Нелегални цигари в тайник са открити в района на ГКПП-Кулата

Стоката била в товарен автомобил
22 окт 2013 15:05, Анисия Иванова
2
Нелегални цигари в тайник са открити в района на ГКПП-Кулата
Снимка: МВР

Нелегални цигари в тайник са открити в района на Кулата, съобщава МВР.

Стоката е била укрита в пода на товарен автомобил. Безакцизните цигари са задържани при специализирана полицейска операция „White Mercury”, в рамките на която се осъществяват засилени проверки с цел предотвратяване на контрабандата на акцизни стоки.

Проверката е извършена вчера, в 15.00 часа, в района на ГКПП – Кулата. Екипът по противодействие на контрабандата, нарушенията и престъпленията, свързани с ДДС, селектирал за контрол пристигнал за влизане в страната товарен автомобил „Фиат”, управляван от 47-годишен благоевградчанин.

При  съвместна проверка от служители на ГПУ - Петрич и Агенция „Митници”, в изграден между предните и задните седалки тайник в пода на автомобила, са открити общо 87 000 къса цигари - 4350 кутии, от различни марки без акцизен бандерол.

Контрабандната стока е иззета от служители на Митница Югозападна. Товарният автомобил се намира на съхранение на Митнически терминал - Кулата.

По случая е уведомена Окръжна прокуратура – Благоевград, образувано е досъдебно производство по член от Наказателния кодекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
... специализирана полицейска операция White Mercury ...Браво , добре сте я кръстили . Милиционерите , да ви питам , как се наричаше тази операция , при която вместо дрога ви набутаха брашно ?!?!
1
0
 
1
 
! Отговори
Kareliev преди 10 години
Merci za reklamata.