Стрелецът от Лясковец с обвинение за умишлено убийство

Ранените полицаи са в стабилно състояние
Обновена: 15 мар 2014 21:40 | 15 мар 2014 20:48, Петя Славова
111
Стрелецът от Лясковец с обвинение за умишлено убийство
Снимка: БТА

Повдигнато е обвинение за умишлено убийство на полицай на Петко Савов от Лясковец, съобщи говорителят на прокуратурата във Велико Търново Катерина Лещакова.

Тя уточни, че обвинението е повдигнато по чл. 116, ал. 2 от Наказателния кодекс на базата на процесуално-следствените действия по досъдебното производство, започнато на 14 март.

Вчера при специализирана полицейска операция 53-годишният Петко Савов Петков застреля полицай и рани други трима служители на реда при опит да изземат боен арсенал от дома му в Лясковец.

Още по темата

На този етап няма да бъде повдигано обвинение срещу майката на стрелеца Стефка С., съобщи за БТА Лещакова.

Стефка С. /76 г./ беше задържана вчера за 24 часа с полицейска мярка за съхранение на незаконни боеприпаси в следствения арест на Районното полицейско управление в Горна Оряховица.

Обвинение не й е повдигнато и засега няма да бъде повдигано, което означава, че тя ще бъде освободена от ареста, каза Лещакова. 

Както Dnes.bg писа, причината за задържането на Стефка Савова е, че по време на спецакцията на МВР по обезвреждане на нейния син, тя се е опитвала да заблуди униформените, че синът й е починал. Това е можело да доведе и до още жертви с оглед на тежкото въоръжение, което Петков е имал в дома си.

Състоянието на тримата ранени при операцията служители остава стабилно и без промяна. Показателите им са добри. Раненият стрелец Петко Савов още е в болница във Велико Търново.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
9
 
36
 
! Отговори
varg преди 10 години
Какво умишленно убийство освен това,което се канеше полицията да извърши ?Всеки човек би се защитавал при нахлуване в дома му на въоръжени хора.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Стефка С. /76 г./ беше задържана вчера за 24 часа с полицейска мярка за съхранение на незаконни боеприпаси в следствения арест..."излиза че в ареста е съхранявала боеприпаситрябвало е да се напише :Стефка С. /76 г./ беше задържана вчера за 24 часа с полицейска мярка в следствения арестза съхранение на незаконни боеприпаси....
12
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
6, ти *** ли си? Обвинение се повдига при всички случаи, а по време на самия процес (дано се стигне до такъв) ще се изслушват вещи лица (в случая лекари), които да установят дали ДЕЙСТВИТЕЛНО е невменяем или, напротив, осъзнавал е действията си. Майка му при всички случаи трябва да бъде съдена.
11
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Енимехмедов да ходи на частни уроци при този!
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пародията е пълна ! Психично болен единствено могат да го вкарат в психиатрията.
9
5
 
30
 
! Отговори
Ботев преди 10 години
Страшни са полицията, равни нямат - вкарали в кауша майка му на 76 години. Браво! Велики сте!
8
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Светкавична реакция от линейки, хеликоптери, самолети...А когато някое българче чака линейка 3 часа дали пак ще пращат самолети
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Ранените полицаЙ "Мъка, мъка...
6
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали е луд и невменяем как така ще го обвинявате! Нека тези които са го докарали до това състояние на лудост както и доведоха целия български народ до просешка тояга Те да отговарят кой ще вдигне обвинение срещу продажните управници и мутроолигархията ! Този нещастен човечец е останал без работа никой не му е оказал помощ и е откачил а държавните инстиуции социални здравни които трява да се погрижат за такива хора къде са
5
18
 
6
 
! Отговори
ss преди 10 години
тепане и плитко заравяне !
4
2
 
15
 
! Отговори
до 1 преди 10 години
Длъжни са да му повдигнат обвинененое, а в съда се решава дали ще ходи в пандиз или специализирано заведение
3
2
 
49
 
! Отговори
мислещ преди 10 години
Единственото обвинение,което могат да повдигнат е срещу собствената си...некадърност!
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Освен това нали беше обикновен гражданин?Защо в началото медиите писаха,че е бивш военен?Този да не излезе накрая шпионин?
1
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе нали беше луд тоя?! Как така му се повдига обвинение на луд?Тази държава и тази журналистика си е.ало майката