2 милиона евро изпрал Брендо

Част от парите били от задържана пратка от 621 кг наркотици
Обновена: 29 авг 2013 09:12 | 29 авг 2013 09:04, Петя Славова
13
2 милиона евро изпрал Брендо
Снимка: Булфото

Евелин Банев-Брендо е изпрал 2 млн. евро, като прехвърлил 5,8 млн. от сметки на две свои компании в една и съща банка в Швейцария, пише "Стандарт".

Част от парите били от задържана пратка от 621 килограма наркотици. Това става ясно от мотивите на Софийски градски съд, с които Банев бе осъден на 7,5 години затвор.

Трудно е да се установят преки доказателства при престъпления, свързани с пране на пари от наркотрафик, както и доказателства за получаване на суми на участници в този вид престъпления, се казва в мотивите на съдебния състав.

Все пак от проследяване на веригата от косвени доказателства, която е непрекъсната, води до извода, че подсъдимите са имали връзки и контакти с хора, с които са си предавали пари от търговия с наркотици.

Както Dnes.bg писа, Евелин Банев-Брендо получи 20 години затвор в Италия за трафик на кокаин. Той е признат за виновен за участие в престъпна група за международен трафик на кокаин.

Брендо беше арестуван през май миналата година при спецоперацията “Кокаинови крале“. При нея щракнаха белезниците на 30 души, част от тях – българи като Банев е сочен за лидер на групата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
PARI преди 10 години
Пари не се перат като се прехвърлят в сметки, а като се ползват в бизнес и се превъртят няколко пъти чрез легални сделки! СТига сте писали глупости!Друигият въпрос е колко струва дори тази малка пратка 621 кг (пак не е ясно какви) наркотици по цени на едро и дребно. Че тези 2 милиона изглеждат смешни нещо ;)
11
1
 
15
 
! Отговори
Trol преди 10 години
Хайде стига ни осведомявали за този ***!!!Какво ме интересува колко е изпрал и колко е проснал.Дайте му присъда достойна за делата му,щом знаете и това е!Не може само престъпници и плейметки,неуспяли футболисти и мОДелки да са топ новини.Света е на прага на война.Хиляди са избити.Милиони страдат,а у нас само за Брендо,Николета и Валери се пише.
10
3
 
7
 
! Отговори
Тухес Какес преди 10 години
Авер на Цв. Би Би. И не 3 млн. евро, а 30 млн. Жуурналята, пишите истината! Продажни ***!
9
2
 
3
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
7,5 години затвор.2 млн. евро ot kakvato i dostoina rabota da raboti 7,5 години ne moje da gi poluchi. Brendo ne e vajen, kajete kakvo shte stane s parite ot shveicarskata banka ?
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно на "художника" Caravaggio от форума на СЕГА колко му дадоха на същия процес в Италия.
7
0
 
9
 
! Отговори
xax преди 10 години
Много малко,я пак 2 000 000 ли... ??? Май са 2 000 000 000 !
6
1
 
26
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
Ха ха ха :) ;) :) И сега може би искате да повярваме ,че "мозъка" на цялата операция и "собственика" на изпраните кинтаци е единствено и само - Брендо ?!?! И изобщо...... ама изобщо....... няма замесени висши политическо-икономически "кадри" , "пишман олигарсчета" , ченгета и мутраци ?!?! :) ;) :)
5
1
 
16
 
! Отговори
azчо преди 10 години
тия как ги смятат тия цени на дрогата не знам... първо за 2 млн. брендо няма да си сложи главата в торбата. Второ: елементарна сметка показва че 2млн, дори само за 600кг наркотици да е, прави по 3хил. евро на кг (ако има още дрога, цената още пада) от което 1 грам излиза 4-5евро. А на пазара 1 грам е 20-30 евра. Дори да имам 50% грешка в сметките, пак иде реч за поне 10млн евра. Ама то на милиционерите и журналята не им върви математиката...
4
0
 
6
 
! Отговори
super pi` преди 10 години
можъл изпрал,хваналиго ще лежи.така е какво да се прави
3
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нашият съд му дава 7,италианския-20 години.Как става тая работа?
2
1
 
18
 
! Отговори
qwer преди 10 години
"Трудно е да се установят преки доказателства при престъпления, свързани с пране на пари....",не това не е трудно да се докаже, ако искате да го докажете скъпи корумпирани "другари" Бг съдии и прокурори, в белите държави това го доказват защото имат съвест и респект там хората на Темида. В България трудно се доказва само вашата корупция и как си пълните сметките с пари от мафиотите,защото вие сами трябва да го направите, но народът ви познава и трябва да ви натроши един ден кратуните престъпни.
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пфу, кокошкар. Аз всеки месец изпирам по 5