Полицията разби престъпна група за кражби в Ботевград

Арестувани са шестима мъже
20 фев 2014 12:53, Красимир Ангелов
8
Полицията разби престъпна група за кражби в Ботевград
Снимка: Булфото, архив

Полицията задържа престъпна група, извършила серия от кражби в района на Ботевград, съобщават от Областната дирекция на МВР-София.

Разкриването на престъпната дейност на групата започнало след подаден на 13 февруари сигнал, че от товарен автомобил „Волво“, оставен на паркинг край Ботевград, са били източени 305 литра гориво, отнети били 9 копринени колана и 7 лебедки.

След оглед на местопроизшествието по случая било образувано досъдебно производство. След проведено издирване извършителите на престъплението – шестима мъже, били разкрити и задържани.

Установено е, че шестимата осъждани за кражби мъже са автори и на серия от домови кражби в региона, извършени в началото на годината.

От три къщи в село Радотина отнели инструменти, медни съдове, кабел, електрически печки, котлон, яке и нож; от къща в с. Скравена задигнали водна помпа, меден леген и метални тръби, откраднали и телефонен кабел в Ботевград.

Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. Петима от рецидивистите, трима от тях от Ботевград, 18-годишен от село Скравена и 21-годишен от село Новачене, остават в полицейския арест за 24 часа.

Шестият член на престъпната банда, 24-годишният Р.К. от Ботевград, вече е с наложена мярка „задържане под стража“ за 72 часа, след като ден по-рано полицаите го задържали за извършена от него кражба на мъжка чанта с документи и пари от лекия автомобил на негов съгражданин.

Документирането на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
готин преди 10 години
ееееееееееееееее супер са тия,никакви проблеми евала
5
0
 
0
 
! Отговори
готин преди 10 години
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ така е братлета каквода се правиу мамка му
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
като няма друго наказание,поне да ги кастрират ,за да не се множат крадците
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
М да,,,а пратиха и жандармерия в селата и местните трябва да работят а не да се правят че не знаят,не виждат и не чуват местните бандитиМного жалко защото сега не могат да вземат пари за да ги пазят
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво
1
1
 
30
 
! Отговори
gun преди 10 години
100% ***