Осем от протестиращите в Пловдив са осъдени

Почти всички дела са приключили със споразумения
Обновена: 17 фев 2014 19:26 | 17 фев 2014 19:21, Петя Славова
80
Осем от протестиращите в Пловдив са осъдени
Снимка: Булфото

Осем от протестиращите в петък в Пловдив футболни фенове са осъдени за хулиганство. КактоDnes.bg писа, четирима от тях са осъдени за едро хулиганство. Единият от тях има и квалификация за увреждане на храм, заради счупените стъкла на Джумая джамия, съобщи Агенция "Фокус". Едно от лицата има и квалификация кражба за откраднати четири кутии цигари от павилион.

Почти всички дела са приключили със споразумения и са за налагане на различни наказания. Едно от лицата е получило наказание 1 година и 2 месеца пробация, с три години изпитателен срок, друго - лишаване от свобода по 6 месеца също, с 3 години изпитателен срок, за лицето, което потроши храма - 8 месеца лишаване от свобода, с 3 години изпитателен срок.

Още по темата

Образувани са и още четири дела по Указа за борба с дребното хулиганство. По тези дела са наложени само административни глоби. Една глоба от 300 лева. Има 2 по 400 лева и за едно от лицата само арест 1 денонощие. Осъдените са от Варна, Козлодуй, Враца и София. Едно от тях е момиче.

Престъпленията са били извършени в петък, по време на протеста срещу връщането на Куршум джамия. Докато в Апелативен съд Пловдив се гледаше делото за връщането на Джамията, хиляди фенове от цялата страна протестираха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.