелин Банев да не издава информация, свързана с делото за международен наркотрафик в Италия. Третата версия са стари задължения на Брендо.

Похищението е извършено от професионалисти, които добре са планирали отвличането. разследващите очакват джипът, с който беше похитена 10-годишната дъщеря на Брендо, да бъде намерен опожарен. Записите от охранителните камери на къщата, пред която стана отвличането, вече са разгледани от разследващите.

 Банев беше арестуван при голяма международна операция, наречена "Кокаинови крале" през май миналата година. Тогава той беше обявен за кокаинов крал от вътрешния министър Цветан Цветанов.

В изпълнение на Европейска заповед за арест нашите власти периодично го водят в Италия, където през март започва съдебен процес. На 15 февруари у нас Банев беше признат за виновен по делото за пране на пари и за организиране на престъпна група. На първа инстанция е осъден на 7 години и половина затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Предложение 67дете било, а наште не са ли деца - защо да се дават пари за търсене на дете на мафиот , а за изчезнали Съвестин никой не си помръдна пръстаКой уби сестрите Белнейски?Какво ме боли за изчадието на Брендо Да си го търси майка му - дето се е търкаляла с убиецЩо ги раждате , бе - тия са зверове- отвличат деца, убиват жени , измъчват мъже какво да се чудим безразлична ми е съдбата на наследницата на наркоимпериятаДа се затрият и те и семката им.
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво бе, за това ли ви плащаме - да търсите под вола телеКой е тоя брендо, та чак и три версии да му плащаме Който нож вади, от нож умира - това е версията Полицията да намери кой открадна на комшията хладилника, че хората са гладни и техните деца плачат от глад - а да не ни занимават с разни мафиоти - босове и прочие отрепкиСрамота, бе Какво ги пазите тия ***..раси
63
0
 
4
 
! Отговори
Непознат преди 11 години
Седем години затвор за милиардер, колко смешно звучи! Браво!И след седем години милиардите се утрояват и след себе си сумати жертви.
62
0
 
5
 
! Отговори
ПРЕДЛОЖЕНИЕ преди 11 години
ХУБАВО пуснахте ПОМАКА-ТРАКТОР, ама пуснете и НАГЛИТЕ, килърите, Пешо-сумиста и да се върнат братя галеви и започват поръчкови убийства и отвличания безчет . .
61
1
 
5
 
! Отговори
hohoboho преди 11 години
Чудя се дали Овчаров, Станишев, Доган и мн други са по-малко престъпници от този ***.Баси абсурдите в тази държава крадливи политици, ненаказани бандити и ченгета които отвличат.
60
2
 
4
 
! Отговори
Предложение преди 11 години
Ако дори отвличането на дете е повод за разногласия и нееднозначни коментари, то не е ли време новинарските сайтове да прекратят коментарните си рубрики. Свободата на изразяване на мнение след официалните новини формира една доста тъжна картина създавана от "странни" хора със спорни качества.
59
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Притеснявам се за дъщерите на Буда и Цвък! Че там едни милиарди се въртят!
58
0
 
7
 
! Отговори
неразбрал преди 11 години
В първите статии пишеше , че бандитите са били въоръжени с калашници , но са стреляли с макаров...Сещам се за едни такива служби , ама.
57
0
 
8
 
! Отговори
500 преди 11 години
До Анонимен 49 Да, ама не се връща на децата и не трябва да се връща на тях. Когато опандизят Маджо и *** - дедесари / наглите са нищо в сравнение с тях/ и когато им отнемат къщата в село Мрамор от 800 кв. м. и луксозния джип БМВ 6-ца - последен модел и изпраните милиони, тогава ще я има България. И техните покровители също. Е на тях защо не им се връща? Защото имат силни закрилници, които ни се присмиват на всички нас, които работим за хляба!
56
0
 
8
 
! Отговори
73737 преди 11 години
Някой да се съмнява , че пак са самесени полицаи?
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много е гадно , а нали Цвъко каза че няма вече отвличания...
54
1
 
6
 
! Отговори
500 преди 11 години
До Анонимен за бандитите наистина не трябва да има прошка, но децата на бандитите - 12 годишно непълнолетно дете ??? Абсурд е дете да плаща за грешките на баща си. Всъщност Банев е дребна риба в сравнение с Маджо например и неговите покровители - червените гадни комунисти - еничари, които продължават да толерират престъпниците - олигарси, създадени от тях, вкл. винаги ненаказаните дедесари - *** с къщи от по 800 кв. м. в центъра на село Мрамор.
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази Ина Лулчева явно е адвокат на мафията. Нали и адвокатите са се специализирали /бракоразводни дела, наказателни, имуществени и т. н./ За тази явно е останала позицията - адвокат на мафията. доколкото си спомням тя се занимава само със знакови дела.
52
0
 
3
 
! Отговори
до психолог преди 11 години
толкова сте *** герберските драскачи, че не можете да измислите едно интересно изказване като хората - цял ден копи-пействаш една и съща скучна глупост под всяка новина. добре че е уЙкилиикс и СИМО, че да научим, кои са мандраджиите на демокрацията и кви ги вършат.
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шива чисти всичко по пътя на Буда, шшшш
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Jal mi e za momicheto, no za mutrata - ne.Neka vidi kak e chustvoto da zagubish blizuk.Sus sigurnost dostatuchno puti go e prichinil veche na drugi hora.
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
който и да го е направил не е мъж та дори и мафиот от класа. има си други начини. да посегнеш на дете е най-*ото изпълнение.
48
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За бандитите ,прошка няма !
47
0
 
4
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Анонимен 48Тя е служебен защитник, поне така казва.
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до НАГЛИТЕ-2Лулчева също има милиони ,и не са нейни ,а НАШИ!