Ало, има затрупани спасители в рудник "Ораново"

Полицията издирва мъж, подал фалшив сигнал за тревога в рудника
Обновена: 4 авг 2013 11:30 | 4 авг 2013 11:30, Красимир Ангелов
25
Ало, има затрупани спасители в рудник "Ораново"
Полицията издирва автора на фалшивия сигнал. Снимка: БТА

Полицията издирва автора на подаден фалшив сигнал за затрупани спасители в рудник "Ораново" на мината в Симитли, съобщи директорът на областната дирекция на МВР в Благоевград комисар Георги Костов пред БТА.

Фалшивият сигнал е подаден на тел. 112 снощи около 21.15 часа, но още от началото е станало ясно, че обаждането е злонамерено и няма истина в съдържанието му, защото се знае, че вече не тече никаква спасителна операция и минни спасители в момента в рудника не работят, каза комисар Костов.

Служителите на полицията работят усилено за издирването на автора на злонамереното обаждане. Очаква се в най-скоро време той да бъде разкрит и да понесе предвидената в закона санкция за деянието си, заяви директорът на ОД на МВР - Благоевград.

Още по темата

Dnes.bg припомня, че четирима миньори намериха смъртта си в рудник "Ораново" на 16 юли, когато бяха затрупани в подземната галерия от свлачище. Телата на двама от тях  - Асен Стойнев и Христо Младенов, бяха извадени изпод тонове кална маса още същия ден. Техните колеги от Крупник Иван Лазаров и Николай Михайлов обаче бяха открити мъртви след 18 дни в неизвестност.

На 1 август пък друг миньор почина след като получи инфаркт по време на работа.

Правителството на България обяви 5 август 2013 г. за ден на национален траур във връзка с трагичната гибел на българските граждани, загинали в мина „Ораново”. В понеделник националният флаг на държавните институции ще бъде свален наполовина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.