Обезвредиха стрелеца Савов, изведоха го ранен

Повече от пет часа продължи кървавата драма в Лясковец
Обновена: 14 мар 2014 12:18 | 14 мар 2014 11:42,
203
Обезвредиха стрелеца Савов, изведоха го ранен
Снимка: БТА

Кървавата драма в Лясковец приключи, след като полицията обезвреди стрелеца Петко Савов, който тази сутрин уби полицай и рани трима негови колеги.

Мъжът е ранен и изведен от дома му, закаран е с линейка в болница, обяви пред БТА говорителят на Областната дирекция на МВР във Велико Търново Марияна Христова.

Няма информация за пострадали хора при извеждането на Петко Савов.

Още по темата
Новината за задържането на стрелеца в Лясковец потвърди и вътрешният министър Цветлин Йовчев в парламента. Мъжът е ранен, но жив. Операцията е приключила, съобщи Йовчев.

Загиналият е служител на специализирания отряд за борба с тероризма. Единият от ранените униформени ще бъде опериран в София.

Депутатите почетоха паметта на загиналия полицай с едноминутно мълчание.

Повече от 5 часа продължи драмата, която се разрази сутринта около 6 и 30 часа в дома на мъжа в Лясковец.

Засега е ясно, че сутринта спецполицаи от София са пристигнали в града, за да обезвредят 53-годишния мъж, след като в МВР бил получен сигнал от директора на на СОУ "Максим Райкович" Николай Кожухаров, който се оплакал, че е получавал писма със заплахи от мъжа.

В тях Петко Савов настоявал директорът да вземе мерки и да озапти учениците, които вдигали врява в училищния двор и му пречели.

В едно от тях стрелецът написал, че е ловджия и е намекнал, че "сам ще вземе нещата в свои ръце".
Разследването по случая продължава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
7
 
13
 
! Отговори
ТОДОР ЖИВКОВ преди 10 години
ПО ВРЕМЕТО НА БОКО И ЦЕЦКО КУКИТЕ ТРЕПЕХА БАНДЮГИТЕ СЕГА ПО ВРЕМЕТО НА ОРЕШАРСКИ И ОВЧЕВ БАНДЮГИТЕ ОСТРЕЛВАТ КУКИТЕ КАТО ЯРЕБИЦИ.А КАЖЕТЕ МИ ЗА КОЙ ЩЕ ГЛАСУВАТЕ
109
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В нормалните държави се държи под обсада на безопасна дистанция и се преговаря...Пълни *** на ловец,барета,военен не се прави щурмуване ...
108
1
 
9
 
! Отговори
www преди 10 години
Обяснението на Цветлин Йовчев в пленарна зала ми прозвуча доста нереалистично. Не може да се нанесат такива щети с такова оръжие и в такава последователност - все пак след първата стрелба полицаите вече не са били изненадани. Лъже се нещо, както и при оня случай в Перник, когато конвоиран се самоуби пред трима полицаи!
107
0
 
1
 
! Отговори
Авитохол преди 10 години
До 107Да това ме учуди, какво прави джиповете на военна полиция, не знаех че МВР има шевролети.
106
0
 
14
 
! Отговори
chichopicho преди 10 години
СОБТ-"Специализиран отряд за борба с тероризма".Майко мила,Господ да не дава терористи да се активират в страната ни. Какъв отряд,каква борба, какви 5 лв.Срам и позор за СОБТ,езък за тренировките,екипировката,техниката и най-вече подбора на кадри.От некадърност застреляха барета и няколко ранени такива и то не от терорист,а от ловец.Евала и на ръковотството на СОБТ.Явно са слаби пълководци. Няма слаба армия има слаби пълководци. И спрете да взимате в СОБТ лапета от НСА,а ловджии.
105
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Супер нагла и нескопосана работа точно по Български!!!!!!!!!!!!Няма приспивателен газ има само стрелба!!!!Жалко, че не е ликвидирал повече от наглите които заради тях ще ни съдят пак отново в ХАГА!
104
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гръмнали са го във тумбака , защото там най-много боли и най-бавно се умира.Отърване почти няма.
103
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В крайна сметка акцията е НЕуспешна. Главния секретар веднага да си подава оставката.
102
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тука не разбрах защо е превъртял човека ама тъка е сега ще има два трупа защото порадиото казаха че са му напълнили корема с патрони!А и трима ранени щото няма психиатри...
101
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не разбрах какво стана с бабата.Нея на място ли я трупясаха или само я респектираха?
100
4
 
1
 
! Отговори
xaxaxa преди 10 години
Eto taka e. Chovek pishe i kato niama otgovor dejstva. Nie pisahme sheshto kradlivite politici ama neshto ne dejstvame. Za tova nishto ne se promenia
99
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
nai nekydyrnoto pravitelstvo za 25 godini , nai nekydyrnia ministyr na vytreshnite raboti, vse e dno nishto ne e stanalo kakvi sa tezi komunisti ubiha policai, dvama raneni a ministyra oshte ne si e podal ostvkata, toi utre i turcia da ni napadne pak shte kajat 4e nishto ne e stnalo i vsi4ko e nared i sme dobre,prosto napravo ne e za komentirane kakva greshka na prirodata e tova pravitelstvo
98
0
 
3
 
! Отговори
110 преди 10 години
До Анонимен 109, много си умен. Ами ако не ловувам всеки път в една и съща дружинка, с прашката ли да ходя на лов?
97
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всяка ловна дружинка да има задължително едно помещение със каси във които да се заключват оръжията.При отиване на лов , отговорника на дружинката да им раздава оръжието и след лова да им го събира и заключва пак във касите.Какво е това чудо да си държат пушкалата по къщите???Едно време даже военните нямаха право да ходят със оръжие и си го оставяха във поделенията.
96
2
 
2
 
! Отговори
Някой преди 10 години
...(продължение) на годишнината от обесването на Левски. НЕКА! То всичко се връща. Корумпирани, *** скапани!
95
2
 
10
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Абе аре стига глупости психар бил не знам какво си. А *** дето си ги бият полицаите на общо основание. Говоря в малките градове и селата. Има градове и то много, където патрулка не минава през *** махала или вика подкрепление от други градове. При положение, че полицаите нямат право да отговарят на "провокациите" на малцинствата, какво очаквате?! Деаска е един луд с пушка утре ще е катун с брадви. Ама нека им е де. Нека още пазят п*далите в парламент, нека ми отцвепват цяла София...
94
12
 
6
 
! Отговори
* преди 10 години
хайде за малко да оставим последствията и да обърнем внимание на причините: Даскалята знаят само стачки за заплати да вземат , а да озъпти учениците няма кой . Лесно ли му е било на стрелеца , че да превърти ?1 превъртял , 1 убит и 3 ранени , защото на директора в висшето педагогическо образование , не му се говори с простолюдието ...то каквито ни политиците , такава ни е и Хинтелигенцията
93
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Калпави закони и нормативни актове, това е проблемът. В нормална държава ще влязат без предупреждение и ще го опухат за секунди. Тук ги е страх да не ги обвинят в полицейско насилие и чукат на вратата и казват "Полиция". Е, няма как да стане.
92
3
 
2
 
! Отговори
Авитохол преди 10 години
хммм тези Фордове уж за армията бяха ги купили от Израел ?!
91
4
 
7
 
! Отговори
Аз съм сънчо преди 10 години
Трябваше да опука поне 10 ченгета та да ги събуди да си гледат работата.Какво правят 4 пушки при луд човек?