Деветима с обвинение след нападението над БФС

Те са с мярка "задържане под стража"
30 юни 2013 17:34, Петя Славова
19
Деветима с обвинение след нападението над БФС
Снимка: БТА

Общо 17 души са били задържани днес в СДВР в хода на специализираната полицейска операция след нападението над централата на БФС, съобщиха от МВР.

На деветима са повдигнати обвинения по чл. 325 от Наказателния кодекс /хулиганство/ и чл.216 /за унищожаване и повреждане на имущество/.

Още по темата

На трима от тях са повдигнати обвинения за опит за палеж. Седем от деветимата са задържани, а двама се издирват. За всички тях е постановена 72 - часова мярка"задържане под стража". Останалите са разпитани като свидетели.

Действията по разследването продължават. Работи се по издирването и установяването и на други лица, участвали в инцидента.

Малко по-рано този ден от полицията съобщиха, че са задържани 15 души. Инцидентът се случил по обяд на 29 юни, когато привърженици на столичен футболен клуб са се събрали в района на езерото "Ариана".

Друга част от тях са се движели по ул. "Цар Иван Асен Втори". Около 12.00 часа двете групи са се събрали пред централата на БФС и са започнали да хвърлят камъни, предмети и пиротехнически изделия.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Мандраджий преди 10 години
Абе, бедняци, защо откраднахте колелото на охранителя?
15
5
 
3
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРАСЕТА ПРОСТИ СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ ??
14
4
 
5
 
! Отговори
1968 година ЦСКА -“Л преди 10 години
Геният на Георги Аспарухов и Сашо Костов осигурява историческата победа със 7:2. Драмата настъпва два месеца след мача. ЦК на БКП е объркан, след като дори Би Би Си отбелязва успеха на Левски с думите: Отборът на народа победи отбора на властта със 7:2. Тези думи принуждават властта да предприеме мерки. През януари следващата година Левски е поставен под шапката на Народната милиция.
13
2
 
3
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
Въпрос - сега, след 10-ти Ноември, много се говори за намесата от Ваша страна и от страна на други ръководни кадри от БКП в българския спорт и по-специално във връзка с привилигированото положение на ЦСКА. Не смятата ли, че тази намеса беше погрешна?ген. Джуров:- В никакъв случай. Армейският спортен клуб беше и остава носител на социалистическия морал и един от символите на успеха на Народната власт. Знаете, че преди победата на Деветосептемврийската революция във спорта и най-вече във футбола преобладаваха буржоазно-фашиски елементи. Народната власт не можеше да допусне това. Времето беше
12
2
 
4
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
октомври 13, 2011 Днес ESPN официално заяви, че Левски е отбора на българския народ, а нарече ЦСКА комунисти и отбора на всяка власт. soccernet.espn.go/columns/story/_/id/968067/first-xi:-a-burning-hatred?cc=3888
11
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Левски има три титли до 1944 година! За 30 години - три титли! След това идват Драгойчева и Солаков и нещата се обръщат!
10
15
 
3
 
! Отговори
до 6 преди 10 години
Ние наистина сме били крадци на таланти! Познай какъв некадърник е бил Гунди щом не сме го откраднали!? И тук не визирам липсата на шофьорски качества а на това че най-великият му гол е в приятелска среща! Добре че е била комунистическата пропаганда да го направят легенда! Почивай в мир Никола Котков! Убиецът ти ще си получи заслуженото!
9
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
исти да имаш да вземаш ЦСКА е велик отбор
8
5
 
4
 
! Отговори
Духангелес преди 10 години
До ИстиМноооооого си смел, браво. Жалко само, че се ограничаваш по форумите. Все се надявам да дръпнеш тази реч някъде на живо.
7
9
 
7
 
! Отговори
Българин преди 10 години
БФС и БСП трябва да бъдат свалени. Колкото по- брутално- толкова по- добре! Да им е за урок, че с масите не можеш да се подиграваш!
6
3
 
14
 
! Отговори
Perukata преди 10 години
Az Sam na Slancev Briag,Nazdrave
5
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това пак е сценарий за нагнетяване на напрежение - сега агитките ще излязат на протестите , полицаите ще започнат да бият и края е близо.
4
15
 
15
 
! Отговори
Мен преди 10 години
По коя телевизия го гледа това че някой напада и руши въпросните централи ? Или Болен Лидеров така каза ?
3
33
 
16
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Много бързо реагира полицията. Чудеса. А, къде са обвинените за нападенията срещу централите на БСП, ДОС и Атака ??? Къде са ??
2
7
 
28
 
! Отговори
Окака Чука преди 10 години
Прасетата тоя път няма да се размината безнаказано и няма кой друг да обвинят. Проста чорба ...
1
20
 
26
 
! Отговори
запалянко преди 10 години
Ех,*** късмет! Жалко, че Перуката не е била там по това време да отнесе един поздрав.