Затвор за мъж и жена, ограбили четирима

Те упоявали жертвите си - предимно възрастни хора
1
Затвор за мъж и жена, ограбили четирима
Снимка: архив, БулФото

Пловдивският окръжен съд осъди мъж и жена, упоили и ограбили четирима души. Присъдата на Пламен Кръстев е осем години, а на Дарина Порязова три години и половина лишаване от свобода, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Те са признати за виновни, че в периода от 21 септември до 22 октомври 2012 година в Пловдив, при условията на опасен рецидив за Пламен Кръстев, са отнели чужди движими вещи на обща стойност 5072 лв. от четирима души след привеждането им в безсъзнание.

Деянието е било придружено със средна телесна повреда, причинена на една от жертвите - разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Кръстев и Порязова се представяли за баща и дъщеря, които търсели жилище под наем и упоявали жертвите си, главно възрастни хора, с шоколадови бонбони.

Двамата предлагали и плодови сокове с разтворени в тях таблетки "Диазепам" или "Акинестат". След това те обирали домовете.

Делото е било разгледано по реда на съкратеното съдебно производство, при което подсъдимите признават фактите и обстоятелствата по обвинението и наложеното наказание се редуцира.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
a tia, koito v po-goliam obem kradyt kolko poluchavat? - mojebi NISHTO.