Полицията открила ДНК на атентатор от Сарафово

То било изолирано от шапки на Хасан ел Хадж Хасан
9 мар 2014 09:33,
43
Полицията открила ДНК на атентатор от Сарафово
Хасан eл Хадж Хасан. Снимка: МВР

В хотел в Несебър полицията е открила ДНК на един от отговорните за атентата на летище Сарафово. Тя е на родения в Ливан канадец Хасан ел Хадж Хасан, отговарял за логистиката на атаката, пише вестник "Преса".

Установено е, че Хасан е пристигнал в България на 28 юни 2012 година и именно той дистанционно е взривил бомбата в раницата на камикадзето на 18 юли 2012 година. Устройството било с три килограма тротилов еквивалент.

Роденият в Ливан Хасан за около седмица се настанил в хотел в Несебър. Бил сам, представял се за турист и дори успял да "влезе под кожата" на сервитьорка от ресторанта към хотела. Момичето било толкова увлечено по чужденеца, че дори го поканила на рожден ден на своя приятелка. В последния момент обаче Хасан съобщил, че има важна среща и няма да може да присъства.

По време на престоя си в Несебър мъжът се държал спокойно и поддържал прикритието на турист. Свидетели твърдят, че дори го видели да се връща в хотела от плажа гол до кръста.

През цялото време на пребиваването си носел различни шапки. Две от тях – с емблеми на американски бейзболни отбори, са били намерени в хотелската му стая в Несебър от спецслужбите. Те са били представени за анализ и от тях властите успели да изолират ДНК.

Още по темата

Следи от съучастника на терориста са били намерени на хавлията, с която Хасан ходел на плаж в Несебър. Тя също била в хотелската му стая. Възможно е той да е забравил вещите си в бързината преди да напусне скоростно хотела.

Преди около две седмици главният прокурор Сотир Цацаров съобщи за нови данни по случая, според които е имало и трети терорист в Сарафово.

На 18 юли 2012 г. автобус с израелски туристи, които току що бяха кацнали на летището в Бургас, за да прекарат отпуската си в нашите черноморски курорти, стана мишена на терористична атака.

При кървавата баня загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса, български гражданин, и още един човек, за когото се предполага, че е извършил атентата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
0
 
! Отговори
hihihi преди 10 години
pishkata kade vzemete seme i ot neia .....
27
1
 
0
 
! Отговори
Мамантос преди 10 години
От Моссад ли ви казаха така?
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не вярвам и на една думичка
25
2
 
1
 
! Отговори
111 преди 10 години
смешни *** , питам дали има някой да вярва на тия извън земни глупости , американоеврейте ги знаят , защо непишите истената , домата него ядем с колците
24
2
 
0
 
! Отговори
??? преди 10 години
Inache "krasavec" i "charovnik", koito go znae... Kolko li oshte ima kato nego - tova e problemat ! Ne znaesh koi kakvo ti kroi i zamislya na tezi vremena !...Hotelche do moreto , plaj , "madami"- "romantika" ... i ponyakoe i vreme vzrivyava avtobus s turusti - ne e za vyarvane takava "kombinaciya"! Ta takiva sa s povredeni glavi , opredeleno , no kak da gi razberesh ?!... Ne poglednem li "nagore" kakto tryabva , eto tova ni chaka po edin ili drug nachin !
23
3
 
0
 
! Отговори
до-29 преди 10 години
***!
22
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДА ОТИДАТ В БАНКЯ ДА ВЗЕМАТ ДНКА ОТ ПОДБУДИТЕЛЯ
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От атентата излиза,че Канада подкрепя тероризма,като раздава паспорти на такива типове и те да обикалят света.Цървулите в София не смеят да попитат аджеба..защо?
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая работа мяза малко на оная с паспорта на един от атентаторите от 11.09., `дето го бяха намерили сред руините на кулите... егати термоустойчивия материал!!!
19
3
 
11
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 10 години
Статията е инсинуация.Някъде може да има изтичане на информация от службите.Ако е разпознат човекът от портрета това е станало веднага след атентата,през първите няколко дни или най много първите седмици, после свидетелите започват да лъжат като ,,свидетели".Процесуално-следствините действия са извършени веднага след атентата,за това говори тонът на статията,употребените глаголни времена и други дребни детайли.Въпросът е:-Защо тази гозба се притопля сега и ни се поднася като свежо ястие?
18
5
 
14
 
! Отговори
ас преди 10 години
Хаха. Стига сте се излагали бе. ДНК от 56463 терориста. А ДНК на Мосад кога ще изкарате? Защото и на животните в гората им е ясно, че те спретнаха тая трагедия.
17
5
 
13
 
! Отговори
www преди 10 години
ПОРЕДНАТА ЛЪЖА ПО ЗАПОВЕТ НА ИЗРАЕЛ..
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Звучи малко като намерените "паспорти" на атентаторите от 9/11 в отломките на Tуйн Tауърите... 2 самолета изчезнаха безследно (+ онзи от Пентагона), ама паспортите останаха невредими.
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя атентатор смени хиляда имена , 5 пола и 30 лица ...бяха двама , после един ...слаб пък после дебел... само професор Вучков още не сте го сложили атентатор от Сараево ... комунистическата милиционерска ДС *** е изключително некадърна , но и много подкупна (по стар партиен маниер).
14
3
 
21
 
! Отговори
МРАВКА преди 10 години
НА МЕН МИ СЕ СТРУВА ЧЕ ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ.НЯМА НА СВЕТЪ ТАКИВА ТЕРОРИСТИ ОТ ТАКЪВ РАНГ ДА СИ ЗАБРАВЯТ В ХОТЕЛИТЕ ЛИЧНИТЕ ВЕЩИ.И КАК СТАВА ЧЕ В ЕДИН ХОТЕЛ ВСЕ ОЩЕ СЛЕД ТОЛКОВА ВРЕМЕ СИ СТОЯТ ШАПКИТЕ И ХАВЛИЯТА?СПОМНЯМ СИ И ЗА ДРУГ ТАКЪВ СЛУЧАИ КЪДЕТО СЛЕД ТРИ ГОДИНИ НАМЕРИХА Д.Н.К. НА ЛАЗАР КОЛЕВ.ТОВА Е ЧЕТИВО ЗА ***.
13
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подкрепяйте Башар Асад, това са неговите хора, другите може да са същите изверги, но не са дошли тук и не са взривявали автобуси.
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днк съвпада 99% до човек на дпс, българска терористична организация.
11
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
90% от българите изглеждат така. И после се мислим за бели хора.
10
4
 
9
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
Поуката е че акъла на българката й идва отпосле след като стане белята...
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Можело е да изолират и ДНК от гащите на сервитьорката....