Спипаха "дизайнерска дрога", предлагана като соли за вана

Петима са в ареста, продавали в магазини в София и Бургас
18 май 2013 12:25,
20
Спипаха "дизайнерска дрога", предлагана като соли за вана
Снимка: МВР

 Антимафиоти разбиха магазини на територията на София, Бургас и к.к. Слънчев бряг, които предлагат различни по вид опаковки с психоактивни вещества, известни като “дизайнерски наркотици”, съобщи МВР. Арестувани са петима чуждестранни граждани. 

 
Общото количество на иззетите единични опаковки е 698, с тегло от около 0,5 кг пресована суха растителна маса. В хода на разследването са открити още везни и множество празни опаковки. Веществата били предлагани под формата на “соли за вана”, “ароматен и билков тамян”, като цената за една опаковка варирала между 15 и 60 лева, в зависимост от вида и грамажа.
 
От извършените експертни справки станало ясно, че в част от опаковките се съдържа наркотичното вещество JWH-018. Предстоят допълнителни експертизи на иззетите вещества.
 
Задържан е собственикът и управител на магазините в България Я.Р. на 43 години, криминално проявен за притежание на наркотици и със статут на продължително пребиваващ на територията на страната. 
 
Спецполицаите са задържали и служителите на магазините - криминално проявените К.М. на 25 години и Ю.А. на 35 години - и двамата с регистрации за наркотици, А.М. на 50 години - със статут на продължително пребиваващ на територията на страната и А.П. на 32 години. 
 
Действията по разследването продължат.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
1
 
! Отговори
шмъркан преди 10 години
pure gold - много е готино
17
2
 
5
 
! Отговори
Параход с комин преди 10 години
Прочетох, че тази гадост е разрешена в Турция донякъде, а забранена дори в Австралия.
16
5
 
5
 
! Отговори
jazo преди 10 години
руснаци и украинци са собствениците не6тата са хубави ама малко държат и вредат троино пове4е не си залужава...
15
5
 
22
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
Браво на нашите кратунковци милиционери,благодарения на хербицидните им акции направиха хероина по- евтин от тревата!О тъпота, твоето име е милиционер!Вместо хората да пушат полезни билки се тровят с химикали!
14
5
 
37
 
! Отговори
Хммм преди 10 години
Магазините им в Слънчев Бряг работят от поне 3 години, този в Бургас от 2 години. Всички те са централни места и няма как да не се забележат. Никой до сега не ги е закачал, дори по телевизията са правени репортажи и НИЩО. Интересно съвпадение, че ГЕРБ паднаха и ги подгониха. Вероятно някой гербер ги държи или прибира комисионна.
13
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не съм запознат какво е дизайнерска дрога.Вероятно е по-красиво опакована.Цигарите и те са дрога,ама законна.Алкохолът също е дрога.
12
3
 
14
 
! Отговори
Жалко преди 10 години
Магазините Nirvana предполагам са това. Там си се продаваше съвсем нормално и касов бон ти дават.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
youtube. com/ watch?v=sTdxH-pJf5QКак може хората да имат смелост да пробват такава помия ?
10
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Потърсете , в youtube за тези въпросни соли за вана как хората се превръщат в зомбита , някакъв човек на паркик изяжда лицето на друг и куп още подобни извратени случаи. Който е издал разрешително за да се продават тези неща да бъде съден и в затвора !!! Това си е чисто престъпление срещу човечеството .
9
1
 
13
 
! Отговори
. преди 10 години
Сега пак се пускат и след някоя друга година пак четем за тия "проявени" господа. А от къде са не разбрах ,защото в Испания , Италия , Франция , Гърция , Англия и т.н. когато българин направи нещо в във вестниците не пише един чужденец , а българин , вие защо не пишете откъде са тия , как се казват и защо не ги снимате нали уж работата ви е да информирате !?
8
1
 
11
 
! Отговори
Боби преди 10 години
"статут на продължително пребиваващ на територията на страната. ".И какво се оказва-всичките *** с криминални досиета,но на свобода.*бати правосъдието,е*ати държавата......
7
2
 
20
 
! Отговори
Митьо преди 10 години
Шефовете в Сл. бряг бяха някакви украинци, а заради тези "наркотици" доста чужденци попаднаха в болниците за радост на нашите медици, които усложливо им продаваха банки с глюкоза за по над 1000лв., за да точат застрахователните компании. Самата логика е, че се продаваха като чайове и ако ги бяха забранили трябваше да забранят всички вносни чайве. Явно все пак са намерили забранени вещества и дилърите по морето могат вече да бъдат спокойни, че изловиха конкуренцията.
6
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И к'ви арести, к'ви пет лева след като няма нищо нелегално като химикали.Само в БГ ушевите правят "спец" акции за някакви глупости.Някой да е чул за разбира амфетаминова лаборатория през последните 4 години?!
5
4
 
28
 
! Отговори
Боб Марли преди 10 години
аз предлагам нашата полиция да се преименува. Например вместо "Полиция" да се нарича "Отдел за борба с растенията". Човек като чете полицейските сводки и новини, че то само се хвалят как са заловили 10 саксии с марихуана или "криминално проявен с 0.5 грама листна маса рагирала на марихуана". Сега пак заловили полвин килограм треволяк и айде отново в новините.
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Повече от 3 години ги има,по-добре късно.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
abe tia rusnazi li sa?
2
8
 
31
 
! Отговори
asd преди 10 години
До ...Емии шефчето вече няма да е премиер и ни погнаха...
1
2
 
43
 
! Отговори
... преди 10 години
браво след 3 години работа в сл. бряг решиха че трябва да ги затворят :))))))))))))))))))))))))))))))))))))