Обезвредиха стрелеца Савов, изведоха го ранен

Повече от пет часа продължи кървавата драма в Лясковец
Обновена: 14 мар 2014 12:18 | 14 мар 2014 11:42,
203
Обезвредиха стрелеца Савов, изведоха го ранен
Снимка: БТА

Кървавата драма в Лясковец приключи, след като полицията обезвреди стрелеца Петко Савов, който тази сутрин уби полицай и рани трима негови колеги.

Мъжът е ранен и изведен от дома му, закаран е с линейка в болница, обяви пред БТА говорителят на Областната дирекция на МВР във Велико Търново Марияна Христова.

Няма информация за пострадали хора при извеждането на Петко Савов.

Още по темата
Новината за задържането на стрелеца в Лясковец потвърди и вътрешният министър Цветлин Йовчев в парламента. Мъжът е ранен, но жив. Операцията е приключила, съобщи Йовчев.

Загиналият е служител на специализирания отряд за борба с тероризма. Единият от ранените униформени ще бъде опериран в София.

Депутатите почетоха паметта на загиналия полицай с едноминутно мълчание.

Повече от 5 часа продължи драмата, която се разрази сутринта около 6 и 30 часа в дома на мъжа в Лясковец.

Засега е ясно, че сутринта спецполицаи от София са пристигнали в града, за да обезвредят 53-годишния мъж, след като в МВР бил получен сигнал от директора на на СОУ "Максим Райкович" Николай Кожухаров, който се оплакал, че е получавал писма със заплахи от мъжа.

В тях Петко Савов настоявал директорът да вземе мерки и да озапти учениците, които вдигали врява в училищния двор и му пречели.

В едно от тях стрелецът написал, че е ловджия и е намекнал, че "сам ще вземе нещата в свои ръце".
Разследването по случая продължава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
7
 
! Отговори
съсед-ловджия преди 10 години
Не дай си Боже да немаш проблем сас съсед-ловджия , може да те гръмне безпроблемно
69
0
 
8
 
! Отговори
кики рики преди 10 години
Ами те много психично болни тогава в държавата ни с пистолети
68
0
 
2
 
! Отговори
1111 преди 10 години
Na tozi nenormalnik kato e psihar kak se e sdobil s lowno oragie. Kak sa mu dali razre6itelno. Takyw 4owek trqbwa da se zatwori w ludnicata i dokato e giw izob6o da ne go puskat. A policiqta kade e bila 4 godini. Kade sa spali 4e ne sa obarnali wnimanie na zaplahite
67
6
 
9
 
! Отговори
FBI преди 10 години
Нов Закон , ловджия да нема право да съхранява оръжия в дома си
66
2
 
11
 
! Отговори
До 70 преди 10 години
Да но тогава надали от години е имало данни, че на въпросния куку нещо му куца... ЦЕЛИ 4 ГОДИНИ НИКОЙ НИЩО НЕ Е НАПРАВИЛ ОТ МЪРЗЕЛ!!!
65
6
 
7
 
! Отговори
Банкеръ преди 10 години
Това е като победата на Руснаците във Финландия.Загубили воината щото свършили патроните иначе жертвите нямало да са само 112 000 руснаци,срещу 10 000 финландци.Демек на всеки Финландец се падат по 11 бляда егати победата.Пред куршумите всички сме равни,маисторлъка на авджията е завиден 4 глигана с една двуцевка.Да не забравяме,че и полицаите са въоражени и със жилетки и на арест отиват не на обяд.Ся кои ще им плаща заемите на Ушевите.Ловците са организирана банда от психопати с комплекси.
64
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Видяхте се какви сте, един луд старец ви направи за смях
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки ловджия би могъл да извърши престъпления
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Главният секретар да излиза вече с "версии". Българският народ очаква "версии" за случилото се.
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не може да се репчиш срещу природните закони! Това е естествен подбор, умния оцелява, а тъпия си отива. Струва ми се, че полицията е обречена!
60
5
 
3
 
! Отговори
Горски стражари преди 10 години
Да се иземат всички ловни пушки , единствено право да имат само Горски стражари , работа на Парламента
59
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как е възможно все още да не са уволнили цялото ръководство на МВР както и местната милиция на която още 2010-та е подаден сигналът за психопат с пушка на който му пречат децата.
58
2
 
10
 
! Отговори
до :( преди 10 години
"Сега ми става ясно, че сме обречени. Цялата ни полиция не може да се справи с един *** с ловна пушка. Ние сме умираща нация."Във Франция един марокански "***" 32 часа води битка зад барикадата и рани двама командоси, в Австрия друг барикадирал се уби трима полицаи и шофьор на линейка. Такива неща се случват навсякъде и подобни ситуации са рискови за служителите на органите на реда. Въпросът е да се вземат съотвените поуки.
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ot tazi po amatiorska operacia ne sym gledal daje i v amerikanskite komediini filmi, tozi ministyr na vytreshnite raboti , mai toi e bolen pshihi4eski, da si ubie sobstvenite hora ,zashtoto e nekydyren no tribva da e na vlast na vsiaka cena
56
1
 
3
 
! Отговори
Аматьори преди 10 години
са всичките смешни куки. Редовите пък ептем, на тях ако почнеш да им се дръвчиш и правят пупу в гащуните. Всичките са аматьори, като шефовете си в парламента които дори не могат да четат гладко и сричат или въобще не могат да говорят правилно. Аматьори са и мажоретките отпред които ги свалят с танци и културен протест. Аматьорска държава в която много малко неща се правят както трябва... новоизградени магистрали се разпадат след няколко месеца тн... И самият аз съм един аматьор!!!
55
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
любимите ми бг безсмислици: 'разследването по случая продължава'; 'образувано е производство срещу неизвестен извършител'; 'лицето е криминално проявено'; 'по случая е назначена е проверка'; 'съставен е протокол за предупреждение' (повече да не прави така на другарче); 'екип от психолози'...едва ли има нужда да се коментират...
54
3
 
8
 
! Отговори
51 преди 10 години
Пряка заплаха не е имало. Този нещо се е пънел с директора на училището, но е било предните дни. В 6,30 няма учебни занимания, така че това е некадърно проведена операция. Не знам какво е пречело да отидат цивилни, да го изчакат да излезе и тогава да го задържат.
53
0
 
2
 
! Отговори
някой си преди 10 години
До Черен ПетърНа всички им стана ясно, че ти си болен, не пиши повече коментари,а отивай да почиваш
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Депутатите почетоха паметта на загиналия полицай с едноминутно мълчание"...след което светкавично възтановиха дебатите около жизненоважните въпроси за България в момента: кой депутат е гей и какъв бюджет се предвижда догодина за баничките и сладките в стола на парламента.
51
0
 
5
 
! Отговори
Оръжията преди 10 години
Оръжията са Проблема , тоест притежатели на ловни карабини