Все още не е искан откуп за отвлечената Лара

Похитители били с маски тип чорап, за 2 мин. отвлекли детето
Обновена: 5 мар 2013 20:31 | 5 мар 2013 20:31,
93
Все още не е искан откуп за отвлечената Лара
Снимка на похитената Лара в полицейска кола. Снимка: Булфото

Все още няма и следа от отвлечената 10-годишна дъщеря на Евелин Банев-Брендо. Няма и поискан откуп, съобщи БНТ.

Лара беше похитена тази сутрин към 7.30 часа на столичния бул. „Александър Пушкин“ пред дома на Брендо. Трима маскирани препречили пътя на охранителя, който предавал детето на шофьора, за да го закара на училище. Похитителите стреляли по охранителя и отвлекли момичето с джип BMW Х5.

От записите на охранителните камери разследващите разбират, че самото отвличане трае по-малко от две минути. Похитителите са високи, едри, добре сложени мъже с черни маски - тип чорап на главите, и не могат да бъдат разпознати. Номерата, монтирани на BMW-то, са били откраднати от стар автомобил "Мазда", регистриран на името на възрастен човек.

Още по темата
 32-годишният шофьор на Лара - Борислав Ценов, е ранен със счупено бедро и белодробна контузия. Мъжът е опериран във Военна болница и няма пряка опасност за живота му.

Разследващите работят по няколко версии. Едната е, че отвличането е инсценирано от самия Банев, за да получи разрешение на свобода да чака развоя на процеса за трафик на кокаин, който само след дни започва в Италия.

Предполага се още, че отвличането на детето може да е предупреждение към Брендо да не говори пред съдиите в Италия за по-високите нива в трафика на кокаин от Латинска Америка за Европа.

Поръчка от кокаиновата мафия в Южна Америка заради провалена доставка също може да е причина за отвличането, твърдят криминалисти пред БНТ.

Разглежда се и версията, че похищението е заради стари неуредени финансови сметки на Банев, свързани с първата частна компания за предоставяне на ипотечни кредити.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
2
 
! Отговори
ЗАБЛУДЕН преди 11 години
100% ДЖИПЪТ Е КРАДЕН, но колко ли такива джипове има в бг - не са повече от 200 . . .
71
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Току що от Позитано 20 дойде новина. С.Станишев е предложил Алексей Петров за министър на МВР. Той бил от кабинета в сянка, а другото важно предложение е Р.Овчаров за министър на енергетиката и социалните въпроси. Това е скъпи сънародници, нали това искаше обществения съвет от Орлов мост
70
1
 
2
 
! Отговори
сами да си го търсят преди 11 години
До Анонимендокога парите на данъкоплатците ще отиват за защита на сигурността на мафиотите и децата имБрендо не е плащал данъци, сега защо държавата да му търси дететоТолкова деца изчезнаха и да не би Брендо и Брендовица да ги търсятда си се оправят сами - като толкова са важни, та не дават данъци, а търгуват с живота на дацата на БългарияВън - търговците на дрога и семействата им
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дреме ми за котилото на брендокакво ме интересува какви мръсотии му се случват и той като участва в тази игра, да не създава децаи без това са гененично непълноценни
68
0
 
2
 
! Отговори
Апостола преди 11 години
Точно това са казали германците ммда точно това BBC News bbc.co.uk/news/world-europe-21653092
67
0
 
3
 
! Отговори
Апостола преди 11 години
И колко били вкарани в затвора от арестуваните 25 човека съдени за убийства и отвличанията през последните 5 години ???? И на какво им мирише на Германците за нас?? Вие ли ще отговорите на вашите читатели или да им кажа АЗ Апостола ?
66
0
 
3
 
! Отговори
Апостола преди 11 години
Днес БГ прочетохте ли новината от колегите ви от BC News/ bbc.co.uk/news/world-europe-21673340 И какво казва Германия в неделя за България???? Да последното изречение от статията точно то!!!! Айде да ми отговорите вече какво ще реши Европарламента за Шенген. ПОНЕ МЛАДИТЕ МОЖЕМ ДА СЕ СПАСИМ ВМЕСТО ДА ЧАКАМЕ ДЪРЖАВАТА ДА СЕ СТАБИЛИЗИРА
65
0
 
3
 
! Отговори
банкеръ преди 11 години
Едва ли ще му искат откуп,по скоро ще плаща грехове на баща си.Всяка жаба кръв ***.Брендо,като знае ,че има слаби места къде е тръгнал.Просто хората занимаващи се с такъв бизнес нямат скрупули.Хич не им дреме дете ли е или ченге.Едва ли полицията ще помогне.
64
0
 
1
 
! Отговори
Бела преди 11 години
До Обикновен ЧовекОтговорът на твоя въпрос е: Мъжки полов орган!!!
63
1
 
2
 
! Отговори
Обикновен Човек преди 11 години
Що за женски полов орган трябва да си, за да посегнеш на дете. Мишоци.
62
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко падна и отвличанията започнаха.
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква е тази държава , какво е това чудо! Да не може да се справи с престъпността и богатствата й да са при престъпници. Позор за този народ и за това управлние!
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До кога парит на тази държава ще са в ,мафията и докога прстъпницит ще са все на свобода и ненаказани. За това трябваше да стачкувате. При Станишев отвличанията бяха жднвие. Почна се. Писна ми от тези престъпници.......и от тази прстъпна държава. Когато видя нещо луксозно си мисля, че е престъпно. Толкова зле живеят всички хора в тази страна!
59
5
 
5
 
! Отговори
Ариана преди 11 години
БКП идват, очаквайте отвличания поне един път в месеца.
58
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Децата с нищо не са заслужили да ги отвличат, чиито и да са те.
57
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брендо трябва да мълчи , за високите етажи на наркобизнеса - стигащи до Борисов!Защо го търсят в чужбина и обявяват арестуването му ,а е закрилян в Българияб?
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледайте с Поли Пантев какво стана и си представяйте и с този какво ще стане!
55
9
 
9
 
! Отговори
Чичо преди 11 години
Защо пуснахте ПОМАКА-ТРАКТОР от затвора, защо не хванахте и спящите им клетки, защо, защо ... Сега пак почват поръчковите убийства и отвличания на КОМУНЕЗИТЕ . . .
54
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да излезе Цвинокио СЕГА и да обясни как и защо се случват такива неща след като Той лично врякaшe по всички медии че сме "преборили" организираната престъпност и че отвличанията ги е правил едва ли не Станишев и Ал.Петров.Сега когато петров е ИЗВЪН ИГРАТА а много от хората му са в затвора НЯМА кой друг освен ХОРАТА на Борисов и Цветанов да я вършат тази работа.
53
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И аз имам дъщеря на 10 год...И единственото,за което се сещам в момента е,че това е едно още много малко и все още неопорочено създание! А не искам да си представям какъв стрес изживява! Никой не си избира родителите!