Отстранили шефа на КАТ - София след фиш за нарушение на Йовчев

МВР: Лично министърът си плати глобата
Обновена: 21 мар 2014 20:02 | 21 мар 2014 17:31, Анисия Иванова
64
Отстранили шефа на КАТ - София след фиш за нарушение на Йовчев
Богдан Милчев, когато все още ръководеше КАТ-София. Снимка, архив Булфото

Бившият началник на КАТ-София Богдан Милчев обяви, че е бил отстранен от поста само месец, след като министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев е бил глобен със 100 лева заради шофиране с превишена скорост.

Според Милчев полицаи от Главна дирекция "Национална полиция" ежедневно тормозели катаджии, за да оправят фишове и глоби на свои познати, съобщава Нова телевизия.

Още по темата
Милчев твърди, че е бил махнат от поста началник на КАТ-София, защото е спрял корупцията и се е борел с далаверите в системата.

Отстраненият директор поиска оставката на вътрешния министър. Той раказа, че през август при него дошъл служител, показал му фиш и попитал - „Шефе, какво да правим с него?".

"Когато го погледнах, това беше електронен фиш на името на министър Йовчев с личния автомобил, заснет с превишена скорост“, обясни той.

Милчев бил категоричен, че ще процедират както досега, тоест фишът се пуска по общия ред.

„Изведнъж този фиш минава през цялото министерство, върти се, разхожда се и се озовава в КАТ, без аз да знам. Един началник търси друг началник на КАТ и му възлага задача да отиде да плати фиша на министъра. Този човек, който плаща фиша, е точно този, който го е издал“, завърши Милчев.

От МВР проверили случая. Министър Цветлин Йовчев наистина е бил засечен с превишена скорост, но лично той си е платил глобата, уточняват от там. От вътрешното ведомство отричат някой да е пращал служител на КАТ, за да плаща електронния фиш и определят изнесената от Богдан Милчев информация като абсолютно невярна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мисля че вече си изчистиха ръцете за престрелката в лясковец... Този с фиша е виновен... С всеки измал ден се убеждавам, че живеем в страната на чудесата... Това си е направо ефекта на пеперудата, пишеш фиш на Йовчев, той се разписва за заповед дето не е трябвало да разписва, после понеже не са го разбрали правилно фотографират терориста, и на него му светва брилянтната идея да избие 7-8 полицая...
5
3
 
33
 
! Отговори
ЕДНО не разбирам!! преди 10 години
Дорбе бе разбирам,че като си министър имаш самочувствие,че се мислиш за велик недосегаем...може би у нас е така и в много развиващи се страни също(не ми се спори)НО доста по-гъзарско или мъжко е да поздравиш този който ти е лепнал 50 или 100 лева глоба(сума която не значи абслютно нищо за един министър)ей така даже и рейтинга може да ти скочи..
4
9
 
49
 
! Отговори
акуд преди 10 години
дпс и бсп са абсолютни престъпници. ОСТАВКА БУКЛУЦИ!
3
5
 
42
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Е няма чувство за хумор тоя министър,все пак сто кинта са си сто кинта.
2
5
 
2
 
! Отговори
12 преди 10 години
До Анонимен 2Ti vze li si dozata amfeti, neshto me samniavash,mai ne si :)
1
4
 
9
 
! Отговори
Стопхам преди 10 години
вижте как руснаците се справят с наглостта:Напишете в гооглето "Стопхам" и гледайте