Обезвредиха стрелеца Савов, изведоха го ранен

Повече от пет часа продължи кървавата драма в Лясковец
Обновена: 14 мар 2014 12:18 | 14 мар 2014 11:42,
203
Обезвредиха стрелеца Савов, изведоха го ранен
Снимка: БТА

Кървавата драма в Лясковец приключи, след като полицията обезвреди стрелеца Петко Савов, който тази сутрин уби полицай и рани трима негови колеги.

Мъжът е ранен и изведен от дома му, закаран е с линейка в болница, обяви пред БТА говорителят на Областната дирекция на МВР във Велико Търново Марияна Христова.

Няма информация за пострадали хора при извеждането на Петко Савов.

Още по темата
Новината за задържането на стрелеца в Лясковец потвърди и вътрешният министър Цветлин Йовчев в парламента. Мъжът е ранен, но жив. Операцията е приключила, съобщи Йовчев.

Загиналият е служител на специализирания отряд за борба с тероризма. Единият от ранените униформени ще бъде опериран в София.

Депутатите почетоха паметта на загиналия полицай с едноминутно мълчание.

Повече от 5 часа продължи драмата, която се разрази сутринта около 6 и 30 часа в дома на мъжа в Лясковец.

Засега е ясно, че сутринта спецполицаи от София са пристигнали в града, за да обезвредят 53-годишния мъж, след като в МВР бил получен сигнал от директора на на СОУ "Максим Райкович" Николай Кожухаров, който се оплакал, че е получавал писма със заплахи от мъжа.

В тях Петко Савов настоявал директорът да вземе мерки и да озапти учениците, които вдигали врява в училищния двор и му пречели.

В едно от тях стрелецът написал, че е ловджия и е намекнал, че "сам ще вземе нещата в свои ръце".
Разследването по случая продължава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
21
 
! Отговори
BURZUM преди 10 години
Никой обаче не казва защо се появяват такива хора.Причините не са само в тях а и в обществото ни което е болно свръх агресивно ,нетолерантно .Огромни групи от хора изпадат извън социума, въпрос на време е някой да реши да мъсти за не състоялият му се живот.Когато се получи подобно нещо и мизерниците от медиите веднага започват с квалификациите и диагнозите.А те са много виновни за това състояние на нацията и за опростачването и за агресията и за измамните илюзии който продават на килограм..
89
3
 
11
 
! Отговори
ОСТАВКА-некадърници преди 10 години
Овчев овчев *** за зеле не ставаш,един убит полицай 3-*** ранени,а ти все още се правиш на ни лук ял ни лук мирисал,кой нарежда такава акция и си остава на поста бе другарю милиционер,кога ще си отидете в историята бе другари некдърници,само за конспирация и манипулация ви бива!!!
88
4
 
13
 
! Отговори
varg преди 10 години
До смЕхПълни чикиджий ето такива са.Заплатаджий.
87
7
 
5
 
! Отговори
varg преди 10 години
Тия от МВР страшна техника имали прилича на аматъорско сглобено бъги.
86
2
 
22
 
! Отговори
WWW преди 10 години
САМО СРЕЩУ ЕДИН СЕ СЪБРА ЦЯЛА АРМИЯ А ПРЕДСТАВЕТЕ СИ АКО БЯХА НЯКОЛКО ДУШИ...
85
6
 
10
 
! Отговори
Луди преди 10 години
Такива психара требе бидат държани в диспансер или избивани преждевременно. Бог да прости полицая и да опази ранените а тоя *** да го набутат в домовете на тези дето са го пуснали на свобода да си живурка.
84
4
 
12
 
! Отговори
ПРОБЛЕМ преди 10 години
Ако имаш съсед ловджия , значе имаш ПРОБЛЕМ
83
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нещо пак не се връзва...............
82
4
 
26
 
! Отговори
HAHA преди 10 години
Браво на експертно проведената операци само за.... 3,5 години. Първите заплахи от 2010, подготовка за спец операция, и през март 2014 успех. Родната полиция ни пази.
81
10
 
16
 
! Отговори
Отнемане на оръжеито преди 10 години
Отнемане на оръжеито на ловджиите в цяла България , това за са много опасни хора застрашаващи жиовота на мирното население
80
2
 
22
 
! Отговори
до Ангел преди 10 години
"Лудия Петко ги направи за резил.Да им плуя на скъпата подготовка,оборудване и въоръжение.Перчат ми се с тея военни джипове,но са мамини синчета."Като си толкова корав можеш и ти да си опиташ късмета срещу тях. Пускай всички серии на Рамбо и до довечера те искам и теб в новините.
79
3
 
12
 
! Отговори
Дрян преди 10 години
не мога да разбера защо оръжието ви е проблем на половината "отдолу" ? Престъпниците винаги ще имат оръжие, без документи, без нищо, а когато приберете на нацията цялото оръжие бих ви посъветвал да си сложите сами оковите, да спрете да се изказвате или надувате с обществено мнение и да изпълнявате каквото ви нареди "управлението". Бандитите пак ще ви грабят и ще имат оръжие, пък вие с подвити опашки ще гледате в земята с наведени глави. Въоръжен народ е свободен народ!
78
1
 
17
 
! Отговори
M.Jane преди 10 години
Психично болен ловец с пушка, значи... как въобще е възможно това
77
5
 
10
 
! Отговори
POLICIA преди 10 години
ловджия вече означава ПРЕСТЪПНИК
76
1
 
14
 
! Отговори
87 преди 10 години
Никой не обвинява редовите служители, а *** им шев, който е планирал некадърно операцията. Реално и на мен да дойдат някакви в 6 сутринта да ми къртят вратата и аз ще гърмя. Просто някой се изживява за Рамбо от соца. Така или иначе аз не разбирам какво е налагало да се провежда тази операция по този начин.
75
0
 
11
 
! Отговори
НОВ ЗАКОН преди 10 години
НОВ ЗАКОН , всички ловджии от Живково време насам на психо ТЕСТ , на неиздържал незабавно конфискуване на оръжието
74
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
макар че не харесвам манталитета на бг полицая и началниците му, нито колко непрофесионално действат, не бързайте да обвинявате редовите служители, пристигнали на мястото. един Бог знае какво са им казали: 'абе там някакъв в еди кой си блок нещо правел проблеми, я идете и вижте за какво става дума'. или пък 'някакъв луд викал от терасата, че ще застреля директора'. една жена днес много добре го обясни по телевизията - не може нашите полицаи да отидат като Мачо на мястото и да се правят на важни.
73
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както винаги всички мерки се предприемат, след като стане инцидент, ако изобщо се предприемат някакви. А можеше изобщо да не се стига до тук.
72
14
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
НЕ Е ЗАГИНАЛ МИЛИЦОНЕР А ИЗНУДВАЧ...БЪДЕЩ КАТО ЗЛАТКО..ПАШАТА..БРАТЯТА ОТ РЕСИЛКОВО ГАЛЕВИ..И ТЕМ ПОДОБНИ КАЛЪФИ...ДА ГО ХВЪРЛЯТ ДА ГО ЯДАТ КУЧЕТАТА В НЯКОЯ КАНАФКА ................
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
cqloto vutreshno ministerstvo da si podade ostavkata ... Tova e psyhichno bolen chovek s pushka ... Predstavqm si ako beshe s avtomat .. Sigurno shteshe da izbie vsichkite momcheta ... Jalko e che go otnasqt slujitelite ... Bog da pazi momchetata ot tiq koito im davat komandite ...da pochiva v mir policaq i drugite dvama burzo da se opravqt ... Jalko che nqma takuv i tuka v sofia da napravi camp pred parlamenta da im razpilee mozucite po jiltite paveta ako imat takiva razbira se ...