МВР разби нелегална фабрика за производство на цигари

Неплатеният акциз е за близо 1 млн. лева, изчисли Светлозар Лазаров
Обновена: 14 дек 2013 14:58 | 14 дек 2013 14:58, Красимир Ангелов
15
МВР разби нелегална фабрика за производство на цигари
Снимка: Булфото, архив

Нелегална фабрика за производство на цигари е разбита от полицията, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров.

По думите му неплатеният акциз на откритите пет тона нарязан тютюн е в размер на един милиона лева. Фабриката е разкрита вчера от полицията, със съдействие на служители на СДВР. Обектът се намира в столичния квартал „Орландовци”.

Пред журналисти Светлозар Лазаров разясни механизма на дейността на нелегалната фабрика: доставка на тютюн, който се нарязва, обработва и дистрибутира по 2 направления – едната в опаковки с тютюн, а другата като произведени цигари.

Схемата функционирала чрез доставки в ресторанти, зоомагазини и други и по този начин цигарите са разпространявани в страната.

По време на операцията са арестувани двама души - мъж и жена, които са осъществявали и рекламата дейност чрез обяви в интернет и брошури. Според разкритията схемата е функционирала от три години.

От полицията продължават издирването на други участници в нелегалната фабрика за цигари.

По време на акцията е установено и друго сериозно нарушение. В зоомагазин, който е бил част от престъпната схема, са намерени маймунки, кученца и папагали. Отглеждането на някои от животните като домашни обаче е забранено със закон. Поради тази причина животните са иззети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
ha,ha преди 10 години
И по какво разбрахте, че е фабрика, по двата пушещи комина ли???? И да не е била някоя Японска фабрика, да работят само двама души, всичко друго сигурно е било автоматизирано и тези само са натискали "копчетата" на поточните линии. И тази "фабрика" е просъществувала 3 години ???? с благословията на кои?? като знам как се рекетираха даже и най-мизерните гаражчета. Да не би да идват избори та някой си размърдаха задниците.
8
6
 
2
 
! Отговори
преди 10 години
П-О-Л-И-Ц-Е-Й-Щ-И-Н-А
7
0
 
3
 
! Отговори
mo преди 10 години
Ееее. Ами батко?!
6
5
 
15
 
! Отговори
SIMO преди 10 години
Добре зе падна Правителството на ГЕРБ , тази фабриха щеше да работи като легална
5
3
 
14
 
! Отговори
Иво-000 преди 10 години
На кой е склада на Цецко.....
4
1
 
3
 
! Отговори
ivo преди 10 години
Ivo kamenov sym. Plashihme horata v dobrich I im otkradnae zemiteSega gi vladeem za segaChakame ot nas da gi otkradnatKrad I koli . DebnemeSledime plashime.Goveda sme I sme celite v lainaEbem *** v *** I ne im puka
3
0
 
2
 
! Отговори
ivo kamen преди 10 години
Shte se samouboq v krichim zaradi ***. Mrazq krichim. Marine aide s mene da mr zaedno. Nie dvanaisetimata e izrosi dolni I gnusni
2
0
 
2
 
! Отговори
marin mitev преди 10 години
Ei skacham ot asparuhoviq most ako ne emem obligacii pre ***. Daljim mnogo pari nabvynIvo kamene aide s mene da skache ot asparuhovo
1
5
 
10
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Видях го в магазина един хамстер с цигара в уста,вика наште разрешиха пушенето,веднага ми светна ,че имо нещо гнило.