Полицията издирва извършител на телефонна измама

86-годишна търновка дала 2 000 паунда на непознат мъж
5 май 2013 11:19,
34
Полицията издирва извършител на телефонна измама
Снимка: МВР - Велико Търново

Служители на полицейското управление във Велико Търново работят по разкриването на извършителите на телефонна измама, съобщиха от полицейския пресцентър.

Вчера 86-годишна жена от В. Търново е станала поредната жертва на телефонните измамници, които използвали познатата вече схема „пари за операция на близък”. Пред входа на жилището си тя предала сумата от 300 лв., 2 000 британски лири и 100 швейцарски франка на непознат мъж.

Намиращите се в близост камери за видеонаблюдение уловили образа на мъжа, който взел парите.

Полицейските служители молят гражданите, които имат информация за самоличността и местонахождението му да сигнализират на тел. 112, 062/ 62 01 51, или в най-близкото управление на МВР. Анонимността им е гарантирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
0
 
! Отговори
мама Божка преди 10 години
Като чета колко лесно си дават парите тия хора,направо ще ида да дадат и на мен малко. Още ли не са свършили простите хора?
22
0
 
8
 
! Отговори
Коментатор преди 10 години
Търси се стилно и елегантно облечен мъж с атлетично телосложение. По време на престъплението носи коремни възглавнички и фланлека Jack Daniels за заблуда.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До сашо напротив прилича на боко мутрата ;)
20
3
 
2
 
! Отговори
сашо преди 10 години
тоя ми прилича на станишев
19
0
 
4
 
! Отговори
мани, мани ! преди 10 години
Познават ги със сигурност, но нали си взимат техния процент за протекция...То какво ли не мислиха тези *** - части и ленти за комбайни ли не продаваха? Пари за 'спешни' операции ли не събираха? На кой ли не плащаха за мними ПТПта с вина на роднината? Сценариите са няколко и основни, но хората така и не свикнаха да не се подлъгват...А тези същите *** са на свобода и никой не ги е прибрал на топло.За какво слушате телефоните тогава? За компромати ли?!
18
0
 
5
 
! Отговори
Селянин преди 10 години
Тези които извършват тези измами са от с.Ветово и от Горна Оряховица? До сега горяха бабите в цялата страна без окръг Велико Търново. Сега пламнаха и Те? Предполагам, че МВР Велико Търново си познават лицата извършващи тези престъпления?
17
6
 
0
 
! Отговори
joro преди 10 години
uj babite nqmali pari,i toq e ebati karuka,nevijdali 4e ima kameri
16
2
 
8
 
! Отговори
до 20 преди 10 години
Каква корупция, бее?!!! Пише за операция. Ти от сега имаш объркани възприятия, ако доживееш до 86, като жената, дали ще бъдеш по-адекватен?@7То е ясно, че я деца, я внуци на жената, немили-недраги опъват каиша в чужбина и пращат на майка си, за да има за храна и лекарства. И на теб ти пожелавам такива грижовни да са децата ти, ама се съмнявам, че на злобен човек чедата ще са човечни.
15
2
 
11
 
! Отговори
не че нещо, ама... преди 10 години
И НЕКА ИЗДИРВАНЕТО ЗАПОЧНЕ.... СЕГА !!!Искате ли жокери къде е заподозряния?Попитайте ЦЦ - той използва цялата СРС техника за изфабрикуване на компромати срещу тоя или оня, но не и да защитава народа си от крадци,тарикати,измамници и всякаква подобна ***.За това ли са им доставили тая техника?Нали уж можело да се локализират къде са с голяма точност?!Едва ли обаче ще си мръднат пръста да го хванат, а ако тоя се издъни и го гепят ще ореват околието колко са добри и как милеят за народа си.
14
2
 
26
 
! Отговори
обява преди 10 години
граждани ако засечете този човек ,го пребийте до смърт и много ви моля не звъннете в полицията за да харчи гориво което плащаме от нашия джоб , така или иначе тя нищо не върши да не си увеличаваме разходите от разходни на клоуни с униформи и да пълним хазната и на нищоневършещия съд , запомненте власта е във ваши ръце
13
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имала - дала. Да я съдят сега за опит за корупция.
12
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Със шкембе очила ланец и гривна с пръстени. Всеки трети е заподозрян.
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 13То е достатъчно да имат 1 човек в банката (всеки обикновен служител има достъп до информация за сметките на не-фирмените клиенти) и 1-2 в полицията, които да осуетяват разследването или поне да ги предупреждават, ако стане напечено. Искаш да ми кажеш, че всеки "бомбаджия" и всеки, дръзнал да заплаши политик анонимно го разкриват на същия ден, но тези групи, които от 10 години си развиват дейността, тях не могат да ги открият със 100 000 000 лв. бюджет за СРС ?
10
5
 
24
 
! Отговори
Костов преди 10 години
Няма по *** народ от българския!Всеки ден изгаря по някой пенсионер, постоянно се говори и пише за това, ама те продължават да дават.....
9
0
 
10
 
! Отговори
chalakoff преди 10 години
това е Веско ..от Люлин (софия) беше по Чикаго 10тина години .
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***, а? На чист *** Балкански ми прилича на снимката. Действат в комбина с Полицията и с Банките- от Банките получават информация за това кой е теглил скоро пари или има по леснодостъпна (неспестовна) сметка, а от Полицията получават нарочно закъсняла реакция и прежревременно прекратени разследвания. Неслучайно ако искате да теглите сериозна сума пари трябва да заявите в банката ТРИ дни предварително-през това време информацията се пре/о/дава и се организира схемата
7
2
 
29
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Има ли хора от Търново във форума - помагайте - тези пари сигурно са и пратили децата или внуците работещи в чужбина.Направете добро на този светъл празник - стига сте хулили.Със сигурност не е отишла до ченч бюро да си превалутира пенсията.
6
6
 
22
 
! Отговори
оооох, мъка,мъка ! преди 10 години
Пак подозирам PR тука. Не случайно са писали видовете валути за да се създаде впечатлението, че БГ пенсионери са богати и си имат всичко и дори в излишък...Имат си ама реститутите.
5
1
 
13
 
! Отговори
друго предложение преди 10 години
Полицията да земе да дава неква награда! Разбира се сумата да е пропорционална спрямо престъпника или престъплението - в дадения случай мисля, че би било подходящо нещо между 50 и 200 лева. А относно анонимността ... всички вече много добре чухме кой какво си говори в кенефите...така 4е да земат да си заврат изявленията някъде на "сянка"(при условие, че са останали не осветени места!).
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цецо Ушенцето да го намери.