Задържан е мъж, издирван с Европейска заповед за арест

Заловеният е организирал трафик на хероин
11 май 2013 12:18, Петя Славова
9
Задържан е мъж, издирван с Европейска заповед за арест
Снимка: Булфото

Служители на Главна дирекция "Национална полиция" и Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" са задържали 47- годишния перничанин С.К., по прякор Драгановеца, съобщи пресцентърът на МВР. Операцията е във връзка с издадена на 19 март т.г. Европейска заповед за арест от районния съд в Гьотинген, Германия, за организиран от него трафик на 4 килограма хероин през септември 2011 г.

През същата година при съвместна полицейска операция на ГДБОП и Федералната криминална служба, в района на град Гьотинген, е бил задържан българинът Н.К. /53 г./, куриер на дрога. Заедно с него са били задържани и двама чужди граждани - получатели на стоката. При претърсване на автомобила, управляван от Н.К., в специално изграден тайник в акумулатора, са били открити 4 килограма хероин, припомнят от МВР.

В резултат на съвместното разследване е било установено,че организатор на групата, която пренасяла наркотиците от Турция през България за Германия, е Драгановеца - криминално проявен и осъждан за трафик на наркотици, изнудване, притежаванена незаконно оръжие и други престъпления.

На 26 ноември миналата година на територията на Перник служители на ГДБОП са задържали С.К. и Д.Д. /44 г./, по прякор Котарака, от Добрич, също криминално проявен, посочват от МВР.

В автомобила на Д.Д., паркиран в дома на Драгановеца, в специално изграден тайник, обшит с олово, са били открити 70 пакета с кафяво прахообразно вещество, реагиращо на хероин, и с общо тегло от около 36.5 килограма.

По случая е било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 а от НК, под наблюдението на Окръжната прокуратура - Перник. Към момента С.К. е задържан за срок до 72 часа и е предаден на следствените органи, информират от МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
16
 
! Отговори
ХЕРОИН преди 10 години
До ?????Тази присъда си я изтърпя преди около 1,5 години ! До преди 1 месец беше в затвора по делото за 36,5 кг. хероин , но го бяха пуснали под гаранция от 30 000 лв. да се лекува ... Кой ли е взел пари ... Задържан с 36,5 кгл хероин - под гаранция ?!?
5
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига майтапи, м с тез кокошкари! Кога ще задържат и Боцко и Цвъцко?
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За какво ще го съдят човека???Все още никого не е разчленил!!!
3
2
 
8
 
! Отговори
бгсъдия преди 10 години
до 170 пакета дрога не е основателна причина за задържане под стража
2
3
 
19
 
! Отговори
????? преди 10 години
Какво става ?Та Драгановеца , по официални документи , лежи в Бобов дол в Затвора .Как може да е задържан след като изтърпява Присъда ?Какво се случва в тази България ?
1
0
 
25
 
! Отговори
чадър преди 10 години
На 26 ноември миналата година го хванали в България със 70 пакета и започнали разследване, а човека си на свобода и си действа.Добре, че германците са стигнали до него, та да го задържат и съдят.