Отстранили шефа на КАТ - София след фиш за нарушение на Йовчев

МВР: Лично министърът си плати глобата
Обновена: 21 мар 2014 20:02 | 21 мар 2014 17:31, Анисия Иванова
64
Отстранили шефа на КАТ - София след фиш за нарушение на Йовчев
Богдан Милчев, когато все още ръководеше КАТ-София. Снимка, архив Булфото

Бившият началник на КАТ-София Богдан Милчев обяви, че е бил отстранен от поста само месец, след като министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев е бил глобен със 100 лева заради шофиране с превишена скорост.

Според Милчев полицаи от Главна дирекция "Национална полиция" ежедневно тормозели катаджии, за да оправят фишове и глоби на свои познати, съобщава Нова телевизия.

Още по темата
Милчев твърди, че е бил махнат от поста началник на КАТ-София, защото е спрял корупцията и се е борел с далаверите в системата.

Отстраненият директор поиска оставката на вътрешния министър. Той раказа, че през август при него дошъл служител, показал му фиш и попитал - „Шефе, какво да правим с него?".

"Когато го погледнах, това беше електронен фиш на името на министър Йовчев с личния автомобил, заснет с превишена скорост“, обясни той.

Милчев бил категоричен, че ще процедират както досега, тоест фишът се пуска по общия ред.

„Изведнъж този фиш минава през цялото министерство, върти се, разхожда се и се озовава в КАТ, без аз да знам. Един началник търси друг началник на КАТ и му възлага задача да отиде да плати фиша на министъра. Този човек, който плаща фиша, е точно този, който го е издал“, завърши Милчев.

От МВР проверили случая. Министър Цветлин Йовчев наистина е бил засечен с превишена скорост, но лично той си е платил глобата, уточняват от там. От вътрешното ведомство отричат някой да е пращал служител на КАТ, за да плаща електронния фиш и определят изнесената от Богдан Милчев информация като абсолютно невярна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
6
 
! Отговори
аз преди 10 години
За нашето братовчедско общество е характерно желанието да сме над закона и правилата.Въпрос на чест е да нарушим правилата,да не си платим глоба,данък,да минем през просото,да прередим някой и т.н.По това се измерва общественото положение на индивида.В провинцията е още по зле.Начин на мислене на цялото общество.И аз съм го правил.Няма да имаме общество-ако има как нещо да освободи територията от населението и и да пусне друго да се размножи-може и да стане нещо.Действайте другарки и другари.
25
0
 
3
 
! Отговори
Pimk преди 10 години
Pimk mafiot narko trafikant
24
7
 
9
 
! Отговори
Ники преди 10 години
Дрън,дрън,катаджия това си е сериозна диагноза,а тоя нито чест нито морал има!!!!А къде беше до сега бе юнако ,та таеше тази информация.Нещастна твар за съжаление!!!!!
23
1
 
9
 
! Отговори
Mafia преди 10 години
Bg e palen xaus nai goliamata mafia
22
3
 
15
 
! Отговори
Do преди 10 години
Dolu DPS i bsp
21
3
 
14
 
! Отговори
Bsp преди 10 години
Besepe ostavka
20
3
 
23
 
! Отговори
777 преди 10 години
Е ми какво да говорим повече. Управляват ни престъпници, не разбрахте ли. Вчера пак даваха някакви социологически проучвания, според които БСП има 19%. Не знам кои и какви са тея 19%, или пенсионери радващи се на подаяния, или ***. Просто не мога да си представя средностатистически работещ българин, с образование над основното, плащащ редновно данъци да гласува за БСП. Освен ако не е крадлив държавен служител, назначен от комунисти или турци и треперещ за местенцето си.
19
0
 
22
 
! Отговори
БУДЕН преди 10 години
Ами къде спи Цацаров сега а????
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво! Предлагам да махнем Йовчев и направим министър Г-Н МИЛЧЕВ !
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А нас ни съдят за по 1 цигарка с марихуана и ни бичат глоби по 1000 лева,да ви е.а майката *** нещастници корумпирани.За вас закони не съществуват ***,умрете в мизерия и мъки долни ***.али!
16
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има ли човек в администрацията на тази държава който да не беше сменен с червена *** последната година? Не, разбира се! Това е най-добрия пример за управлението на бкп - потулване на случай, подкупи, нови строежи по морето, далавери, спрени еврофондове, нови заеми и никакво мислене за бъдещето на България. Но явно тъпия българин си заслужава мизерната съдба щом продължава да гласува за хората, който не изпълниха и 1 предизборно обещание и които породваха държавата 45 г...
15
15
 
14
 
! Отговори
Софиянец-пенсионер преди 10 години
Ако това е вярно няма лошо, че Министъра си е платил глобата. Аз лично се съмнявам, че т.н. Богдан Милчев е толкова принципен. Ето и защо. От НЯКОЛКО МЕСЕЦА едни и същи КАТ-джии стоят по цял ден на бул. В.Левски от ул. Гурко до ул.Раковски. Те са трима и са с черни очила, типични мафиоти. Цял ден събират пари , но не само за себе си , а за н-ка на 1 Р.У-ние и СДВР -КАТ. Така, че номера на Б.Милчев не върви.
14
7
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Типично по комунистически ! Йовчев - оставка !
13
3
 
57
 
! Отговори
крив макарон преди 10 години
И сега ОРЕШАРСКИ гониш ли си министъра или какво .... Пак ще извиваш шията като учуден ..... Как ще докажеш на народа че корупцияга не е при вас...
12
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
март 05, 2014Електронните фишове на КАТ, издавани за заснети нарушения с мобилни камери, вече са невалидни. Тълкувателното решение на ВАС влезе в сила. В По света и у нас съдия Лозан Панов коментира, че единственият вариант камерите да продължат да работят, е пътните полицаи да спират нарушителите и на място да им показват записа и да съставят акт.По телевизиите апелираха да не се плащат повече подобни фишове.Уж невалидни, ама решението още не е обнародвано в Държавен вестник. Тогава???
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До гвгкПроблемът е, че е само "обвинен в присвояване". На хартия всичките ни политици са обикновени хорица и клети бедняци. Глоби спрямо дохода няма да помогнат.За да се спре корупцията, трябва да се направи легално да даваш подкуп, но нелегално да приемаш. Така всеки може да бутне пари, за да му се свърши работата. А като си готов - отиваш и пускаш анонимна молба за разследване на приелия подкупа.
10
3
 
27
 
! Отговори
гвгк преди 10 години
за да няма корупция глобите трябва да са спрямо дохода,а не непосилни за плащане и умишлено подтикване на корупция!!!Не може да уплашиш един Ковачки който е обвинен в присвояване на 120 000 000лв с глоби от по 100 или 1000лв!!!Само се мачка обикномения човечец и за това хората негодуват!!!
9
18
 
11
 
! Отговори
гвгк преди 10 години
Офффф всички като ги уволнят и почват да лаят!!!Защо не гръмна скандала още като са ти го донесли този фиш???Защо има практика да се пита началника сега какво правим с този''Х" нарушител а не се действа по каналния ред???Значи ли че това си е практика и къде е тогава презюмцията че е отпаднал човешкият фактор от полицията да определя кой да накаже и кой не ???И какви са тези непосилни глоби порпоционално със средната работна заплата!!!Във Франция е 2500евро но глобата не е 15 000евро за превишен
8
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оставка Йовчев!!!!
7
2
 
7
 
! Отговори
AcOrP преди 10 години
С волво-то ли е бил?