Нашенци в схема: Камион с гуми, натъпкани с кокаин

Камионът бил качен на кораб, който возел техника за рали Дакар
Обновена: 21 фев 2014 18:08 | 21 фев 2014 15:19,
25
Нашенци в схема: Камион с гуми, натъпкани с кокаин
Снимка: архив, МВР

1400 килограма кокаин са задържани във Франция при международна операция, обяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Наркотикът е пътувал с кораб от Южна Америка и е бил предназначен за пазара на Западна Европа. В канала дейно участие са взели и българи, но не е ясно засега дали са задържани.

Главсекът на МВР обаче раказа, че плавателният съд с боливийската дрога, е превозвал техника, използвана в рали "Дакар".

Наркотикът бил открит в резервни гуми на участниците в ралито, превозвани от камион, качен на кораба.

Те са били напръскани със специален спрей, за да могат да преминат скенерите.

Посланикът на Франция Ксавие Лапер дьо Кабан, който също участва в пресконференцията, определи акцията като тежък удар по организираната престъпност, а количеството задържан кокаин като рекордно.

Светлозар Лазаров пък пресметна, че цената на наркотика "на улицата" би достигнала 273 млн. евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
хх преди 10 години
Когато някой власимащ от тъй наречените правораздавателни институции реши да унищожи репутацията на когото и да било, няма никакви проблеми.Обвиняваш,клеветиш,съдиш,дрънкаш небивалици по медиите и когато се разбере,че всичко това е изсмукано от пръстите, съдътн отсъжда-невинен. А клеветниците подхващат следващия невинен.Например Й.Лечков, един заслужил за България човек, беше съден по 8 дела, които окръжния прокурор на Сливен заведе срещу него.Шест години Лечков беше разкарван по съдилищата, като панаирджийска мечка,клеветиха го,оплюваха, направиха му живото черен.Накрая се оказа НЕВИНЕН, а пр
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** от столипиново те са замесени
15
0
 
1
 
! Отговори
до turcin преди 10 години
Сега е ..."модерно" неграмотните и по-*** да се определят като турци...
14
3
 
3
 
! Отговори
келеш преди 10 години
ДО 2 турчинАко не беше БЪЛГАРИН да измисли компютъра знаеш ли кога щеше да се правиш на умен в интернет ??? НИКОГА ! Не съм чувал турчин да е направил някакво глобално откритие, променило облика на света !?!
13
1
 
3
 
! Отговори
?!?!?!?!?! преди 10 години
Еееех дойде бкп на власт и всичко цъфна върза,вече почти не минават наркотици по нашите земи...само някви си 1400 килограма и това е заловеното,сега си представете НЕзаловеното :)
12
12
 
6
 
! Отговори
9667 преди 10 години
Ако някой случайно е виждал българин/българка да се занимава с нещо святстно в чужбина да се обади. И да поясня - краждби, проституиране, далавери, измами, банкомат скиминги и пр. класически български активности не се категоризират като свестни!
11
8
 
6
 
! Отговори
ГАЙ ЮЛИЙ преди 10 години
Това на 1000% е игра и на Цецо И Боко тиквата както и контрабандните цигари убеден съм и никой не може да каже друго те са *** под прикритие!!!!!
10
0
 
8
 
! Отговори
До 10 преди 10 години
250 тона? *** си братле!
9
11
 
7
 
! Отговори
ТОДОР ЖИВКОВ преди 10 години
ЩОМ СА ЗАЛОВИЛИ ТОН И ПОЛОВИНА ЗНАЧИ НЯКЪДЕ СА МИНАЛИ 250 ТОНА НАВЕДНЪЖ ВЕРВАЙТЕ МИ.ТИЯ КАРТЕЛИ КВИ КИНТИ ПРАВЯТ БАТЕ НЕ Е ИСТИНА
8
4
 
29
 
! Отговори
БСП+ДПС преди 10 години
Как можахте да се оставите да ви хванат бе некадърници сега от къде пари за купуване на гласове?Сега даже и кебапчета на индийските племена не можем да си позволим
7
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Замесените са турци, но с българско гражданство. *** на утайката, както всички мюсюлмани разбира се.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Опа пак се осрахме,тази контрабанда дето беше"спряна"от правителството какво прави в Холандия.Или това са техните канали,оставени да работят на спокойствие.Нали щеше да се пълни бюджета от митниците,щяха да свият сивия сектор и престъпността.Пълни глупости,всичко си е по старому,само властта е важна,народа да го д-ха. И сега ли господата Станишев и Местан ще кажат,че друг е виновен.Срам за целия народ са тези карикатури
5
13
 
8
 
! Отговори
9667 преди 10 години
Тцъ тцъ ... да се обаждам ли, или вие си знаете?!
4
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лоша работа,но и българска !
3
1
 
14
 
! Отговори
до turcin преди 10 години
Специално за тебе:Областната дирекция на МВР Хасково, и наркозвеното на свиленградската митница разбиха хероинов канал от Турция за България. Това признаха представители на полицията и прокуратурата на пресконференция по повод заловените на границата 96 кг хероин в събота. Пратката е най-голямата, залавяна от местната полиция за последните 10 години. Стойността й е близо 9 млн лева.
2
16
 
8
 
! Отговори
Turchin преди 10 години
Pak bulgari hahahahah.....abe vie mai ne se spirate da se izlagate.....ne sluchaino navsqkyde bulgarin e sinonim na bandit, moshenik, kradec muahahahaha Sega shte im otporqt halkite 4ernite ko4ani iz frenskite pandizi ...sha stanat bg bulki na burje haahhaha
1
2
 
56
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
ЩЕ ИМА ЗАСТРЕЛЯНИ СКОРО У НАС...